BA i engelska

Memorial University, Grenfell Campus

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

BA i engelska

Memorial University, Grenfell Campus

Det engelska programmet på Grenfell Campus, Memorial University tillåter dig att arbeta mot en kandidatexamen med kunskaper i engelska och en minor i ett annat ämnesområde.

Vi erbjuder utbildning i engelsk litteratur och kreativt skrivande inom ramen för ett liberal arts program.

Grenfells engelska program innehåller nyckelkurser som ger dig en stark förståelse för de väsentliga aspekterna av engelsk litteratur. Kurserna fokuserar också på specifika områden av engelska studier, inklusive:

 • Kanadensisk litteratur
 • Dramatisk litteratur
 • Modern litteratur
 • Kreativt skrivande

Varför studera engelska på Grenfell?

Om du älskar att läsa och skriva, kommer det engelska programmet på Grenfell att expandera din kreativitet, fantasi och kritiskt tänkande. Det är särskilt fokus på kreativt skrivande och våra instruktörer exponerar dig för olika världsutsikter genom litteraturen, så att du kan analysera kultur, världshändelser och dina egna dagliga möten på en ny väg.

 • Utforska både klassisk och modern litteratur, från medeltida epics till samtida grafiska romaner.
 • Bättre förstå de sociala och kulturella förhållandena för människor genom historien.
 • Ta tag i förändrade åsikter och attityder relaterade till begrepp som skönhet och sanning.
 • Förstå andras glädje och sorger, och förstå de händelser som formar oss.
 • Lär dig sätt att engagera dig i världen runt dig och uppskatta mångfalden av kulturellt arbete som utförs av författare i Kanada och runt om i världen.
 • Få solid kommunikation och kritiska tänkande färdigheter.

Det är överkomligt

Du får njuta av lägsta kursnivå i engelsktalande Kanada. Provincial Government ger hög prioritet till utbildning, vilket ger omfattande finansiering till Memorial University. Detta åtagande gör det möjligt för oss att tillhandahålla en prisvärd och högkvalitativ gymnasieutbildning.

Det är personligt

På Grenfell kommer dina professorer att känna dig vid namn. Vårt låga elev-instruktörförhållande garanterar att ditt lärande kommer att vara personligt och relevant. Med drygt 1300 studenter på campus gör du riktiga kontakter med dina klasskamrater och blir en viktig del av Grenfell-samhället.

Vår fakultet specialiserar sig på en bredd av litterära genrer från kanadensisk poesi och aboriginal litteratur till viktorianska och amerikanska klassiker.

Information för förstaårsstudenter

Utöver de engelska programkraven, kommer engelska majors också att slutföra en åtta-kursig minor i ett annat ämne. Mindre program erbjuds inom områden som folklore, geografi och konsthistoria.

Som Grenfell-student kan du delta i Studentutbytesprogrammet, där du betalar Grenfell-kursen medan du studerar i ett annat NSE-medlems universitet i Kanada eller USA. Det finns också en mängd utmärkelser och stipendier tillgängliga för studenter i det engelska programmet.

Antagning

För att accepteras till det engelska programmet vid Grenfell måste du uppfylla de allmänna behörighetskraven för Memorial University och deklarera engelska som huvudämne.

Karriärmöjligheter

Kandidater från Grenfells engelska program är utrustade för att arbeta inom en rad olika områden och fortsätta att bedriva olika karriärer som:

 • Läraren
 • Journalist
 • Copywriter
 • Redaktör
 • PR-eller kommunikationsproffs
 • Tjänsteman
 • Författare eller dramatiker

Priser och medaljer

Madeline Fowlerpriset på engelska

Detta pris, värderat till $ 100,00, är ​​till minne av Madeline Fowler, vars kärlek till läsning var en inspiration för sina barn. Priset beviljas normalt till en senior student med BA i engelska och engagerade i heltidsstudier på Grenfell Campus. Priset kommer att ske av senatskommittén för stipendier och finansiellt stöd på rekommendation av programstolen för engelska.

Universitetsmedalj för akademisk excellens på engelska

Universitetsmedaljen för akademisk excellens på engelska ges i examensåret till kandidat för kandidatexamen med en major på engelska som rekommenderas av ordföranden för det engelska programmet. Priset görs av senatskommittén för stipendier och finansiellt stöd.

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska
Memorial University, Grenfell Campus
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
4 år
Heltid
Information
Deadline
Locations
Kanada - Corner Brook, Newfoundland and Labrador
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2019
Kanada - Corner Brook, Newfoundland and Labrador
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan