BA Politik och amerikanska studier

University of Nottingham - Faculty of Social Sciences

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

BA Politik och amerikanska studier

University of Nottingham - Faculty of Social Sciences

Översikt

Kursen omfattar specialstudie av USA - dess regering, politik, historia och kultur - förankrad i det stora slödet av politiska idéer, historia, institutioner och utfärdar världen över.

Det lärs gemensamt av skolan för politik och internationella relationer och avdelningen för amerikanska och kanadensiska studier .

Du kommer att studera en rad kärnmoduler i amerikansk historia och litteratur, liksom USA: s regering och politik. Du kan också välja valfria moduler i båda ämnena och från ett brett utbud som erbjuds över universiteten.

Det finns möjlighet att överföra till en fyraårig kurs och spendera ditt tredje år i utlandet i USA, beroende på tillfredsställande prestanda och beroende på tillgänglighet.

År ett

Under år ett tar du vanligtvis moduler i internationella relationer, politisk teori, jämförande politik och amerikansk historia och kultur. Du kommer att lära dig att jämföra politiska institutioner och beteenden i västliga liberala demokratier, få en grundlig förståelse för historien om politiska idéer.

År två

Under år två kommer du att kunna välja mellan en rad olika alternativ för att börja skräddarsy din examen till dina intressen och karriärförhoppningar. I politik och internationella relationer väljer du en kärnmodul och får valfritt två ytterligare moduler från skolan. I amerikanska studier kommer du att ta en kärnmodul som studerar nyckeltexter i social och politisk tanke, tillsammans med andra alternativ.

År tre

Du kan ansöka om att tillbringa ett år som studerar i USA , överföra till en fyraårig kurs och återvända till Nottingham för ditt sista år. Detta är inte obligatoriskt (om du väljer att inte studera utomlands, fyller du din examen om tre år) och behörigheten är beroende av tillfredsställande prestanda och beroende på tillgänglighet.

Om du inte tar ett år utomlands ska du genomföra din avhandling under det tredje året som beskrivs nedan.

År fyra (om du tar år tre utomlands)

Under ditt sista år kommer du att genomföra en avhandling om ett ämne av ditt val i politik eller amerikanska studier. Du kommer att tilldelas en särskild handledare och kommer också att ta valfria moduler från ett brett urval för att kompensera dina återstående krediter.

Nyckelfakta

 • En av 18 institutioner i Storbritannien har blivit utvalda för att delta i Q-Step-programmet, förpliktat att utveckla elevernas kvantitativa expertis
 • Våra arbetsplatser och anställbarhetsprogram ger värdefull arbetslivserfarenhet, självförtroende och praktisk tillämpning av era studier
 • Akademiska experter som regelbundet citeras i media, inklusive The Independent , The LA Times och Le Monde
 • Topp 100 över hela världen för politik och internationella relationer enligt QS World University Rankings efter ämne 2018

Ingångskrav

A-nivåer: ABB exklusive allmänna studier och kritiskt tänkande

Engelska språkkrav

IELTS: 6,5 (inte mindre än 6,0 i något element)

För detaljer om andra engelska test och kvalifikationer som vi accepterar, se vår sida för inmatningskrav .

Om du behöver ytterligare stöd för att ta dina språkkunskaper till önskad nivå kan du kanske delta i en presessional kurs vid Center for English Language Education , som ackrediterats av British Council för undervisning i engelska i Storbritannien.

Studerande som framgångsrikt fullbordar presessional kursen till den önskade nivån kan gå vidare på sin valda kurs utan att ta in IELTS eller motsvarande.

Internationella sökande

För landsspecifik information inklusive anmälningskrav, kontaktuppgifter och representanter, se vår hemsida . Om du behöver en visum för att studera, kan universitetet ge all information och råd du behöver.

Äldre studenter

På University of Nottingham har vi en värdefull gemenskap av mogna studenter och vi uppskattar deras bidrag till den bredare studentpopulationen. Du hittar mycket användbar information i vår guide för mogna studenter .

Alternativa kvalifikationer

Vår antagningsprocess erkänner att sökande har en mängd olika upplevelser och kan ha följt olika pedagogiska Pathways . Vänligen se sidan Alternativa kvalifikationer för mer information.

