Read the Official Description

DENNA KURS HÄR I ENGLISH SPRÅK.

Transport Designer är en professionell med design av det primära transportmedlet och kan utforma ett antal olika typer av fordon, såsom motorcyklar, yachter och mobilitetssystem.

Transportdesignern kan förena aspekter av stil, teknik, aerodynamik, produktionsförmåga och ergonomi. Denna typ av formgivare måste ha en djup förståelse av produkten och de funktioner som konsumenten söker, för att kunna få en klar uppfattning om förhållandet mellan design och marknadsföring, innovation och kommersiella krav tillsammans med den sociala trenden och den ekonomiska bakgrunden där han arbetar.

Karriärmöjligheter - Transportdesigner, Bildesigner, Cykeldesigner, Yachtdesigner, Mobilitetsdesigner.

Kontext - Föredragare av marknadstrender, processer innovatör enligt kulturell förmåga, är den moderna designern mer och mer involverad i ett företags strategiska beslut och av urbana scenarier. Han representerar en nyckelfaktor som talar om berikning och framsteg av ett varumärkesvärde. Kursen fokuserar på designförsök på olika områden och alltid i samarbete med stora bilföretag.

Metodik och struktur - Metodiken behandlar en daglig jämförelse mellan teoretiska färdigheter och verkliga tillämpningar i olika projekt. Eleverna uppmanas att förvärva operativ autonomi, göra sammanhängande och hållbara val, upprätta relationer med riktiga kunder och ta på sig specifika ansvarsområden. Denna semi-professionella erfarenhet representerar ett vinnande kort för akademiker när de går in i arbetsvärlden. Studenterna får operativ autonomi, självständigt förvaltar en designväg, i synnerhet det steg som är dedikerat till konceptutveckling, menat som kreativ och formell syntes av projektidén. Studenterna har också möjlighet att fördjupa tekniska och instrumentella verktyg som är kopplade till cykeldesign och yachtdesign genom en delvis skräddarsydd studieplan. Studenter kan utveckla ett slutprojekt i cykeldesign eller yachtdesign, alternativt till bildesign.

Utbildningsbjudandet är berikat av en serie möten som är avsedda för att förbereda en personlig portfölj.

Titel - Denna BA är ackrediterad av italienska ministeriet för utbildningsforskning (MIUR) som akademisk diplomnivå I och utmärkelser 180 poäng.

Program taught in:
Engelska

See 9 more programs offered by IED – Istituto Europeo di Design Torino »

Last updated September 12, 2018
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Okt. 2019
Duration
3 år
Heltid
Pris
16,000 EUR
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline

Okt. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum