BA i utbildning

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Utbildning sitter i ett ständigt föränderligt socialt, politiskt och kulturellt sammanhang. Detta dynamiska program låter dig utforska de olika inställningarna där inlärningen äger rum och de processer som ligger till grund för det.

Du kommer att utforska utbildning i olika sammanhang, liksom påverkan av regeringens politik på utbildningspraxis. Du lär dig hur skolor och klassrum fungerar och hur grundläggande läroplanämnen lärs och undervisas.

Placeringar i ditt andra och tredje studieår gör att du kan få praktiska erfarenheter av klassrum eller andra utbildningsinställningar, medan olika valfria moduler gör att du kan fokusera på de ämnen som lockar dig mest - från vetenskap, matematik och språk utbildning till beteendehantering.

Du studerar bland aktiva forskare i framkant inom sina områden. Det är en fantastisk möjlighet att få djup kunskap och ett brett utbud av kompetenser för karriärer inom och utanför utbildningssektorn.

Kursinnehåll

Under hela dina studier kommer du att bygga en förståelse av viktiga strategier och perspektiv i utbildningen, utifrån ett brett spektrum av discipliner för att utforska hur lärande formas av dess sociala och kulturella sammanhang, de faktorer som påverkar inlärningsprocesser och problem i utbildningsforskning och öva.

Under det andra året undersöker du också inverkan av politik och ekonomi på utbildningspolitiken och hur utbildningspraxis varierar runt om i världen. Valfria moduler gör att du kan fokusera på ämnen som inkluderande utbildning eller undervisning och lärande i kärnplaner, och du kommer också att göra det första av dina två placeringar och tillämpa dina kunskaper i verkliga situationer.

Under ditt sista år kommer du att fokusera på ditt eget forskningsprojekt - en möjlighet att arbeta med din handledare för att undersöka ett ämne du väljer mer ingående. Din andra placering gör att du kan få praktisk erfarenhet och bygga din förståelse för praxis inom utbildningssektorn. För att slutföra året väljer du från ytterligare valfria moduler om ämnen som utvärderingsteknik eller stöd för barn med ytterligare behov.

Kursstruktur

moduler

År 1

Obligatoriska moduler

 • Introduktion till studier i utbildning
 • Olika sammanhang för lärande
 • Psykologiska metoder för utbildning
 • Lärande om lärande: Processer, komplexitet och teoretiska perspektiv
 • Samtida frågor och debatter i utbildning - Nivå 1

Valfria moduler (urval av typiska alternativ som visas nedan)

 • Förvärv och lärande i andra språk
 • Språk, lärare och samhälle
 • Vad är ett barn: Social Construction of Childhood
 • Spela och lära
 • Barn och utbildning: historiska och samtida perspektiv
 • Bygga en karriär från utbildningsstudier

Discovery-moduler

 • Du kan studera upp till 20 poäng upptäcktsmoduler.
År 2

Obligatoriska moduler

 • Internationella perspektiv på pedagogik och övning
 • Approaches to Research: Theory and Practice
 • Studenter i utbildning 1
 • Utbildningspolitik och politik

Valfria moduler (urval av typiska alternativ som visas nedan)

 • Övningen av engelskspråkig undervisning
 • Psykologiska metoder för att förstå och stödja barns lärande
 • Vetenskaplig utbildning: frågor och utmaningar
 • Hantera klassbeteende
 • Inkluderande utbildning
 • Litteratur och lärande

Discovery-moduler

 • Du kan studera upp till 20 poäng upptäcktsmoduler.
År 3

Obligatoriska moduler

 • Slutårsprojekt i utbildning
 • Studenter i utbildning 2

Valfria moduler (urval av typiska alternativ som visas nedan)

 • Globalisering, identitet och engelsk språkutbildning
 • Barnlitteratur i utbildning
 • Språkinlärningsteknik och material
 • Stödja lärande hos barn med ytterligare behov
 • Att växa upp i den digitala tidsåldern
 • Matematikutbildning
 • Förstå och kommunicera vetenskap
 • Utvärdering av barns lärande

Discovery-moduler

 • Du kan studera upp till 20 poäng upptäcktsmoduler.

125920_photo-1509062522246-3755977927d7.jpgNeONBRAND / Unsplash

Utöka dina akademiska horisonter

I Leeds vill vi att du ska dra nytta av djupet och bredden av universitetets kompetens för att förbereda dig för framgång i en ständigt föränderlig och utmanande värld. Denna kurs ger dig möjlighet att bredda ditt lärande genom att studera upptäcktsmoduler.

Lärande och undervisning

Vi använder ett brett utbud av undervisnings- och inlärningsmetoder, inklusive föreläsningar som stöds av workshops och handledning som gör att du kan fokusera på och diskutera ämnen på djupet. Du kommer också att lära dig genom fältarbete och använda ett brett utbud av online-lärande resurser och diskussioner för att utveckla och uttrycka dina idéer.

