Read the Official Description

DENNA KURS HÄR I ENGLISH SPRÅK.

Den globala marknaden har en växande efterfrågan på utvecklade inredningsarkitekter med kompetenser både i det arkitektoniska sammansättningen av ett utrymme och i utformningen av möbelelement, för att organisera och förbättra förhållandet mellan rymden, objekten och människorna.

Den treåriga kursen inom interiör- och möbeldesign tränar yrkesverksamma som kan delta i hela designprocessen: från de första skisserna till slutprojektet. Målet är att träna en inredningsdesigner som är speialiserad i möbler, som kan kombinera arbetet och förvaltningen av ett projekt som är inriktat på rymdorganisation och inredning med en designorienterad attityd.

Karriärmöjligheter - Inredningsdesigner, Möbeldesigner, Produktdesigner, Konceptdesigner, Material, Komponenter och tekniska enheter. Forskare.

Kontext - Den tredje millennieformgivaren är en professionell som kan hantera antingen med hantverk och ny teknik. Marknaderna kräver fler och fler anpassningsmöjligheter med teknik i produktionskedjan. Det senaste beslutsfattandet fenomenet ställde in interaktionen mellan den nya open source-tekniken och självproduktionens designprocesser, vilket gör innovation mer uppnåelig och prisvärd.

Metodik och struktur - Metoden ersätter frontalföreläsningar och labaktiviteter genom individuella eller tvärvetenskapliga teamprojekt. Projektverksamheten, som är både teoretisk och teknisk, utvecklas i nära samarbete med professorer och hävda branschfolk.

Programmet utvecklar teoretisk och praktisk kunskap om inhemska och levande utrymmen, med fokus på tekniska verktyg, produktionsprocesser och material. En korrekt förståelse av företagsvärdena, enligt den moderna marknaden, krävs.

Kursen har en särskild inriktning på hantverksprocessen för italiensk produktion ur ett kulturellt och historiskt perspektiv och analyserar den efterföljande ekonomiska påverkan på italienska småföretag och den internationella lyxmarknaden.

Eleverna lär sig verktyg och tekniker relaterade till produktens formella och funktionella representation från frihandskonstruktion till teknisk design, fram till produktionen av tredimensionella modeller av produkten, utforska den digitala bilden, visuella verk och perceptiva paradigmer för att utveckla konstnärliga språk.

Studenterna lär sig också projektmetoderna, produktdistributions- och marknadsstrategierna och de får en djupgående material- och prototypteknik. Dessutom fokuserar programmet på leverantörskedjetechnologier och teknologisk tillverkning, vilket ger en fullständig översikt över tillverkningskedjan Made in Italy.

Titel-Denna BA är erkänd av italienska ministeriet för utbildningsforskning (MIUR) som akademisk diplom nivå I och utmärkelser 180 poäng.

Program taught in:
Engelska

See 6 more programs offered by IED – Istituto Europeo di Design Florence »

Last updated September 12, 2018
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Okt. 2019
Duration
3 år
Heltid
Pris
16,000 EUR
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline

Okt. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum