Read the Official Description

DENNA KURS HÄR I ENGLISH SPRÅK.

Kontext - Grafisk design är överallt, i tryckta och digitala tillämpningar av vårt vardag.

Metodik och struktur - En stark laboratorieöverton är kursens kännetecken: från grundläggande designteorier till professionell simulering på hög nivå utvecklar studenter gradvis komplexa forskningsprojekt genom guidade designlaboratorier i samarbete med verkliga företag.

Parallellt med designlaboratorierna förvärvar våra studenter historiska, sociologiska, ekonomiska och tekniska färdigheter.

Dessa tekniker är användbara för att hjälpa dem att tolka och avkoda språket i visuell kommunikation, samtida konster, bio och alla samhällskommunikationsbehov.

Våra studenter förvärvar genast de grundläggande verktygen för grafisk design: kunskap om typsnittens användning, sidformat och layouter, genesis-betydelse och uppfattning om former och färger. Studieplanen fokuserar också på tekniska verktyg: från grundläggande mjukvaror på fotoredigering, bildhantering och vektorgrafik till avancerade tillägnad webbdesign, 2D- och 3D-animering, videoredigering och tv-grafik.

Den sista delen av kursen behandlar ämnen av ökad komplexitet där våra studenter förvärvar autonomi för att hantera tidpunkter och scheman från projektets koncept till dess slutförande.

Det sista och mest betydelsefulla steget i vår pedagogiska process är valet och utvecklingen av ett avhandlingsprojekt, ett komplext och artikulerat tema som utförs i samarbete med verkliga företag för att forska kreativa och innovativa design- och kommunikationslösningar.

Titel - Denna BA erkänns av det italienska utbildningsministeriet (MIUR) som akademisk diplomnivå I och utmärkelser 180 poäng.

Program taught in:
Engelska

See 13 more programs offered by IED – Istituto Europeo di Design Milan »

Last updated September 11, 2018
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Okt. 2019
Duration
3 år
Heltid
Pris
16,000 EUR
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline

Okt. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum
Application deadline
Slutdatum
Application deadline
Slutdatum