Översikt

Kursen utrustade kandidater med en unik förståelse för världen samt kompetensen att driva en karriär i regering, politik, välgörenhetsorganisationer, icke-statliga organisationer och mer.

Undervisad av Handelshögskolan, Filosofiska institutionen och Politiska och internationella relationen , erbjuder det ett helhetssyn för att förstå världen runt omkring oss.

Du kommer att tillämpa de kompletterande analytiska ramarna för filosofi, statsvetenskap och ekonomi för att få en rik förståelse för rötterna till och lösningar på verkliga problem. Det är förmodligen ingen tillfällighet att många världsledare har studerat filosofi, politik och ekonomi.

Du kommer att tillbringa en tredjedel av din tid att studera moduler i varje disciplin. De moduler som erbjuds är skräddarsydda för kursens tvärvetenskapliga karaktär, vilket innebär att de tre elementen sammanfogas till ett sammanhängande och strikt studieprogram.

År ett

Du kommer att ta moduler över varje disciplin. Moduler i matematik och statistik utgör en del av det första året så att du kan ta ett brett utbud av ekonomimoduler i ditt sista år.

Under ditt första år tar du också en årslång studiefärdighetsmodul för att säkerställa att övergången till universitetsstudien är jämn. Du kommer också att ta en årslång modul som fokuserar på karriärkompetens och anställbarhet, inklusive vägledning för att förbereda ditt CV, intervjutekniker och ansöka om praktik.

År två

Du kommer att ta moduler över varje disciplin med mer val av valfria moduler. Du kan också ansöka om att tillbringa en termin i ditt andra år som studerar utomlands , ta liknande moduler till dina motsvarigheter tillbaka i Nottingham eller utöka din kunskap genom andra alternativ.

År tre

Du kan ta antingen 40 högskolepoäng värdet av politik, filosofi och ekonomi moduler, eller 60 hp av moduler från någon av dessa discipliner.

Ta reda på mer.

Ingångskrav

En nivå: A * AA exklusive allmänna studier, fritidsstudier och globala perspektiv och forskning (A * ABB för de som tar fyra hela A-nivåer och fyller i samma år)

GCSE: GCSE-matematik, 7 (A) eller högre, såvida inte den tas på A-nivå

Engelska språkkrav

IELTS: 7,0 (inte mindre än 7,0 i läsning och skrivning, och 6,0 i tal och lyssnande)

För detaljer om andra engelska test och kvalifikationer som vi accepterar, se vår sida för inmatningskrav .

Studera utomlands

På kursen kan du ansöka om att tillbringa en termin som studerar utomlands på universitetets campus i Kina eller Malaysia eller hos en av våra partnerinstitutioner på platser som Australien och Kanada.

Du får möjlighet att bredda dina horisonter och förbättra din anställbarhet genom att uppleva en annan kultur. Du kan välja att studera liknande moduler till dina motsvarigheter tillbaka i Nottingham eller utöka din kunskap genom att ta andra alternativ. Undervisningen är typiskt på engelska; Det kan dock finnas möjligheter att studera på ett annat språk om du är tillräckligt flytande.

Karriärer

En examen från Nottingham kan ge dig en start i din karriär. Du kommer att förvärva en stark akademisk grund och en rad utmärkta färdigheter inom filosofi, politik och ekonomi samt överförbara färdigheter, som förmågan att studera självständigt och kommunicera effektivt, muntligt och skriftligt.

Du kommer att ha kapacitet att förstå komplicerade ekonomiska begrepp, vare sig de är matematiska eller filosofiska i naturen. Du kommer att vara mycket skicklig i analytisk resonemang, tydlig presentation av idéer, konstruktiv diskussion och förmåga att formulera komplexa idéer och resonemang på tillgängliga sätt.

Du kommer också att utveckla specialkunskap om politiska idéer och koncept, internationella frågor och politiska system som kommer att förbättra dina globala karriärmöjligheter.

Våra kandidater väljer ett brett utbud av karriärer , inklusive investment banking, bokföring, skattekonsulting, arbetar i regeringsbyråer, revision, managementkonsult, press- och tv-journalistik, ledamöter i kommunerna och många fler.

Program undervisas på:
Engelska

Se 28 fler kurser från University of Nottingham - Faculty of Social Sciences »

Senast uppdaterad February 18, 2019
Denna kurs är På campus
Startdatum
Duration
3 år
Heltid
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum