BA Politik och Ekonomi

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Körs gemensamt av politiska och internationella relationerna och Ekonomihögskolan, omfattar kursen politiskt tänkande och beteende tillsammans med ekonomiska principer och praxis.

Politik och ekonomi handlar om att förstå det moderna livet eller den samtidiga världens politiska och ekonomiska fundament.

Du kommer att få en grundlig kunskap om ett brett spektrum av begrepp och får även möjlighet att studera utomlands hos en av våra internationella partnerinstitutioner i Australien, Kanada, Europa och USA.

År ett

Under år 1 kommer du att ta moduler i politisk teori och jämförande politik. Att jämföra politiska institutioner och beteende i de västra liberala demokratierna, kommer att få en grundlig förståelse för historien om politiska idéer. Du kan välja att ta moduler inom internationella relationer som en del av dina valfria moduler inom skolan.

I ekonomi kommer du att dra nytta av en skriftlig ekonomi modul och du kommer att introduceras till makroekonomi och mikroekonomi. Du kommer att ha möjlighet att välja mellan ytterligare två studieområden för dina kvarvarande moduler i Ekonomihögskolan och kommer också att ta en karriär- och anställbarhetsmodul.

År två

I politiken väljer du en kärnmodul och får då valfritt ytterligare två moduler från skolan så att du kan börja skräddarsy din examen till dina intressen. I ekonomi studerar du makroekonomi och mikroekonomi.

Du har också möjlighet att tillbringa en semesterstudie utomlands på universitetets campus i Kina eller Malaysia eller hos en av våra internationella partnerinstitutioner i Australien, Kanada, Europa och USA.

År tre

Under ditt sista år får du möjlighet att genomföra en politisk uppsats under ledning av en medlem av vår akademiska personal och väljer även valfria moduler inom både politik och ekonomi från hela skolan.

Du måste välja minst tre moduler från den internationella relatieströmmen i ditt tredje år och kan antingen välja att specialisera ytterligare genom att lägga till mer av samma eller bredda din kunskapsbas genom att ta moduler från jämförande politik och politisk teori.

Få reda på mer.

Ingångskrav

En nivå: AAA förutom allmänna studier och kritiskt tänkande

GCSE: GCSE-matriser, 7 (A) eller högre

Engelska språkkrav

IELTS: 6,5 (inte mindre än 6,0 i något element)

För detaljer om andra engelska test och kvalifikationer som vi accepterar, se vår sida för inmatningskrav .

Studera utomlands

På kursen kan du ansöka om att tillbringa en termin eller helt år som studerar utomlands på universitetets campus i Kina eller Malaysia eller hos en av våra partnerinstitutioner på platser som Australien, Kanada, Europa och USA.

Du får möjlighet att bredda dina horisonter och förbättra din anställbarhet genom att uppleva en annan kultur. Du kan välja att studera liknande moduler till dina motsvarigheter tillbaka i Nottingham eller utöka din kunskap genom att ta andra alternativ. Undervisningen är typiskt på engelska; Det kan dock finnas möjligheter att studera på ett annat språk om du är tillräckligt flytande.

Karriärer

På Nottingham får du en stark akademisk grund och en rad utmärkta överförbara färdigheter, som förmågan att studera självständigt och kommunicera effektivt, både muntligt och skriftligt.

Du lämnar oss med specialkunskaper om internationella frågor och politiska system som kommer att förbättra dina globala karriärmöjligheter. Du kommer också ha förmåga att förstå komplicerade ekonomiska begrepp, vare sig de är matematiska eller filosofiska i naturen.

Våra kandidater utvecklar karriärer inom privata, offentliga och välgörande sektorer. De privata sektorns destinationer omfattar tryck- och tv-journalistik, sändning, tv- och filmproduktion, reklam, marknadsföring och personal samt kommersiella och finansiella sektorer. Vissa går in i partipolitiken som parlamentariska assistenter, ledamöter i kommunerna och även parlamentsledamöter; andra arbetar för den offentliga sektorn och i forskning och dataanalys.

Tredje sektorns karriär inkluderar arbete för icke-statliga organisationer, välgörenhetsorganisationer och utvecklingsorgan. Vissa akademiker väljer att fortsätta studera eller ta yrkeskvalifikationer i doktorsexamen eller undervisning.

Vi inser att studenterna ofta behöver mer än bara en stor grad att sticka ut från mängden. Som sådan hjälper vi till att ge värdefulla praktikplatser och praktikplatser för politiker och studenter med internationella relationer. Vi har för närvarande över 25 placeringspartners som erbjuder 100 placeringar per år, inklusive praktikmöjligheter i Westminster och även utomlands.

Senast uppdaterad Februari 2019

Om skolan

Part of one of the world's top universities, the Faculty of Social Sciences offers a diverse range of undergraduate and postgraduate courses across business, economics, education, geography, law, poli ... Läs mer

Part of one of the world's top universities, the Faculty of Social Sciences offers a diverse range of undergraduate and postgraduate courses across business, economics, education, geography, law, politics and international relations, and sociology and social policy. Läs mindre