Read the Official Description

DENNA KURS HÄR I ENGLISH SPRÅK.

Kursen tränar Fashion Designers med stilistiska och kreativa kompetenser kombinerat med förmågan att definiera innovativa produkter, utveckla historier och placera en slutlig produkt på marknaden. De olika samlingarna och produktionen av prototyper är de viktigaste kompetensområdena för studenterna under de tre studieåren.

Kursen erbjuder två specialiseringar: Fashion Design, som syftar till att utbilda proffs som kan översätta sin personliga berättelse till en samling kläder och accessoarer. Skor och tillbehör Design - uteslutande lärs ut på italienska språket, vilket ger en specifik utbildning om design och produktionsteknik som betraktar produktens särdrag.

Karriärmöjligheter - Mode Designer, Skor och Tillbehör Designer, Textil Designer, Produktchef, Stickat Designer, Broderi Designer.

Titel - Denna BA erkänns av det italienska utbildningsministeriet (MIUR) som akademisk diplomnivå I och utmärkelser 180 poäng.

Kontext - Modemvärlden står inför kontinuerliga och snabba förändringar. Under de senaste decennierna har den professionella som definieras som Couturier gett vägen till en komplex och flexibel roll som täcker olika områden inom en mångfacetterad process: Fashion Designer.

Metodik och struktur - Studiebanan är strukturerad så att studenterna får alla de verktyg som krävs för att på ett korrekt och effektivt sätt skapa en mode- eller tillbehörssamling och placera den på den moderna marknaden. Hela processen fokuserar på tillämpningen av en designmetod - den typiska gjorda i Italien - som utgör grunden för hela processen, undervisas till studenter från det första året till slutprojektet. När det gäller alla olika samlingar som studeras, ägnar man särskild uppmärksamhet åt förvärv av mönstertillverkning och sömnadskompetens, textil, läderteknik och bearbetning, designteknik, modeillustration, tillverkningsprocessen av plagg och tillbehör. Komplement till de tekniska och metodiska disciplinerna är särskilt fokus på kulturstudier som identifierar modets språk som ett historiskt, konstnärligt och socialt fenomen, som ett flöde av trender och koder, som en kreativ och visuell berättelse och som ett ekonomiskt system som presenteras av en produktionskedja och genom specifika marknadsförings- och kommunikationsstrategier. Eleverna har möjlighet att välja mellan olika workshops (byter varje år) som handbroderi, skriftlig analys av trender, handkläder, päls. Inom specialiseringen inom Sko och Tillbehörsdesign, förutom att designa samlingar som är dedikerade till olika typer av tillbehör (kvinnor och män), garanterar intensiva workshops en korrekt användning av verktyg och maskiner för förvärv av mönstertillverkningsteknik och påse och skoproduktion. Kursen erbjuder dessutom fokus på specifika tekniska ritningar, processer för produktion och användning av olika läder och skinn samt metallkonstruktion för tillbehör.

Program taught in:
Engelska

See 13 more programs offered by IED – Istituto Europeo di Design Milan »

Last updated September 11, 2018
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Okt. 2019
Duration
3 år
Heltid
Pris
16,000 EUR
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline

Okt. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum
Application deadline
Slutdatum
Application deadline
Slutdatum