Läs den officiella beskrivningen

Handla om

Presentera samtida och framtida trender, förbättra samlarna av designers, informera och inspirera sina läsare: detta är mode stylistens spännande uppdrag. I slutet av programmet kommer studenterna att kunna känna igen olika stilar och trender, tydligt definiera sin personliga vision för en produkt och föreslå framgångsrika innovativa och professionella idéer.

Genom att förstå rollen och ansvarsområdena hos den professionella stylisten lär eleverna hur man samlar, organiserar och leder ett team av experter för att säkerställa riktningen för vad som går i modetidningarna, visas online eller på catwalken, kommunicerar de rätta meddelandena på rätt tid och till rätt målgrupp.

Från en solid bas i styling går kursen på att utforska flera områden i modebranschen där förvaltning av den kreativa processen är kärnpraxis. Studenter uppmuntras att utveckla egna idéer och experimentera med att producera en annan mängd visuella resultat, såsom moderedaktioner, virala videor, varumärkesbilder och återställningsförslag, interaktiva och tryckta reklamkampanjer och sociala medier visuella innehåll.

Kursen omfattar viktiga färdigheter inom mode copywriting, PR och medieplanering, modeproduktionshantering, affärsplanering, tidshantering och reklamfrister och budgetar. Kulturstudier i design-, kläd- och modekulturens historia ger de nödvändiga färdigheterna för att göra en kritisk bedömning av ett varumärkes eller kundens livsstil och arv.

Studenter uppmanas att avkoda stereotyper och tänka på bildpositionering ur ett annat perspektiv för att upptäcka sin egen unika personliga stil. Det ultimata målet är den oberoende skapandet av en professionell stylingportfölj som fullt ut uttrycker studentens personlighet och färdigheter.

Programdata

Programtitel: Fashion Styling

Referens Utgåva: Bachelor of Art

Programleverans: På campus

Programlängd Kredittimmar: 120

Entré / antagningskrav

  • Högskoleexamen, GED, eller bevis på gymnasiet.
  • Avslutat anmälningsavtal.
  • $ 100 icke återbetalningsbar ansökningsavgift.
  • Uppdaterad CV / cv.
  • Personligt uttalande som beskriver sökandens professionella prestationer och mål.
  • Kopia av giltigt offentliggjort ID, till exempel pass.

Programmål

Associate of Arts (AA) -programmet i modestudier syftar till att ge en solid bas i tre huvuddiscipliner inom modebranschen: Fashion Design, Fashion Business och Fashion Styling.

Utöver allmänna utbildningskrav ger programmet en introduktion till alla tre områden som ger eleverna chansen att delta i modebranschen både från ett kreativt och affärsperspektiv. Denna unika kurs utgör multidisciplinära profiler som kan driva och utveckla karriär inom design, ledning, marknadsföring och kommunikation samt styling och möta en växande efterfrågan på kreativ och affärsmässig kompetens inom modebranschen - mastermind som både är designer och chef.

Under två år presenteras studenterna med spännande nya utmaningar som kommer att förbättra sitt kritiska oberoende tänkande, utveckla sina kreativa och affärsmässiga färdigheter och hjälpa dem att identifiera exakt var deras sanna passion ligger.

Program undervisas på:
Engelska

Se 2 fler kurser från Istituto Marangoni - Miami »

Senast uppdaterad October 22, 2018
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Pris
1,200 USD
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sept. 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum