BA i inredning

Allmänt

3 tillgängliga platser

Programbeskrivning

DENNA KURS HÄR I ENGLISH SPRÅK.

Huvudmål för kursen är att träna eleverna för att designa utrymmen som sammanfogar känslor och uppfattningar med en strikt funktionell disposition. De lär sig att interagera med det italienska designsystemet, det komplexa och unika nätverket av relationer mellan italienska / internationella designers, skolor, tillverkare i Italien som producerar möbler / lampor och kundföretag.

Eleverna lär sig de uttrycksfulla verktygen som möjliggör att utveckla, bedöma och förklara ett projekt från briefing till slutlig skapande och kommunikation: penna, 3D-modellering och reningsprogram.

Karriärmöjligheter - Inredningsdesigner, Utställningsdesigner, Retail Designer, Restaurang Designer, Set Designer, Designer för gästfrihet, Service Designer.

Kontext - Den globala marknaden har en växande efterfrågan på eklektiska inredare med kompetens både i rymdens arkitektoniska sammansättning och utformning av tjänster, för att organisera och förbättra relationen mellan rymden och människorna.

Metodik och struktur - Studenten förvärvar ett brett spektrum av kompetenser: kulturell, teknisk och projektbaserad. Kulturella element som är kopplade till design, arkitektur och konst men också sociologi och antropologi är alla ämnen av studier som är nödvändiga för att förstå de evolutionära fenomenen beteende.

Studenter introduceras för marknadsföring, ett viktigt verktyg för att analysera varumärkesvärden och marknadspositionering av de företag som inredningsarkitekten samarbetar med. De får sin egen solida projektutvecklingsmetod som med utgångspunkt från etiska, sociala och hållbara värderingar ger dem möjlighet att få en tankesättning för strategisk design. När designbegreppet har definierats, utvecklas en noggrann definition av utrymmen som markerar psykologisk och fysisk välbefinnande genom noggrann användning av material, färger och ljus.

För detta ändamål måste Designer ha de uttrycksfulla verktygen som gör det möjligt att utveckla, utvärdera och förklara projektet: penna, 3-D modellering och reningsprogram.

Titel - Denna BA är ackrediterad av italienska ministeriet för utbildningsforskning (MIUR) som akademisk diplomnivå I och utmärkelser 180 poäng.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Läs mindre
Milan , Milan , Milan + 2 Mer Mindre