BA i juridik

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

På University of Stirling våra innovativa juridiska kurser dig möjlighet att studera en rad ämnen som speglar vikten av lag i alla samhällsområden. Vi erbjuder två BA (Hons) kurser - i juridik och företagsrätt - som kan starta en karriär på den moderna juridiska marknaden, som juridiska analytiker roller eller en mängd affärsinställningar.

Under hela kursen lär du dig av ledande akademiker som hjälpte dig att skriva de läroböcker du studerar. På Stirling kommer deras kompetens till dig som förstahands, och du kommer att vara en del av en nära juridisk avdelning som är avsedd att ge en rik och trevlig studentupplevelse. Från kontrakt och strafflag till internationella mänskliga rättigheter får du en grundlig grund för grundläggande ämnen och njut av friheten att specialisera dig på områden som intresserar dig mest. Du kan också bredda dina karriärmöjligheter genom att kombinera Law med en av 11 andra kompletterande kurser som inkluderar Accountancy, Marketing och moderna språk.

Dessutom säkerställer vi att du tar examen med de kommunikations-, organisatoriska och personliga färdigheter som potentiella arbetsgivare letar efter - kvaliteter som du kan förfina vidare genom att spendera en termin i utlandet eller genomföra en arbetsplats. Våra studenter jobbar som allt från praktikanter till affärsutvecklingschefer, och lyfter fram de olika möjligheter som en BA i juridik från University of Stirling öppnar.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1 93% av våra jurister säger att de är nöjda med sin kurs (NSS 2017)

# 2 Över 96% University of Stirling studenterna i University of Stirling är anställda eller vidareutbildad inom sex månader efter examen (HESA DLHE 2017)

# 3 Specialisera sig inom de områden som lagar dig mest och kombinerar din kurs med ett av 11 andra ämnen

Kursinnehåll

BA (Hons) lag

Denna grad ger en bred universitetsutbildning i juridik på ett brett spektrum av områden, såsom brottslighet, familj, företag, media och regering.

Du kan bedriva en kandidatexamen, allmän examen eller heders examen i juridik.

Semester 1-3

Du introduceras till grunden för lagen.

Semester 4-8

Du kommer att välja avancerade moduler från en rad speciala juridiska ämnen. Dessa delas med BA Business Law.

BA (Hons) affärsrätt

Denna grad är särskilt lämpad för studenter som söker en universitetsutbildning i juridik och som vill bedriva en karriär i näringslivet.

Du kan bedriva en kandidatexamen, allmän examen eller hedersexamen i företagsrätt.

Semester 1-3

Du presenteras för grundlagen i affärsrätten.

Semester 4-8

Du kommer att välja avancerade moduler från en rad speciala juridiska ämnen.

Undervisning

Undervisningen sker via föreläsningar och seminarier. Du kommer även att bedriva självständig forskning som övervakas av en anställd och presenterar en avhandling om ett juridiskt ämne av ditt eget val under ditt sista år.

bedömning

Undervisningen sker via föreläsningar och seminarier. Du kommer att genomföra oberoende forskning som övervakas av en anställd och presenterar en väsentlig avhandling om ett rättsligt ämne av ditt eget val under ditt sista år.

Arbetsplatser möjligheter

Våra BA-juridikprogram ger dig möjlighet att genomföra en valfri arbetsplaceringsmodul i år 3. Du får erfarenhet av frontlinjen inom en upptagen lagspraxis eller en juridisk organisation - att sätta dina studier i praktiken och samla in värdefulla insikter i arbetsvärlden. Det är ett tillfälle som kan öka din anställbarhet efter examen, med potentiella rekryterare som söker bevis som du har den verkliga kompetensen de behöver.

Studera utomlands

Som student vid University of Stirling får du möjlighet att bredda dina horisonter och studera utomlands genom våra väletablerade kontakter med flera internationella universitet.

Läs mer om att studera utomlands.

Kontakta

Lorraine Wilson

llkwilson@stir.ac.uk

Avgifter - 2018/2019

  • Utländska studenter (icke-EU): £ 12,140
  • Skotska och EU-studenter: £ 1,820
  • Studenter från övriga Storbritannien: 9 250 £
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre