Read the Official Description

DENNA KURS HÄR I ITALIAN SPRÅK.

Den treåriga kursen inom mode och textil design syftar till att träna högt flexibla yrkesverksamma med en djup förståelse för alla steg från tillverkning till marknadsföring av produkten, professionella med en solid kulturell bakgrund och en hög förmåga att utföra i ett lag. Det moderna mode systemet kräver att designers har ett starkt tvärvetenskapligt tillvägagångssätt och kan framgångsrikt hantera alla önskemål från fältet: den tekniska textilprocessen, design av tyger, trender dynamik, utveckling av nya beräkningstekniker och kommunikationsprocesser relaterade till fahion.

Mode- och textildesignern måste utveckla en stor inblick i tendensen av avantgarde-smaken och å andra sidan måste ha en stark förmåga till dialog och medling bland alla affärsfunktioner: från marknadsföring till produktion, från modell att skräddarsy, fotografer, journalister, kommunikationsexperter. Vi håller ständigt i åtanke "världens trend" när vi organiserar och definierar modeklasser.

Den treåriga kursen i Mode

Specialisering i Smycken Design

Specialiseringen i Smycken Design fokuserar på studier av trender, tekniska verktyg och deras tillämpning för att producera juvelinsamling också i samarbete med externa partners.

Varje elev kan förstå sin egen attityd i förhållande till utbildningsbehov och "extrautbildade" aktiviteter för att förverkliga en personlig portfölj och kompletta juveler samlingar, som visar förvärvade färdigheter, stil och personlig smak.

Att delta i flera ämnen, både praktiska och teoretiska, förvärvar nya färdigheter med särskild uppmärksamhet på teknisk skissering, materialval och slutlig realisering.

Specialisering inom modemarknadsföring

I Fashion Marketing-specialiseringen får eleverna den kunskap och erfarenhet som krävs för att forma sina tekniska och kreativa förmågor. De handlar om strategiska och verkställande aspekter på modemarknaden, förvärvar de verktyg och kapacitet som krävs för att skapa innovativa idéer inom marknadsföring och kommunikation.

De utvecklar ett moget tillvägagångssätt till kraven i dagens mode system, och får också ett solidt medvetande av sitt arbete i förhållande till modekultur, olika media och marknader.

De färdigheter som förvärvats gör det möjligt för studenter att förberedas på alla nivåer och inom alla branscher inom modebranschen, även genom att använda externa samarbeten inom "extra-curricular" -aktiviteterna.

Program taught in:
Italienska

See 3 more programs offered by IED – Istituto Europeo di Design Como »

Last updated September 30, 2018
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Okt. 2019
Duration
3 år
Heltid
Pris
12,500 EUR
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline

Okt. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum