Read the Official Description

DENNA KURS HÄR I ITALIAN SPRÅK.

Textil Designer är ett yrke som kräver specialkunskaper för att följa hela produktionen av produkten, från koncept till design, från utveckling till slutlig realisering, med hjälp av specifika tekniker och teknologier och professionella forskningssystem. Textildesignern för mode och inredning måste utforma, passa och tolka trender genom att utforma färgpaletter, samlingar och mönster i linje med marknadens krav.

Textil Designer , tack vare inlärningen av digital behandlingsteknik, kan självständigt utveckla produktionsprocessen och samordna de olika bearbetningsstegen fram till den slutliga reproduktionen.

Professionella möjligheter - Den utbildade professionella siffran kan utveckla en konsultverksamhet som frilansare eller arbeta inom branschens många industriella realiteter i Italien och utomlands som Textil Print Designer, Graphic Textile Designer, Garn Expert och Operated Textiles, Trend Forecaster.

Vem är det för? - Kursen riktar sig till nyutexaminerade inom sektorn och de som redan har fått yrkeserfarenhet inom mode och design, men också för dem som, trots att de inte har någon särskild tidigare utbildning, har en särskild känslighet och intresse mot textil design, mode, design, material och stilistisk forskning.

Metodik och struktur - Utbildningsvägen för yrkesutbildningen är indelad i två år.

Det första året är dedikerat till förvärv av specifika kulturella referenser om historiens utveckling och textilteknik samt utveckling av tekniska färdigheter inom området ritning av både frihand och med specifika grafik- och illustrationsprogram. Alla grundar för textil design förvärvas för både kläder och inredning.

Under det andra året förvärvar studenten kunskap och kompetens inom specifika yrkesområden (design av tryckt tyg, design av tyg och broderi, forskningsmaterial, utförande och nya trender) relaterat till textilvärlden som utvecklar sin egen stil.

Under båda åren stöds frontal- och designlektionerna av laboratorieaktiviteter - inklusive digital och manuell utskrift, Jacquard-vävning och broderi, silketryck - fonadamentakle-moment och centralt för genomförandet av träningen och genomförandet av uppsatsprojektet.

Program taught in:
Italienska

See 6 more programs offered by IED – Istituto Europeo di Design Florence »

Last updated September 12, 2018
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Mar. 2019
Duration
2 år
Heltid
Pris
6,000 EUR
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Mar. 2019
Slutdatum
Application deadline

Mar. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum