Översikt

Kursen omfattar specialstudie av USA - dess regering, politik, historia och kultur - förankrad i det stora slödet av politiska idéer, historia, institutioner och utfärdar världen över.

Det lärs gemensamt av skolan för politik och internationella relationer och avdelningen för amerikanska och kanadensiska studier .

Du kommer att studera en rad kärnmoduler i amerikansk historia och litteratur, liksom USA: s regering och politik. Du kan också välja valfria moduler i båda ämnena och från ett brett utbud som erbjuds över universiteten.

Det finns möjlighet att överföra till en fyraårig kurs och spendera ditt tredje år i utlandet i USA, beroende på tillfredsställande prestanda och beroende på tillgänglighet.

År ett

Under år ett tar du vanligtvis moduler i internationella relationer, politisk teori, jämförande politik och amerikansk historia och kultur. Du kommer att lära dig att jämföra politiska institutioner och beteenden i västliga liberala demokratier, få en grundlig förståelse för historien om politiska idéer.

År två

Under år två kommer du att kunna välja mellan en rad olika alternativ för att börja skräddarsy din examen till dina intressen och karriärförhoppningar. I politik och internationella relationer väljer du en kärnmodul och får valfritt två ytterligare moduler från skolan. I amerikanska studier kommer du att ta en kärnmodul som studerar nyckeltexter i social och politisk tanke, tillsammans med andra alternativ.

År tre

Du kan ansöka om att tillbringa ett år som studerar i USA , överföra till en fyraårig kurs och återvända till Nottingham för ditt sista år. Detta är inte obligatoriskt (om du väljer att inte studera utomlands, fyller du din examen om tre år) och behörigheten är beroende av tillfredsställande prestanda och beroende på tillgänglighet.

Om du inte tar ett år utomlands ska du genomföra din avhandling under det tredje året som beskrivs nedan.

År fyra (om du tar år tre utomlands)

Under ditt sista år kommer du att genomföra en avhandling om ett ämne av ditt val i politik eller amerikanska studier. Du kommer att tilldelas en särskild handledare och kommer också att ta valfria moduler från ett brett urval för att kompensera dina återstående krediter.

Ta reda på mer.

Ingångskrav

A-nivåer: ABB exklusive allmänna studier och kritiskt tänkande

Engelska språkkrav

IELTS: 6,5 (inte mindre än 6,0 i något element)

För detaljer om andra engelska test och kvalifikationer som vi accepterar, se vår sida för inmatningskrav .

Studera utomlands

På kursen kan du ansöka om att växla till en fyraårig examen och tillbringa ditt tredje år som studerar utomlands i USA. Detta är beroende av tillfredsställande prestanda och beroende på tillgänglighet.

Med den treåriga versionen kan du ansöka om att tillbringa en term eller ett helt år som studerar utomlands på universitetets campus i Kina eller Malaysia eller hos en av våra partnerinstitutioner på platser som Australien, Kanada och Europa.

Du får möjlighet att bredda dina horisonter och förbättra din anställbarhet genom att uppleva en annan kultur. Du kan välja att studera liknande moduler till dina motsvarigheter tillbaka i Nottingham eller utöka din kunskap genom att ta andra alternativ. Undervisningen är typiskt på engelska; Det kan dock finnas möjligheter att studera på ett annat språk om du är tillräckligt flytande.

Karriärer

På Nottingham får du en stark akademisk grund och en rad utmärkta överförbara färdigheter, som förmågan att studera självständigt och kommunicera effektivt, både muntligt och skriftligt. Du lämnar oss med specialkunskaper om internationella frågor och politiska system som kommer att förbättra dina globala karriärmöjligheter.

Våra kandidater utvecklar karriärer inom privata, offentliga och välgörande sektorer. De privata sektorns destinationer omfattar tryck- och tv-journalistik, sändning, tv- och filmproduktion, reklam, marknadsföring och personal samt kommersiella och finansiella sektorer. Vissa går in i partipolitiken som parlamentariska assistenter, ledamöter i kommunerna och även parlamentsledamöter; andra arbetar för den offentliga sektorn och i forskning och dataanalys.

Tredje sektorns karriär inkluderar arbete för icke-statliga organisationer, välgörenhetsorganisationer och utvecklingsorgan. Vissa akademiker väljer att fortsätta studera eller ta yrkeskvalifikationer i doktorsexamen eller undervisning.

Studenter som tar det fyraåriga alternativet med ett år utomlands kommer att kunna visa anpassningsförmåga, självständighet, initiativ och en unik förståelse för USA, bland annat önskvärda kvaliteter för arbetsgivare.

Vi inser att studenterna ofta behöver mer än bara en stor grad att sticka ut från mängden. Som sådan hjälper vi till att ge värdefulla praktikplatser och praktikplatser för politiker och studenter med internationella relationer. Vi har för närvarande över 25 placeringspartners som erbjuder 100 placeringar per år, inklusive praktikmöjligheter i Westminster och även utomlands.

Program undervisas på:
  • Engelska

Se 28 fler kurser från University of Nottingham - Faculty of Social Sciences »

Senast uppdaterad Februari 17, 2019
Denna kurs är På campus
Startdatum
Duration
3 - 4 år
Heltid
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum