DENNA KURS HÄR I ITALIAN SPRÅK.

Italienska varumärken söker alltid kreativa produkter som kan blanda tekniker och kreativitet för att möta den växande internationella efterfrågan på marknaden i Italien, smycken och tillbehör. Som svar på detta behov tränar treårskursen i Smycken och Tillbehörsdesign designers som kan förutse kundernas önskemål, att producera innovativa smycken, bijouterie, manliga och kvinnliga tillbehör och erbjuda företag de kompetenser som krävs för att behålla Made i Italien ledarskap levande.

Karriärmöjligheter - Smycken Designer, Accessoarer Designer, Lädervaror Designer, Designer av Metallkomponenter för Tillbehör, Produktmarknadsföringskoordinator, Trendfärger och Materialforskare, 3D Smycken Designer.

Kontext - Smycken och tillbehör Designers arbetar i team, läser och översätter sociala förändringar till produkter som är innovativa för begreppen bakom dem, material och tillverkningsprocesser. De är aktuella om världens mode, konst, detaljhandel och om trender och marknadens behov. De läser social dynamik och kan förstå och tillämpa DNA i de varumärken de arbetar med.

Metodik och struktur - Kursen ger verktyg och tekniker, kulturella och praktiska färdigheter som är nödvändiga för att designa och producera juveler och tillbehör. Eleverna lär sig forskningsteknik och utvecklar en idé genom att översätta den till bilder, ord, ritningar, material och objekt både fysiskt och som 3D virtuella modeller. De får förmågan att hantera projektens kommunikation och marknadsföring på ett sammanhängande och effektivt sätt, medvetna om krav på marknadsföring, detaljhandel, prissättning, material och produktionsprocesser.

Modelleringslaboratoriet gör att eleverna kan uttrycka sin kreativa talang genom skapandet av prototyper och genom experimentation av olika tekniker och material. Resultaten består av experimentella smycken inspirerade av samtida konst, kommersiella smycken skapade i snabb prototyper, föremål för utställningar.

Det kontinuerliga förhållandet med varumärken under kursen gör det möjligt för studenten att lära känna designvärlden aktivt och effektivt. Bland de senaste samarbeten är Roberto Cavalli, Breil, Broen, Cesare Paciotti.

Den treåriga kursen i smycken och tillbehörsdesign tränar eleverna för att möta både traditionella och tillväxtmarknader.

Dessutom planerar Institutet en serie möten som är avsedda för portföljens sammansättning, för att förbättra varje elevs yrkesprofil.

Titel - Denna BA erkänns av italienska ministeriet för utbildning och forskning (MIUR) som akademisk diplomnivå I och utmärkelser 180 poäng.

Program undervisas på:
Italienska

Se 9 fler kurser från IED – Istituto Europeo di Design Torino »

Senast uppdaterad September 12, 2018
Denna kurs är På campus
Startdatum
Okt 2019
Duration
3 år
Heltid
Pris
17,000 EUR
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Okt 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Okt 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum