BA filosofi, politik och ekonomi

University of Nottingham - Faculty of Social Sciences

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

BA filosofi, politik och ekonomi

University of Nottingham - Faculty of Social Sciences

Översikt

Kursen utrustade kandidater med en unik förståelse för världen samt kompetensen att driva en karriär i regering, politik, välgörenhetsorganisationer, icke-statliga organisationer och mer.

Undervisad av Handelshögskolan, Filosofiska institutionen och Politiska och internationella relationen , erbjuder det ett helhetssyn för att förstå världen runt omkring oss.

Du kommer att tillämpa de kompletterande analytiska ramarna för filosofi, statsvetenskap och ekonomi för att få en rik förståelse för rötterna till och lösningar på verkliga problem. Det är förmodligen ingen tillfällighet att många världsledare har studerat filosofi, politik och ekonomi.

Du kommer att tillbringa en tredjedel av din tid att studera moduler i varje disciplin. De moduler som erbjuds är skräddarsydda för kursens tvärvetenskapliga karaktär, vilket innebär att de tre elementen sammanfogas till ett sammanhängande och strikt studieprogram.

År ett

Du kommer att ta moduler över varje disciplin. Moduler i matematik och statistik utgör en del av det första året så att du kan ta ett brett utbud av ekonomimoduler i ditt sista år.

Under ditt första år tar du också en årslång studiefärdighetsmodul för att säkerställa att övergången till universitetsstudien är jämn. Du kommer också att ta en årslång modul som fokuserar på karriärkompetens och anställbarhet, inklusive vägledning för att förbereda ditt CV, intervjutekniker och ansöka om praktik.

År två

Du kommer att ta moduler över varje disciplin med mer val av valfria moduler. Du kan också ansöka om att tillbringa en termin i ditt andra år som studerar utomlands , ta liknande moduler till dina motsvarigheter tillbaka i Nottingham eller utöka din kunskap genom andra alternativ.

År tre

Du kan ta antingen 40 högskolepoäng värdet av politik, filosofi och ekonomi moduler, eller 60 hp av moduler från någon av dessa discipliner.

Nyckelfakta

Ingångskrav

A-nivåer: A * AA, med undantag av allmänna studier, fritidsstudier och globala perspektiv och forskning (A * ABB för de som tar fyra fulla A-nivåer och fyller i samma år)

GCSE: GCSE-matematik, 7 (A) eller högre, såvida inte den tas på A-nivå

Engelska språkkrav

IELTS: 7,0 (inte mindre än 7,0 i läsning och skrivning, och 6,0 i tal och lyssnande)

För detaljer om andra engelska test och kvalifikationer som vi accepterar, se vår sida för inmatningskrav .

Om du behöver ytterligare stöd för att ta dina språkkunskaper till önskad nivå kan du kanske delta i en presessional kurs vid Center for English Language Education , som ackrediterats av British Council för undervisning i engelska i Storbritannien.

Studerande som framgångsrikt fullbordar presessional kursen till den önskade nivån kan gå vidare på sin valda kurs utan att ta in IELTS eller motsvarande.

Internationella sökande

För landsspecifik information inklusive anmälningskrav, kontaktuppgifter och representanter, se vår hemsida . Om du behöver en visum för att studera, kan universitetet ge all information och råd du behöver. Alternativa behörighetskrav för personer med internationella avgifter är följande:

Internationell Baccalaureat: 36 inklusive bonuspoäng
ISC / CBSE: 90% år 12

Sökande som tar grundkurser bör kontakta oss för mer information.

Äldre studenter

På University of Nottingham har vi en värdefull gemenskap av mogna studenter och vi uppskattar deras bidrag till den bredare studentpopulationen. Du hittar mycket användbar information i vår guide för mogna studenter .

Alternativa kvalifikationer

Vår antagningsprocess erkänner att sökande har en mängd olika upplevelser och kan ha följt olika pedagogiska Pathways . Vänligen se sidan Alternativa kvalifikationer för mer information. Observera att vi inte accepterar utökade projektkvalifikationer.

Flexibel antagningspolicy

Som ett erkännande av våra sökandes varierade erfarenhet och utbildningsvägar Pathways University of Nottingham en flexibel antagningspolicy . Vi kan göra vissa sökande ett erbjudande lägre än annonserat, beroende på deras personliga och pedagogiska omständigheter. Se universitetets antagningsregler och rutiner för mer information.

Anteckningar för sökande

Vi letar efter studenter som har förmåga och motivation att dra nytta av våra kurser, och vem kommer att göra ett värdefullt bidrag till avdelningen och universitetet. Kandidater för heltidstillträde beaktas på grundval av deras UCAS-ansökan.

När du överväger din ansökan söker vi efter bevis för att du kommer att kunna uppfylla målen för studieprogrammet och uppnå de krav som krävs. Vi kommer att ta hänsyn till en rad faktorer tillägg till, och i vissa fall istället för, formella undersökningsresultat.

Urval av de sökande till vilka vi kommer att göra ett erbjudande kommer att baseras på en kombination av kandidatens akademiska rekord och en bedömning av all information som lämnas i deras UCAS-ansökan, deras akademiska referens och deras personliga uttalande.

moduler

Följande är ett urval av de typiska modulerna som vi erbjuder vid tidpunkten för publikationen men är inte avsett att tolkas och / eller åberopas som en slutgiltig lista över de moduler som kommer att finnas tillgängliga under ett visst år. På grund av tidens gång mellan kursens påbörjande och efterföljande år av kursen kan moduler ändras på grund av utvecklingen i läroplanen och modulinformationen i detta prospekt är endast avsedd för vägledande ändamål.

Typiska årsmoduler

Kärnekonomi moduler

Grundläggande ekonomi

Kvantitativ metod

Skrivande ekonomi

Karriär och anställbarhet för ekonomer

Kärnfilosofi moduler

Mind, kunskap och etik

Motivering, argument och logik

Kärnpolitiska moduler

Introduktion till jämförande politik

En från:

Brittisk politisk historia sedan 1945

Modern Politisk Teori

Problem i global politik

Typiska år två moduler

Kärnekonomi moduler

Makroekonomiska principer

Mikroekonomiska principer

Filosofi moduler
Två från filosofin:

Forntida grekisk filosofi

Vara, bli och verkligheten

Frihet och skyldighet

En introduktion till moderna metaetiker

Mind och medvetenhet

Betydelsen

Normativ etik

Konstfilosofi

Vetenskapsfilosofi: Från Positivism till Postmodernism

Social filosofi

Särskilt ämne i filosofins historia

Politik moduler
Valda från:

Tillvägagångssätt för politik och internationella relationer

Brittiska partipolitiken

Contentious Politics: Kampen mot demokrati i Större Kina

Kriser och kontroverser i europeisk politik

Global säkerhet

Hur omröstare bestämmer

Internationell politisk ekonomi och global utveckling

Internationell politik i 20-talet

Politiska partier och partysystem runt om i världen

Social och global rättvisa

Social förändring och offentlig politik i Kinas reformperiod

Typiska år tre moduler

Du kommer att kunna ta antingen 40 högskolepoäng värda moduler från varje politik, filosofi och ekonomi, eller 60 högskolepoäng värda moduler från någon av politik, filosofi och ekonomi.

Valfria ekonomimoduler
Avancerade ämnen som:

Utvecklingsekonomi

Ekonomisk politikanalys

Experimentell och beteendeekonomi

Finansiell ekonomi

Industriell organisation

Internationella pengar och makroekonomi

Internationell handelspolitik

Internationellt byte

Arbetsekonomi

makroPOS=TRUNC

mikroPOS=TRUNC

Monetär ekonomi

Politisk ekonomi

Offentlig sektor ekonomi

Valfria filosofiemoduler

Avancerad logik

Avancerade ämnen i estetik

Avancerade ämnen i meta-etik

Avancerade ämnen i socialfilosofi

Avancerade ämnen i sinnesfilosofin

Buddhistisk filosofi

Kommunicera Filosofi

Avhandling

Miljömässig etik

Fri vilja och handling

Gud och pengar

Språk, Metafysik och Metametafysik

Marx

Straffrättens filosofi

Sexfilosofi

Rawls politiska filosofi och dess kritiker

Ta Utilitarism Seriöst

Ämne i vetenskapsfilosofin

Valfria politiska moduler

Airpower och Modern Warfare

Regering och politik i USA

Idéer och politik i moderna Storbritannien

Invandring och medborgarskap

Parlamentariska studier

Politik och droger

Kriget i Irak

Studera utomlands

På kursen kan du ansöka om att tillbringa en termin som studerar utomlands på universitetets campus i Kina eller Malaysia eller hos en av våra partnerinstitutioner på platser som Australien och Kanada.

Du får möjlighet att bredda dina horisonter och förbättra din anställbarhet genom att uppleva en annan kultur. Du kan välja att studera liknande moduler till dina motsvarigheter tillbaka i Nottingham eller utöka din kunskap genom att ta andra alternativ. Undervisningen är typiskt på engelska; Det kan dock finnas möjligheter att studera på ett annat språk om du är tillräckligt flytande.

Karriärer

En examen från Nottingham kan ge dig en start i din karriär. Du kommer att förvärva en stark akademisk grund och en rad utmärkta färdigheter inom filosofi, politik och ekonomi samt överförbara färdigheter, som förmågan att studera självständigt och kommunicera effektivt, muntligt och skriftligt.

Du kommer att ha kapacitet att förstå komplicerade ekonomiska begrepp, vare sig de är matematiska eller filosofiska i naturen. Du kommer att vara mycket skicklig i analytisk resonemang, tydlig presentation av idéer, konstruktiv diskussion och förmåga att formulera komplexa idéer och resonemang på tillgängliga sätt.

Du kommer också att utveckla specialkunskap om politiska idéer och koncept, internationella frågor och politiska system som kommer att förbättra dina globala karriärmöjligheter.

Våra kandidater väljer ett brett utbud av karriärer , inklusive investment banking, bokföring, skattekonsulting, arbetar i regeringsbyråer, revision, managementkonsult, press- och tv-journalistik, ledamöter i kommunerna och många fler.

Genomsnittlig grundlön och karriärutveckling

94,5% av doktoranderna från Ekonomiska högskolan hade fått arbete eller vidareutbildning inom sex månader efter examen. Den genomsnittliga startlönen uppgick till 28 000 £, varav högst 60 000 £.

95% av doktoranderna från Humanistiska skolan hade fått arbete eller vidareutbildning inom sex månader efter examen. Den genomsnittliga grundlönen var 20 000 kr med högst 32 000 kr.

93,6% av doktoranderna från politiska skolan och internationella relationer hade fått arbete eller vidareutbildning inom sex månader efter examen. Den genomsnittliga grundlönen var 21 000 £, varav högst 75 000 £. *

Ekonomihögskolan rankade 2: a i Storbritannien för att öka akademisk lön, med kandidater som tjänar i genomsnitt 8 810 £ mer än väntat fem år efter examen. *

Kända resmål för heltidshemskandidater som var tillgängliga för arbete 2016/17. Lönerna beräknas utifrån medianen av de som är anställda i heltid i Storbritannien.
** The Economist British University rankings, 2017 .

Karriärsupport och råd

Att studera för en examen vid University of Nottingham ger dig den typ av kompetens och erfarenheter som kommer att visa sig ovärderliga i vilken karriär som helst, vilken riktning du väljer att ta.

Under din tid hos oss kan vår karriär- och anställbarhetstjänst arbeta med dig för att förbättra dina anställningsförmågor ännu längre; hjälpa till med jobb eller kursapplikationer, söka efter lämpliga praktikplatser och värdevenemang för att få dig närmare ett stort antal potentiella arbetsgivare.

Ta en titt på vår karriärsida för en översikt över alla anställningsstöd och möjligheter som vi erbjuder till nuvarande studenter.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska


Senast uppdaterad October 22, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
3 år
Heltid
Price
Pris
9,250 GBP
£ 9 250 (UK / EU) - £ 17 500 (internationell)
Information
Deadline
Locations
Storbritannien - Nottingham, England
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2019
Storbritannien - Nottingham, England
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan