BA i grafisk design

IED – Istituto Europeo di Design Torino

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

BA i grafisk design

IED – Istituto Europeo di Design Torino

DENNA KURS HÄR I ITALIAN SPRÅK.

Graden av grafisk design syftar till att bilda en formgivare av visuell kommunikation. Denna professionella roll förutsätter förmågan att skapa kommunikationsverktyg och att skapa språk och bilder som effektivt kan överföra meddelandet och det värde de strävar efter.

Professionell profil: Grafisk artist, Visual Communications Manager, Multimedia Designer

De områden där Grafisk Designer verkar varierar från utformningen av en företags eller produkts visuella identitet, till förverkligandet av förpackningen, till skapandet av grafiken som används i alla företags kommunikationskanaler på linje och av.

Det första året av grafisk design är inriktat på de inledande aspekterna av fältet, och specifikt för att förvärva grunderna i fråga om kulturen, verktygen och reglerna som skiljer och karaktäriserar ett projektbaserat beteende. I synnerhet: typsnitt som används som grafikkonstnärsverktyg, uppkomsten och uppfattningen av former och färger, grafikspecifik grafik, utarbetande av bilder, inklusive den kulturella kunskapen som gör att man kan tolka och avkoda språket för visuell kommunikation och bio .

Det andra året koncentrerar sig på metodik och projektdesign praktik. Den framtida grafiska formgivaren får kunskap och kompetens inom flera specifika yrkesområden genom praktisk erfarenhet inom tre områden av visuell kommunikation: expressivitetsområdet, där symboler omvandlas till varumärken, logotyper, affischer; Rationalitetsområdet där historia bygger genom text, bilder och sidor, och där varje element har en exakt roll och finner sin plats genom de grafiska och typografiska val som gjorts. slutligen det interaktiva området och organisationen av information som är tillgänglig för slutanvändaren.

Under det tredje året av grafisk design koncentrerar sig studenten på avancerad projektdesign genom professionell realtidsassistentutbildning och upplever verkliga situationer som krävs av en grafisk designer: från företagsbilder, produktkommunikationsprojekt, redaktionell grafik till interaktiva design och tv-grafik, allt genom en omfattande crossmedia-upplevelse. Slutprojektet är både komplext och detaljerat, utförs i samarbete med organisationer och företag som arbetar tillsammans med European Design Institute och som söker original och innovativa lösningar.

Kursen är erkänd av italienska ministeriet för utbildning och forskning (MIUR) som en akademisk diplom nivå I (180CF)

Denna skola erbjuder program i:
  • Italienska


Senast uppdaterad September 12, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Okt. 2019
Duration
Varaktighet
3 år
Heltid
Price
Pris
16,000 EUR
Information
Deadline
Locations
Italien - Turin, Piedmont
Startdatum : Okt. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Okt. 2019
Italien - Turin, Piedmont
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan