BA Videoproduktion och filmskapande

IED – Istituto Europeo di Design Rome

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

BA Videoproduktion och filmskapande

IED – Istituto Europeo di Design Rome

DENNA KURS HÄR I ITALIAN SPRÅK.

En filmskapare skapar och producerar audiovisuellt arbete i historia och filmens värld med hjälp av en alltmer integrerad mix av språk och kommunikation för att styra filmer, förmedla mening och i de tekniska och produktionslösningar som används. En filmskapares arbete integrerar en designers arbete med arbetet med film- och tv-berättelser, dokumentärer, videokonst och reklamfilmer för underhållning, information och kommunikation.

Jobpospects: Filmmaker; Video Designer; Producent; Operatör; Redaktör; Sättare; Författare av gingles, videoclips, fläckar, konstvideor, grafiska bumbers och trailers för bio- och mutimedia-sändningar.

Det första året för den treåriga videoproduktionskursen i Filmmaking är avsedd att förvärva de preliminära verktygen för filmkoncept, planering och produktion. Produktionskedjan analyseras genom att studera arbete med högsta internationella standarder. Kulturella och tekniska ämnen löper sida vid sida för att studenten ska kunna få den solida grund som krävs för att ta itu med komplexiteten i filmproduktionen. Praktiskt lärande och workshops spelar en nyckelroll med målet att producera en dokumentär som gjorts av eleverna. Målet är att uppnå en god estetisk känslighet och en grundlig kunskap om traditionella kommunikationsmedel och nya digitala filmformat.

Det andra året omfattar guidat projektarbete. De olika kurser ger studenten konkret erfarenhet för att producera projekt och arbetsstycken. Studenterna får en fördjupad teknisk kunskap om att kommunicera via film och förbättra sin förståelse för programvaran som används för videoredigering och komposition, grafik och visuella effekter, interaktivitet och hantering av multimediainnehåll. Kulturella ämnen omfattar en rad aspekter av video från direkt-och screenwriting till teknisk kunskap och produktion för underhållning (inklusive serier och nya medier), information, reklamfilmer och videoart. Året avslutas med att göra en kortfilmfilm.

Det tredje året konsoliderar de olika områdena konstnärlig och fiktionfilmproduktion genom fotografisk inriktning, regissörer, uppsättningshantering, design och kostym, planering och avslutande projekt i format som stöds av nya digitala media och utveckling av linjära och icke-linjära historier. Studenterna måste lära sig att utveckla sina personliga idéer med tanke på produktionsbehov (hög och låg budget) och kommer också att studera tekniken och grunderna för finansiering för oberoende filmskapare. I slutet av kursen kommer studenterna att göra en film för en serie (pilot för en webbserie) före sitt slutliga avhandlingsprojekt.

Kursen är erkänd av italienska ministeriet för utbildning och forskning (MIUR) som en akademisk diplom nivå I (180CF)

Denna skola erbjuder program i:
  • Italienska


Senast uppdaterad September 11, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Okt. 2019
Duration
Varaktighet
3 år
Heltid
Price
Pris
16,000 EUR
Information
Deadline
Locations
Italien - Rome, Lazio
Startdatum : Okt. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Okt. 2019
Italien - Rome, Lazio
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan