BA i socialt arbete

Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

BA i socialt arbete

Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences

Socialt arbete tjänar till att lätta och lösa sociala problem som konfronterar samhället, sociala grupper och individer. Undervisningen av studier förbereder eleverna till yrkesmässig sysselsättning inom socialt arbete och utrustar dem med nödvändig vetenskaplig och specialistkompetens, kompetens och metoder.

Grad kursinnehåll

Under hela studietiden är programmet indelat i två studieområden som underlättar förvärv av grundläggande kunskaper och färdigheter samtidigt som de främjar kompetenserna avseende sociala tjänster. Den centrala inriktningen för grundprincipens studieområde är kompetensutveckling, samhälls- och juridik och forskningsmetoder, medan det ämnespecifika forskningsområdet bekantar studenterna med de centrala begreppen professionellt socialt arbete och ger dem kompetens från de underliggande disciplinerna Pedagogik, sociologi, statsvetenskap, medicin, psykologi och lag.

Socialutbildningen rymmer individuella valmöjligheter med ett brett urval av specialiseringsmöjligheter, såsom den sociala dimensionens politiska dimension (reflektion av politiska ramvillkor, analys av sociala rörelser, utveckling av strategier för handling), deras socio-psykologiska grundval (T.ex. med avseende på missbruk, psykiatri och förebyggande områden) eller deras relevans för vissa åldersgrupper (tidig barndomspedagogik, ungdomsarbete, arbete med gamla människor).

Socialtjänstprogrammet upprätthåller olika kontakter med socialtjänstbyråer, som visar sitt värde när det gäller att ordna praktikplatser, utforma projektstudier och hjälpa akademiker att välja sina yrken.

Intern

Kursen innehåller två praktiska terminer, var och en av 20 veckor, under fjärde och sjunde terminen.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
  • Tysk
Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Okt. 2019
Duration
Varaktighet
7 terminer
Heltid
Information
Deadline
Locations
Tyskland - Magdeburg, Saxony-Anhalt
Startdatum : Okt. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Okt. 2019
Tyskland - Magdeburg, Saxony-Anhalt
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan