Read the Official Description

DENNA KURS HÄR I ITALIAN SPRÅK.

Kursen i Media Design utbildar konstnärer och yrkesverksamma som kan kombinera kompetens och kunskaper och språk i multimediatekniska tillämpningar för olika situationer inom dagens visual kommunikation.

Kandidater förvärvar en solid bas i användningen av digital teknik för att hantera sin egen kreativitet i att utveckla innehållet och innovativa banbrytande språk, som är tillämpliga på alla sektorer av multimediakommunikation.

Professionella profiler: idé och produktion av audiovisuell produktion, multimedieutgivning, kommunikation inom telekommunikationsområdet (internet / intranät, mobil / smartphones / iPhone / iPad), gränssnitt och interaktivitet, videospel, grafik för video, videokonst, interaktiva installationer, digital konst (2D e 3D).

Media Designer hanterar ljud, bilder, gränssnitt och interaktivt innehåll.

Det första året lär grunden, grundläggande tekniker och metodiken som är nödvändig för att driva på projekt. Under året får studenterna kunskap om de grundläggande verktygen, både operativa och konceptuella: från det grundläggande grafiska designprojektet för utveckling av alla gränssnittsapplikationer till uppfattningen av former och färger, från programvaran för att dra till hur man arbetar med bilder, från grunderna som är involverade i programmering till applikationsutveckling. De förvärvar också de kulturella grunderna som möjliggör tolkning och avkodning av de olika språken i visuell kommunikation, samtida konst och bio.

Det andra året bygger på designprojekt och förverkligandet av en multimedieprodukt, experimenterar alla möjliga tillämpningar: användbarhet, gränssnitt, grafikprogram, programmering. Projekten är inriktade på ny medieinteraktion, webbkommunikation, interaktiva system och speldesign. Ytterligare erfarenhet av applikationsprogramvara ges, med tillämpning av dessa på utvecklingen av ett assisterat projekt, med målet att hantera alla olika aspekter av yrket.

Utformningen av applikationer för mobila enheter (iPhone, iPad ...), utformningen av interaktiva utställningar och miljöer och speldesign är de tre makroområden som alla teoretiska, tekniska och kulturella läror kretsar kring under det andra året.

Det tredje året är dedikerat till specialisering och fördjupning av kunskap om alla de aspekter som behövs för att på bästa möjliga sätt kunna slutföra en multimediaprodukt. Studenterna måste kunna hantera ett projekt autonomt: projektet är utformat enligt en tvärmedievision. Eleverna måste också hantera projektets kommunikation och göra de mest effektiva valen i förhållande till de uppställda målen.

Slutprojektet utgör en grundläggande inlärningserfarenhet, där studenterna kan tillämpa den kompetens, design och tekniska färdigheter de fått. Studenterna måste hantera ett komplext designproblem som simulerar verklig yrkeserfarenhet.

Kursen är erkänd av italienska ministeriet för utbildning och forskning (MIUR) som en akademisk diplom nivå I (180CF).

Program taught in:
Italienska

See 3 more programs offered by IED – Istituto Europeo di Design Cagliari »

Last updated September 30, 2018
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Okt. 2019
Duration
3 år
Heltid
Pris
16,000 EUR
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline

Okt. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum