BA i mode design och bild

Frederick University

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

BA i mode design och bild

Frederick University

BA Fashion Design och Image- programmet är utformat för studenter som avser att ha karriär inom modedesign och andra designrelaterade karriär inom modeområdet.
Inom detta program ses Fashion Design som en mycket kreativ operation som återspeglar en utbildad estetisk känsla och kräver ett antal tekniker och specifika färdigheter för effektivt uttryck. Modedesignen och bildprogrammet innefattar specialistkompetens och marknadsföringskompetens med ett professionellt tillvägagångssätt. Möjligheten att kommunicera effektivt i ett världsomfattande modeområde har blivit mycket viktigt, eftersom modebranschen utvecklas och fungerar internationellt.

Programmet är utformat för att berika och utveckla elevernas individuella potential. Det är utformat för att hjälpa studenter att utveckla sina förmågor för att identifiera problem och kunna lösa dem inom modeområdet. Dessutom utrustar programmet studenter med förmågan att förstå den nationella och internationella modeaffären och möter fullt ut utmaningarna inom modern modeindustri.

Det förväntas att alla elever i programmet kommer att utveckla färdigheter och förmågor att kommunicera bra, för att arbeta både självständigt och i gruppsituationer, att relatera sina studier till deras valda modeområde och att utveckla ett självmotiverat ansvar för sina handlingar.

Programmet ger teknisk grund och en bred designutbildning för att möta modeindustrins ständigt föränderliga krav. Inom ramen för dessa två områden syftar programmet till att belysa studenten med uttrycksfull design och tekniska färdigheter, bredda sin kommunikativa och intellektuella medvetenhet såväl som deras konceptuella tänkande. Eleverna introduceras därför för modetekniska färdigheter genom kurser av Mönsterskärning och Garment Making, den grundläggande syntesen mellan plagg och tyg. Inom kursen utvecklas förståelsen och korrekt användning av mönsterskärning och syutrustning, vilket i sin tur hjälper studenterna att översätta grundläggande design till tredimensionella klädesplagg.

Med i de valfria kurserna Menswear och Skräddarsy och Professional Pattern Cut och Garment Making, utvecklas mer invecklade färdigheter genom experimentella och kreativa mönster skärning och sömnad tekniker. Möjligheten att interagera och utveckla färdigheter och en djup förståelse för invecklade mönster- och sömnadstekniker hjälper till att utveckla den nödvändiga kunskapen och färdigheterna för att slutföra en modedesamling.

Dessa grundläggande tekniska kurser kommer att göra det möjligt för studenter att arbeta på ett professionellt sätt och därigenom planera och organisera framtida modersamlingar samt förvärva goda tekniska kommunikationsförmåga för att kunna kommunicera effektivt med framtida designteam.

I samband med ovanstående tekniska kurser kommer studenterna också att introduceras till konst och design kurser som introduktion till studio konst, ritning och design och material. Här kommer studenterna att bygga på sina ritningsförmågor såväl som deras kunskaper och användning av olika material genom specifikt projektarbete. Dessa kurser lägger grunden för den första utvecklingen genom inrättandet av bra teckningsfärdigheter och tredimensionella former.

För att hjälpa studenter att utveckla en historisk och kulturell medvetenhet, vilket är avgörande för en sådan designkurs, erbjuder programmet kursen av konsthistoria / kulturstudier och historia av modedesign. Detta ger eleverna en djup förståelse för hur sociopolitiska och ekonomiska situationer påverkar och påverkar mode.

Programmet har strategiskt strukturerats för att initialt introducera studenter inom de första terminerna till modebranschen och grunderna för deras framtida yrke. Under de följande terminerna kommer de kurser som erbjuds utveckla elevernas kompetens inom modeområdet med kontinuerlig experimentering och utforskning i design, bild och styling genom Fashion Design Practice, Styling och Image Making, Fashion Photography och Design for Performance. Programmet erbjuder alternativa Pathways genom termin 3 till 8 för studenter vars speciella intressen och framtida ambitioner ligger inom modemedier och mode styling. Programmet inbegriper starkt användningen av bild och styling. Det ser på mångfalden av sätt att mode och kläder kan kommuniceras, marknadsföras och presenteras kreativt för olika publikgrupper, oavsett om det handlar om fotografi, film, digitala medier, prestanda, musik, reklam och journalistik.

Under det sista året förväntas studenterna skapa en stark personlig identitet i sitt arbete som bör återspeglas i sitt stora samlingsprojekt. De stora samlingsprojekten gör det möjligt för elever att utforma och genomföra ett modedesignprojekt, som visar omfattande, detaljerad och kritisk förståelse, initiativ, innovation och kreativ originalitet. Studenterna kommer att utveckla ett professionellt tillvägagångssätt för sitt arbete, så att de kan planera, organisera modekollektioner av hög kvalitet.

Programmet lägger stor vikt vid innovativ forskning. alltså i slutsemestern måste alla elever slutföra ett seniorprojekt, vilket anses vara deras avhandling. Det är en kurs där studenter fungerar som individuella designers i en utredning av ett ämne av eget val. Kursen kan vara av någon natur / idé / koncept. Det ultimata området är att genomföra en omfattande undersökning av kursen och förbereda en utökad uppsats från forskningsresultaten och analysen. Kursen kräver att studenten initierar en skriftlig kort samt producerar slutliga designlösningar och en skriftlig uppsats. Tonvikten ligger på innovation och variation där ämnen kan gränsöverskridande i både tvärvetenskapliga och multidisciplinära dimensioner.

Studenter kommer att introduceras till en rad olika ämnen och media genom konst och designval, såsom illustrationtekniker, modeillustrationstekniker, fotografisk design och datorstödd mönsterdesign och många fler som hjälper till att utveckla kunskap och färdigheter som främjar en större förståelse av modefältet.

Visionen av BA Fashion och Image-programmet är att skapa morgondagens nya designers. Designers, som kommer att bidra till att skapa en ny identitet för modedesign på Cypern. En identitet som inte längre omfattar bara modedesign och produktion men ett bredare omfång som nu omfattar sådana områden som teater, film, modefotografi, digitala media, reklam, journalistik och många fler. Programmet avser att skapa designers som kommer att kunna arbeta i en tvärvetenskaplig designmiljö. Det kommer att erbjuda alternativa Pathways , vilket ger eleverna den nödvändiga kunskapen och färdigheterna som hjälper dem att skapa, kommunicera, marknadsföra och presentera mode kreativt för olika publikgrupper. Designers, som kommer att kunna designa och genomföra modeprojekt som visar på detaljerad och kritisk förståelse, initiativ, innovation och kreativ originalitet.

Programmets specifika mål är:

 • Att förbereda studenterna för en karriär inom kreativ mode och därtill hörande designpåverkade karriärer.
 • att utbilda studenter till en avancerad nivå av individuell kreativitet inom modedesignens disciplin;
 • Att uppmuntra oberoende forskning och problemlösning i modedesignprocessen.
 • att utveckla djupgående medvetenhet om de stora kulturella och sociala teman och nuvarande modetrender och kunna använda detta som inspiration för modeprojekt;
 • Att utveckla, huvud- och specialistkunskaper, tekniker och praxis.
 • Att utveckla en personlig kreativ identitet och originalitet genom sina individuella designprojekt.
 • att kommunicera bra med experter på andra områden inom såväl inom mode som design.
 • att förstå och kunna översätta design till tredimensionella plagg med hjälp av rätt produktionsmetoder för skapandet av en modesamling;
 • att utforma och genomföra ett modedesignprojekt som visar omfattande, detaljerad och kritisk förståelse, initiativ, innovation och kreativ originalitet;
 • Att anpassa sig till nya situationer och flexibilitet i att tillämpa det som har lärt sig för att skapa nya och unika idéer.
 • att arbeta i en tvärvetenskaplig designmiljö, stödja och övertyga sina idéer framför både intern och extern publik;

Viktiga inlärningsresultat

Efter avslutad kurs ska studenten kunna:

 • Demontera fördjupad kunskap och färdigheter på olika sätt, inklusive mode- och textildesign, bild och styling, modefotografi, modeillustration och många fler;
 • Applicera sin individuella kreativitet mot självinitierade projekt;
 • Delta i skriftliga briefs, och producera slutliga designlösningar samt skriftliga rapporter som kommer att baseras på ifrågasättande och testning av forskningsområdet.
 • Använd effektivt stora kulturella och sociala teman, tidigare och nuvarande modetrender som inspiration för modeprojekt;
 • Ansök huvud- och specialkunskaper och tekniker och metoder i modeprojekt. Färdigheter och tekniker som inkluderar sömnad och mönsterskärningsteknik, illustrativa och / eller datortekniker, ritnings- och stylingskunskaper etc.
 • Demonstrera sin personliga kreativa identitet och originalitet inom sina individuella designprojekt.
 • Kommunicera effektivt i både skriftlig och muntlig form i modedesignområdet och visa lämpliga nivåer av självständighet och ansvar
 • Förstå och tolka tvådimensionella mönster i tredimensionella plagg eller produkter, med hjälp av rätt produktionsmetod som är nödvändig för att skapa en modesamling.
 • Design och genomföra ett kreativt och innovativt mode designprojekt som har beaktat alla aspekter av design inklusive form, färg, tillverkning;
 • Använd förmågan att skapa nya och unika idéer som ett sätt att anpassa sig till nya situationer eller nya designunderlag, särskilt när man arbetar i ett designteam.
 • Applicera de utvecklade kommunikationsförmågorna samt kunskapen från att studera i en tvärvetenskaplig miljö för att stödja och övertyga hans / hennes idéer framför en intern eller extern publik.

Kandidaternas yrkesprofiler

Kandidater från BA Fashion Design och Image-programmet kommer att kunna bedriva möjligheter på Fashion Design-marknaden där det idag finns bland annat mode styling, modefotografi, mode design och mode marknadsföring. Det kan också innebära deltagande i teater, tv och tidningar / förlag. Kandidater kan också driva möjligheter att initiera samhällsbaserade projekt eller modeshower.


Klicka här för mer information

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska


Senast uppdaterad June 26, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Feb. 5, 2019
Okt. 2019
Duration
Varaktighet
8 terminer
Deltid
Heltid
Price
Pris
7,560 EUR
För hela programmet (60 ECTS) 7560 €. Diskonterade avgifter: 126 € / ECTS.
Information
Deadline
Kontakt Skolan
Due to the fact that formalities for the issue of an entry visa take at least 6 weeks, candidates are urged to file an application at least 8 weeks prior to the expected date of enrolment.
Locations
Cypern - Nicosia, Nicosia
Startdatum : Feb. 5, 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Due to the fact that formalities for the issue of an entry visa take at least 6 weeks, candidates are urged to file an application at least 8 weeks prior to the expected date of enrolment.
Slutdatum Jan. 31, 2023
Startdatum : Okt. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Due to the fact that formalities for the issue of an entry visa take at least 6 weeks, candidates are urged to file an application at least 8 weeks prior to the expected date of enrolment.
Slutdatum Sept. 30, 2022
Dates
Feb. 5, 2019
Cypern - Nicosia, Nicosia
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Due to the fact that formalities for the issue of an entry visa take at least 6 weeks, candidates are urged to file an application at least 8 weeks prior to the expected date of enrolment.
Slutdatum Jan. 31, 2023
Okt. 2019
Cypern - Nicosia, Nicosia
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Due to the fact that formalities for the issue of an entry visa take at least 6 weeks, candidates are urged to file an application at least 8 weeks prior to the expected date of enrolment.
Slutdatum Sept. 30, 2022