Vi stöder dig när du utvecklar ditt akademiska skrivande för dina bedömningar och hjälper dig att utveckla dina kommunikationsförmågor och förtroende för dina placeringar. Som University of Leeds-student har du också tillgång till vår Skills @ Library-tjänst.

Oberoende studie är också en viktig del i den här graden, så att du kan förbättra ditt kritiska tänkande och forskning, utveckla dina egna intressen och förbereda dig för bedömningar.

bedömning

Bedömningsmetoderna kommer att variera beroende på vilka moduler du väljer. De kommer sannolikt att innehålla uppsatser, rapporter, poster och / eller muntliga presentationer, medieprojekt, fältarbetsrapporter, grupparbete, tentor, litteraturrecensioner och forskning.

Ingångskrav

A-nivå: ABB

I allmänhet förväntar vi oss att sökande har två ”traditionella” akademiska ämnen på A-nivå.

När en sökande tar den utvidgade projektkvalificeringen (EPQ) kan detta övervägas vid sidan av A-nivåer och kan locka till sig ett alternativt erbjudande utöver standarderbjudandet. Om du tar A-nivåer skulle detta vara BBB på A-nivå och klass A i EPQ.

Andra kursspecifika tester:

Sökande måste också ha en tillfredsställande förbättrad avslöjande från Disclaiming and Barring Service (DBS) (eller motsvarande). Studenter som accepteras på programmet måste följa universitetets disciplinära regelverk under sina studier. Underlåtenhet att göra det kan leda till uteslutning från programmet.

Alternativ inmatning

Vi är engagerade i att identifiera de bästa möjliga sökandena, oavsett personliga omständigheter eller bakgrund.

Tillgång till Leeds är ett alternativt antagningssystem som accepterar ansökningar från individer som kan vara från låginkomsthushåll, i den första generationen av deras närmaste familj att ansöka om högre utbildning, eller har haft sina studier störda.

Internationellt grundår

Om du har förmåga att studera för en viss grad men inte har kvalifikationer att gå in direkt till nivå ett, kan du överväga att studera ett grundår. Vi har formella kopplingar till följande grundårsprogram:

 • Universitetet i Leeds International Foundation Year (IFY)
 • Northern Consortium of UK Universities (NCUK)
 • Studiegrupp Leeds International Study Center (LISC)

Om du ansöker om en alternativ grundleverantör, vänligen kontakta vår antagningsgrupp för att få reda på om din kvalifikation är lämplig för tillträde till våra kurser.

Engelska språkkrav

IELTS 6,5 totalt, med inte mindre än 6,0 i någon komponent.

avgifter

Se vår webbplats för den senaste avgiftsinformationen.

Studieavgift för 2020-anmälan

För Storbritannien och icke-brittiska EU-studenter på heltid som börjar 2020 kommer avgiften för 2020/21 att vara 9 250 £.

Avgiften kan öka under de kommande åren av din kurs i linje med inflationen och enligt tillåtet enligt lag. Avgifter för Storbritannien och icke-brittiska forskarstuderande inom EU fastställs av regeringen och kan variera om politiken ändras.

Den brittiska regeringen har bekräftat att icke-brittiska EU-studenter som börjar under läsåret 2020/21 kommer att ha status som hemavgift och vara berättigade till studielån i Storbritannien under sin kurs. Den brittiska regeringen har inte bekräftat situationen under kommande år, så fortsätt kontrollera vår webbplats för uppdateringar.

Karriärmöjligheter

Den här graden kommer att förse dig med djup kunskap samt en mängd överförbara färdigheter inom områden som kommunikation, forskning, analys och presentationer.

Du kommer att vara väl förberedd att gå vidare till ett grundläggande lärarutbildningsprogram eller arbeta inom relaterade områden som utbildningspsykologi, publicering, barnskydd eller skoladministration och -hantering.

Våra kandidater fortsätter att säkra ett brett utbud av karriärdestinationer inom utbildningssektorn och därefter. Bland många karriäralternativ kan du välja en roll som lärare, lärare, forskare, specialhandledare, utbildningskonsult eller lärarassistent.

Studera utomlands

På denna kurs har du möjlighet att ansöka om att tillbringa tid utomlands, vanligtvis som ett extra akademiskt år. Vi har över 300 universitetspartners över hela världen och populära destinationer för våra studenter inkluderar Europa, USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland, Singapore, Hong Kong, Sydafrika och Latinamerika.

Arbetsplatser

Praktisk arbetslivserfarenhet kan hjälpa dig att bestämma din karriär och förbättra din anställbarhet. På denna kurs har du möjlighet att ansöka om att ta en placeringsårsmodul med organisationer över hela allmänheten, privata och frivilliga sektorer i Storbritannien eller utomlands.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses.

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses. Läs mindre