Läs den officiella beskrivningen

Översikt

Fokuserar på tre nyckelämnen - jämförande politik, politisk teori och internationella relationer - denna kurs utforskar politiken, från politiker och regeringar, krig och fred, val till revolutioner.

Du kommer att titta på någon och alla som påverkar politiskt liv och politisk kultur, från presidenter till demonstranter.

Ett brett urval av valfria moduler gör att du kan specialisera dig på en mängd olika områden, som brittisk politik, Europeiska unionen, globaliseringen, USA: s regering och politik samt terrorism och säkerhet.

År ett

Under år ett kommer du typiskt att ta moduler som är utformade för att presentera dig för nyckelbegrepp och teorier. Genom moduler i politisk teori, komparativ politik och internationella relationer lär du dig att jämföra politiska institutioner och beteenden i de västra liberala demokratierna och på andra håll, för att få en grundlig förståelse för historien om politiska idéer.

Det finns också ett antal valfria moduler för dig att välja mellan, som lärs av andra skolor inom universitetet.

År två

År två innehåller en rad olika alternativ att välja mellan över de tre kärnområdena av politisk teori, jämförande politik och internationella relationer. Du kan välja att fortsätta med några valfria moduler i år eller du kan studera uteslutande politiska och internationella relationer moduler.

Du kan också ansöka om att tillbringa en semester eller helt år som studerar utomlands , ta liknande moduler till dina motsvarigheter tillbaka i Nottingham eller utöka din kunskap genom andra alternativ.

År tre

I år tre har du möjlighet att skriva en avhandling baserad på ett ämne som du väljer under ledning av en anställd och / eller välja från ett mycket stort antal moduler som är relaterade till personalens forskningsområden. Du har valfrihet i år och kan skräddarsy programmets riktning till dina egna intressen och karriärförhoppningar.

Ta reda på mer.

Ingångskrav

En nivå: AAB exklusive allmänna studier och kritiskt tänkande

Engelska språkkrav

IELTS: 6,5 (inte mindre än 6,0 i något element)

För detaljer om andra engelska test och kvalifikationer som vi accepterar, se vår sida för inmatningskrav .

Studera utomlands

På kursen kan du ansöka om att tillbringa en termin eller helt år som studerar utomlands på universitetets campus i Kina eller Malaysia eller hos en av våra partnerinstitutioner på platser som Australien, Kanada, Europa och USA.

Du får möjlighet att bredda dina horisonter och förbättra din anställbarhet genom att uppleva en annan kultur. Du kan välja att studera liknande moduler till dina motsvarigheter tillbaka i Nottingham eller utöka din kunskap genom att ta andra alternativ. Undervisningen är typiskt på engelska; Det kan dock finnas möjligheter att studera på ett annat språk om du är tillräckligt flytande.

Karriärer

På Nottingham får du en stark akademisk grund och en rad utmärkta överförbara färdigheter, som förmågan att studera självständigt och kommunicera effektivt, både muntligt och skriftligt. Du lämnar oss med specialkunskaper om internationella frågor och politiska system som kommer att förbättra dina globala karriärmöjligheter.

Våra kandidater utvecklar karriärer inom privata, offentliga och välgörande sektorer. De privata sektorns destinationer omfattar tryck- och tv-journalistik, sändning, tv- och filmproduktion, reklam, marknadsföring och personal samt kommersiella och finansiella sektorer. Vissa går in i partipolitiken som parlamentariska assistenter, ledamöter i kommunerna och även parlamentsledamöter; andra arbetar för den offentliga sektorn och i forskning och dataanalys.

Tredje sektorns karriär inkluderar arbete för icke-statliga organisationer, välgörenhetsorganisationer och utvecklingsorgan. Vissa akademiker väljer att fortsätta studera eller ta yrkeskvalifikationer i doktorsexamen eller undervisning.

Vi inser att studenterna ofta behöver mer än bara en stor grad att sticka ut från mängden. Som sådan hjälper vi till att ge värdefulla praktikplatser och praktikplatser för politiker och studenter med internationella relationer. Vi har för närvarande över 25 placeringspartners som erbjuder 100 placeringar per år, inklusive praktikmöjligheter i Westminster och även utomlands.

Program undervisas på:
Engelska

Se 28 fler kurser från University of Nottingham - Faculty of Social Sciences »

Senast uppdaterad February 17, 2019
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 2019
Duration
3 år
Heltid
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sept. 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum