BA i inredning

Allmänt

Programbeskrivning

Denna kurs hålls på italienska.

Inrikesdesignern tillämpar konstruktionsförmåga på ett antal olika områden: från början av hushållet tar de i slutänden privata och gemensamma bostadsområden, offentliga utrymmen (flygplatser, hamnar och stationer), offentliga lokaler (banker, postkontor, sjukhus, skolor , museets interiörer och installationer), kommersiella och gästfrihetslokaler (butiker, barer och hotell) och till sist öppna utrymmen (torg, gårdar och lekplatser).

Professionella profiler

Inredningsdesigner, föredragande, CAD-inredare, fysisk och virtuell rymdmodelltekniker.

Inredning är ett ledat system där processen för att utforma utrymmen interagerar med de som utformar belysning, material, färger och inredning.

Varje inredningsdesigner måste komma överens med ämnena att utforma gästfrihet, hälsa och kommersiella interiörer, utforma belysning och designa inredning, alla sektorer som leder till stora impulser från att förändra mänskliga beteendemönster och miljöproblem.

Under det första året får eleverna förtrogen med de verktyg de behöver för att uppfatta objektets morfologi och skapa en design: den preliminära fasen på papper, en kontroll med dator och sedan 3D-kontrollen med hjälp av en mock-up. Det här är också när de lär sig om det historiska sammanhanget bakom designarbetet, hur man tar ett tvärvetenskapligt förhållningssätt till konst, mode, kommunikation, design och arkitektur. På teknikområdet kommer de i kontakt med både naturliga och konstgjorda material, med utvecklingsprocesser och med uppfattningen av materialens ytor.

Det andra året ägnas åt att utvecklas på de instrumentella, kulturella och tekniska teman som först studerades under det första året. Vid detta tillfälle introduceras eleverna också till ytterligare områden för utredning och kunskap, för att utsträcka och slutföra sina individuella färdigheter. De tillämpar nu de metoder som de har lärt sig att skapa designprojekt för områden relaterade till industriprodukter och system av utrymmen och tjänster, både i privata och sociala sammanhang, genom kreativa experiment inom alla områden där designers arbetar.

Under det tredje året tacklar studenterna alltmer komplexa kulturella ämnen och lär sig hur man använder de senaste verktygen för att utveckla och kommunicera sina projekt. Det faktiska designarbetet upptar nu lejonens andel av sina studier, eftersom de lär sig att hantera utvecklingen av ett projekt helt självständigt. Studenter stimuleras nu för att lära sig att arbeta självständigt, göra sammanhängande, välgrundade beslut, relatera till sina kunder och bära vikten av tydliga ansvarsområden.

Titel

Denna BA erkänns av det italienska ministeriet för utbildningsforskning (MIUR) som akademisk diplomnivå I och utmärkelser 180 poäng.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Florence boasts one of the world most important artistic and cultural heritage, but it is also a city with a long history in Italian design.

Florence boasts one of the world most important artistic and cultural heritage, but it is also a city with a long history in Italian design. Läs mindre