Flexibel antagning poilcy

Som ett erkännande av våra sökandes varierade erfarenhet och utbildningsvägar Pathways University of Nottingham en flexibel antagningspolicy . Vi kan göra vissa sökande ett erbjudande lägre än annonserat, beroende på deras personliga och pedagogiska omständigheter. Se universitetets antagningsregler och rutiner för mer information.

Anteckningar för sökande

Vi letar efter studenter som har förmåga och motivation att dra nytta av våra kurser, och vem kommer att göra ett värdefullt bidrag till avdelningen och universitetet. Kandidaterna beaktas på grundval av deras UCAS-ansökan.

Alla ansökningar betraktas lika på meriter. studenter väljs vanligtvis utifrån akademisk kvalitet och personliga egenskaper, vilket framgår av ditt personliga uttalande och referens.

Sökande är inte vanligtvis intervjuade. Om du erbjuds en plats på en kurs med politiska skolan och internationella relationer, kommer du att bli inbjuden att delta i en offer-holder händelse.

moduler

Följande är ett urval av de typiska modulerna som vi erbjuder vid tidpunkten för publikationen men är inte avsett att tolkas och / eller åberopas som en slutgiltig lista över de moduler som kommer att finnas tillgängliga under ett visst år. På grund av tidens gång mellan kursens påbörjande och efterföljande år av kursen kan moduler ändras på grund av utvecklingen i läroplanen och modulinformationen i detta prospekt är endast avsedd för vägledande ändamål.

Typiska år ett moduler:

Kärnmoduler

Politik

 • Introduktion till jämförande politik
 • Modern Politisk Teori
 • Förstå global politik

En av:

 • Problem i global politik
 • Brittisk politisk historia sedan 1945

Amerikanska studier

 • Amerikansk historia 1: 1607-1900
 • American History 2: 1900-Present Day
 • Tillvägagångssätt för modern amerikansk kultur 1 och 2

Typiska år två moduler

Kärnmoduler

Politik

En av:

 • Tillvägagångssätt för politik och internationella relationer
 • Hur omröstare bestämmer

Amerikanska studier

 • Viktiga texter i amerikansk social och politisk tanke

Plus två ytterligare moduler från en lista som tillhandahålls av Institutionen för amerikanska och kanadensiska studier.

Valfria moduler

Politik

 • Global säkerhet

Amerikanska studier

 • Amerikansk radikalism
 • Amerikansk våld: En historia
 • Invandring och etnicitet i USA
 • USA och världen i det amerikanska århundradet: USA: s utrikespolitik 1898-2008

Typiska år tre moduler

Du kan ansöka om att tillbringa ett år som studerar i Nordamerika, överföra till en fyraårig kurs och återvända till Nottingham för ditt sista år (beroende på tillfredsställande resultat under år 1 och beroende på tillgänglighet). Om du inte tar ett år utomlands har du de modulalternativ som anges för år fyra i ditt tredje år.

Typiska år fyra moduler

Kärnmoduler

 • Avhandling i politik och internationella relationer eller amerikanska studier

Plus ytterligare moduler från en lista som tillhandahålls av Institutionen för amerikanska och kanadensiska studier.

Valfria moduler

Politik

 • Airpower och Modern Warfare
 • Brexit: Brittisk utrikespolitik och återtagande från Europa
 • Kön och utveckling
 • Regering och politik i USA
 • Intervention i Afrika
 • Natur, ekologi och politisk tanke
 • Politik och droger
 • Etnisk konflikts politik
 • Politik Placering
 • Kriget i Irak

Amerikanska studier

 • Engaging Asia: USA, Indien och Pakistan, 1942-1992
 • Historien om civilrättsrörelsen
 • I mitten av krig: USA och Vietnamkriget, 1940-1975
 • Populära musikkulturer och motkulturer
 • Förbud Amerika

Lyssna på våra föreläsare som pratar om några av de moduler som erbjuds i vår virtuella modulmässa .

Studera utomlands

På kursen kan du ansöka om att växla till en fyraårig examen och tillbringa ditt tredje år som studerar utomlands i USA. Detta är beroende av tillfredsställande prestanda och beroende på tillgänglighet.

Med den treåriga versionen kan du ansöka om att tillbringa en term eller ett helt år som studerar utomlands på universitetets campus i Kina eller Malaysia eller hos en av våra partnerinstitutioner på platser som Australien, Kanada och Europa.

Du får möjlighet att bredda dina horisonter och förbättra din anställbarhet genom att uppleva en annan kultur. Du kan välja att studera liknande moduler till dina motsvarigheter tillbaka i Nottingham eller utöka din kunskap genom att ta andra alternativ. Undervisningen är typiskt på engelska; Det kan dock finnas möjligheter att studera på ett annat språk om du är tillräckligt flytande.

Karriärer

På Nottingham får du en stark akademisk grund och en rad utmärkta överförbara färdigheter, som förmågan att studera självständigt och kommunicera effektivt, både muntligt och skriftligt. Du lämnar oss med specialkunskaper om internationella frågor och politiska system som kommer att förbättra dina globala karriärmöjligheter.

Våra kandidater utvecklar karriärer inom privata, offentliga och välgörande sektorer. De privata sektorns destinationer omfattar tryck- och tv-journalistik, sändning, tv- och filmproduktion, reklam, marknadsföring och personal samt kommersiella och finansiella sektorer. Vissa går in i partipolitiken som parlamentariska assistenter, ledamöter i kommunerna och även parlamentsledamöter; andra arbetar för den offentliga sektorn och i forskning och dataanalys.

Tredje sektorns karriär inkluderar arbete för icke-statliga organisationer, välgörenhetsorganisationer och utvecklingsorgan. Vissa akademiker väljer att fortsätta studera eller ta yrkeskvalifikationer i doktorsexamen eller undervisning.

Studenter som tar det fyraåriga alternativet med ett år utomlands kommer att kunna visa anpassningsförmåga, självständighet, initiativ och en unik förståelse för USA, bland annat önskvärda kvaliteter för arbetsgivare.

Vi inser att studenterna ofta behöver mer än bara en stor grad att sticka ut från mängden. Som sådan hjälper vi till att ge värdefulla praktikplatser och praktikplatser för politiker och studenter med internationella relationer. Vi har för närvarande över 25 placeringspartners som erbjuder 100 placeringar per år, inklusive praktikmöjligheter i Westminster och även utomlands.

Anställningsförmåga och genomsnittlig grundlön

93,6% av doktoranderna från politiska skolan och internationella relationer hade fått arbete eller vidareutbildning inom sex månader efter examen. Den genomsnittliga grundlönen var 21 000 £, varav högst 75 000 £.

94% av grundutbildningarna från skolan för kulturer, språk och områdestudier hade fått arbete eller vidareutbildning inom sex månader efter examen. Den genomsnittliga grundlönen var 21 000 £ med högst 60 000 £.

* Kända resmål för heltidshemskandidater som var tillgängliga för arbete 2016/17. Lönerna beräknas utifrån medianen av de som är anställda i heltid i Storbritannien.

Karriärsupport och råd

Att studera för en examen vid University of Nottingham ger dig den typ av kompetens och erfarenheter som kommer att visa sig ovärderliga i vilken karriär som helst, vilken riktning du väljer att ta. Under de senaste tre åren har Nottingham varit ett av de två riktade universiteten i landet av arbetsgivare.

Under din tid hos oss kan vår karriär- och anställbarhetstjänst arbeta med dig för att förbättra dina anställningsförmågor ännu längre; hjälpa till med jobb eller kursapplikationer, söka efter lämpliga praktikplatser och värdevenemang för att få dig närmare ett stort antal potentiella arbetsgivare.

Ta en titt på vår karriärsida för en översikt över alla anställningsstöd och möjligheter som vi erbjuder till nuvarande studenter.

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska


Senast uppdaterad October 22, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
3 - 4 år
Heltid
Price
Pris
9,250 GBP
£ 9 250 (UK / EU) - £ 16 350 (internationell)
Information
Deadline
Locations
Storbritannien - Nottingham, England
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2019
Storbritannien - Nottingham, England
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan