BA Humanistic Counseling Practice

University of Nottingham - Faculty of Social Sciences

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

BA Humanistic Counseling Practice

University of Nottingham - Faculty of Social Sciences

Översikt

Den här kursen är godkänd av National Counseling Society och erbjuder mer än det antal timmar som krävs för individuell ackreditering med British Association for Counseling and Psychotherapy (BACP).

Den humanistiska inställningen till rådgivning tyder på att varje person har sitt eget unika sätt att uppfatta och förstå världen, som i sin tur påverkar deras handlingar och hur de beter sig.

Fokuserat på att hjälpa kunder att uppnå sina högsta potentiella humanistiska rådgivare arbetar för att förstå en persons subjektiva erfarenhet och som sådan är de typer av frågor de frågar om människor annorlunda än de som utövas av utövare som tar andra tillvägagångssätt.

Levereras genom en skola med en 50-årig historia av humanistisk psykologi, har denna kurs utvecklats genom forskning i humanistiska och erfarenhetsinriktade inlärningsmetoder, och grundas i tron ​​att människor växer genom reflektion om erfarenhet.

En nyckelkomponent av denna typ av rådgivarutbildning är utvecklingen av självmedvetenhet, vilket kommer att öka din förmåga att reagera på kunder med medvetenhet och se till att din användning av själv alltid är i tjänst för dina kunders behov snarare än din egen . Du kommer därför att behöva delta i självfinansierad personlig terapi tillsammans med dina studier för att förstå erfarenheten från kundens perspektiv.

Du lärs av kvalificerade rådgivare och psykoterapeuter , och kommer att bygga din praktiska erfarenhet genom utbildning av mikrofärdigheter, kompetenspraktikgrupper och en övervakad rådgivningsplacering. Du kommer att slutföra mer än det önskade antalet träningstimmar för individuell BACP-ackreditering.

"All undervisning var inriktad på praktisk tillämpning och relevans för praktisk rådgivning. För mig gjorde detta lärandet så mycket mer intressant och förde det till livet som jag kunde se verkligheten av det jag lärde mig i min egen praxis och liv i allmänhet. Vi brukar sällan spendera för länge och bara lyssna. Istället engagerar vi oss ofta i små gruppdiskussioner, tankeväckande personliga reflektioner och kreativa aktiviteter, som alla är direkt relevanta för lärandet. "

Phil Rudd, BA Humanistic Counseling Practice

År ett

För att ge dig en gedigen teoretisk och praktisk grund, är det första året för kursen utformad för att introducera dig till humanistisk rådgivningspraxis och förbereda dig för ditt andraårsplacering. Du måste genomföra minst 20 timmars självfinansierad personlig terapi eller delta i en känslomässig utvecklingsgrupp vid universitetet vid sidan av dina studier. Vid årets slut måste du skicka en beredskap att utöva bedömning innan du börjar en övervakad rådgivningsplacering. Vi håller en placeringsmässa på våren så att du kan prata direkt med våra placeringspartner. Det är ditt ansvar att säkra din placering med vägledning från din personliga handledare

År två

Grundat i personcentrerad tillvägagångssätt kommer ditt andra år att omfatta 150 timmar ansikte mot ansikte undervisning i en enda kärnmodul, vilket är ett av kriterierna för individuell BACP-ackreditering. Du kommer också att behöva fortsätta den självfinansierade personliga terapi- eller utvecklingsgruppen du började under år ett, samt att börja med din övervakade rådgivningsplacering.

År tre

Dina sista år kommer att göra det möjligt för dig att slutföra dina rådgivningstider, konsolidera ditt professionella lärande och gräva vidare på specialområden genom ett urval av valfria moduler.

Besök skolans webbplats för ytterligare information .

Nyckelfakta

 • Akkrediterad av National Counseling Society
 • Fyll i mer än det önskade antalet träningstimmar för individuell BACP-ackreditering
 • Erfarna rådgivare och psykoterapeuter som har erfarenhet inom ett brett spektrum av områden, inklusive tonåringar och unga vuxna, missbruk och sexualitet
 • Få praktisk kompetens och förbättra din anställbarhet genom att genomföra en bedömd placering som en del av din examen
 • 4: e i Storbritannien och 24 i världen för utbildning enligt QS World University Rankings efter ämne 2018

Ingångskrav

A-nivåer: BBB i ett relevant ämne eller bevis på jämförbara kvalifikationer eller erfarenheter

Om du inte har A-nivåer eller andra formella kvalifikationer måste du bevisa din förmåga att genomföra studier på denna nivå, inklusive ett fullständigt CV.

Alla sökande måste ha deltagit i en introduktion till rådgivningskurs på minst 10 timmar eller ha annan jämförbar erfarenhet.

Alla sökande måste lämna in två referenser specifikt relaterade till din förmåga att genomföra kursen och, om det är relevant, hänvisa till erfarenheter av detta ämne. Ladda ner referensformuläret

Engelska språkkrav

IELTS: 6,5 (inklusive 6,0 skriftligt)

För detaljer om andra engelska test och kvalifikationer som vi accepterar, se vår sida för inmatningskrav .

Om du behöver ytterligare stöd för att ta dina språkkunskaper till önskad nivå kan du kanske delta i en presessional kurs vid Center for English Language Education , som ackrediterats av British Council för undervisning i engelska i Storbritannien.

Studerande som framgångsrikt fullbordar presessional kursen till den önskade nivån kan gå vidare på sin valda kurs utan att ta in IELTS eller motsvarande.

Internationella sökande

För landsspecifik information inklusive anmälningskrav, kontaktuppgifter och representanter, se vår hemsida . Om du behöver en visum för att studera, kan universitetet ge all information och råd du behöver.

Äldre studenter

På University of Nottingham har vi en värdefull gemenskap av mogna studenter och vi uppskattar deras bidrag till den bredare studentpopulationen. Du hittar mycket användbar information i vår guide för mogna studenter .

Alternativa kvalifikationer

Vår antagningsprocess erkänner att sökande har en mängd olika upplevelser och kan ha följt olika pedagogiska Pathways . Vänligen se sidan Alternativa kvalifikationer för mer information.

Flexibel antagningspolicy

Som ett erkännande av våra sökandes varierade erfarenhet och utbildningsvägar Pathways University of Nottingham en flexibel antagningspolicy . Vi kan göra vissa sökande ett erbjudande lägre än annonserat, beroende på deras personliga och pedagogiska omständigheter. Se universitetets antagningsregler och rutiner för mer information.

Anteckningar för sökande

Vi letar efter studenter som har förmåga och motivation att dra nytta av våra kurser, och vem ska göra ett värdefullt bidrag till skolan och universitetet. När du överväger din ansökan söker vi efter bevis för att du kommer att kunna uppfylla målen för studieprogrammet och uppnå de krav som krävs.

moduler

Följande är ett urval av de typiska modulerna som vi erbjuder vid tidpunkten för publikationen men är inte avsett att tolkas och / eller åberopas som en slutgiltig lista över de moduler som kommer att finnas tillgängliga under ett visst år. På grund av tidens gång mellan kursens påbörjande och efterföljande år av kursen kan moduler ändras på grund av utvecklingen i läroplanen och modulinformationen i detta prospekt är endast avsedd för vägledande ändamål.

Typiska år ett moduler

Kärnmoduler

 • Medvetenhet och kommunikation 1
 • Medvetenhet och kommunikation 2
 • Utmaningen av individuell tillväxt
 • Hantera förändringar
 • Rådgivning och personlig tillväxt
 • Counselingskulturen
 • Frågor om makt och förtryck

Typiska år två moduler

Kärnmoduler

 • Etisk grund och professionell praxis
 • Mänsklig utvecklingsteori och psykopatologi
 • Personcentrerad teori och övning
 • Personlig terapi och personlig utveckling
 • Övervakad praxis och fallstudie

Typiska år tre moduler

Kärnmoduler

 • Jämförande humanistisk rådgivning
 • Konsolidering av professionell utveckling
 • Integration av personlig utveckling

Valfria moduler

 • Sex och Sexualitet
 • Lösningsfokuserad kort terapi
 • Förstå Trauma
 • Arbeta med sorg och förlust

placeringar

Utformad för att hjälpa dig att utveckla de färdigheter som behövs för att träna som professionell rådgivare, innehåller kursen en övervakad placering som du måste slutföra som en del av dina studier. Vi håller en placeringsmässa på våren så att du kan prata direkt med våra placeringspartner. Det är ditt ansvar att säkra din placering med vägledning från din personliga handledare.

Du kan vara skyldig att genomföra en DBS-kontroll (Disclosure and Barring Service) innan din placering börjar. Du kommer att bli skyldig att underteckna ett uttalande om att göra en DBS-kontroll om det behövs som en del av antagningsprocessen.

Kursens utformning innebär att du redan har uppnått det minimum som krävs för professionell registrering som rådgivare av några av de professionella organen enligt Professional Standards Authority Scheme. Du kommer också att ha fullgjort alla undervisningskrav för individuell BACP-ackreditering och några av övningskraven när du är examen.

Karriärer

Kandidater från denna kurs kan överväga en rad Pathways , bland annat genom att göra en inverkan i samhället genom volontärarbete i en tredje sektorsrådgivningsbyrå, som går vidare till forskarutbildning i rådgivning eller socialt arbete , arbetar i skolor, högskolor, välgörenhetsorganisationer och rehabiliteringscenter eller så småningom inrätta en privat praxis.

Kursen uppfyller både utbildning och personlig utvecklingskrav för individuell BACP-ackreditering , även om forskare måste fortsätta att bygga upp sin rådgivningserfarenhet till den nivå som krävs efter avslutad studier. Ansöknings- och bedömningsförfarandet är strikt och ackreditering garanteras inte ens om du uppfyller alla angivna krav.

Rådgivning är ett extremt givande yrke, men det är viktigt att inse att betalda heltidstjänster är sällsynta och därför är konkurrensen för dessa roller hög. Privat praktik är svårt att etablera, och är ofta en opålitlig inkomstkälla. Att upprätta privatpraxis kräver stor erfarenhet av kliniskt arbete under tillsyn och personlig terapi och kan vara ett alternativ längre i din karriär.

Professionella föreningar

ncs-lo

Vår examen har nyligen ackrediterats av National Counseling Society som ger eleverna lågprismedlemskap till en professionell kropp och en smidig övergång till ackrediterad registrantstatus vid examen. Alla arbetsgivare söker nu rådgivare som är på ett professionellt register. För att maximera valet ger kursen också undervisningskraven för individuell ackreditering med British Association for Counseling and Psychotherapy (BACP) och 200 timmar mot övningskraven.

Anställningsförmåga och genomsnittlig grundlön

100% av grundutbildningarna från utbildningsskolan hade fått arbete eller vidareutbildning inom sex månader efter examen. Den genomsnittliga grundlönen uppgick till 16 000 £ med högst 17 700 £.

Kända resmål för heltidshemskandidater 2016/17. Lönerna beräknas utifrån medianen av de som är anställda i heltid i Storbritannien.

Karriärsupport och råd

Att studera för en examen vid University of Nottingham ger dig den typ av kompetens och erfarenheter som kommer att visa sig ovärderliga i vilken karriär som helst, vilken riktning du väljer att ta.

Under din tid hos oss kan vår karriär- och anställbarhetstjänst arbeta med dig för att förbättra dina anställningsförmågor ännu längre; hjälpa till med jobb eller kursapplikationer, söka efter lämpliga praktikplatser och värdevenemang för att få dig närmare ett stort antal potentiella arbetsgivare.

Ta en titt på vår karriärsida för en översikt över alla anställningsstöd och möjligheter som vi erbjuder till nuvarande studenter.

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska


Senast uppdaterad October 22, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
3 år
Heltid
Price
Pris
9,250 GBP
£ 9 250 (UK / EU) - £ 17 500 (internationell)
Information
Deadline
Locations
Storbritannien - Nottingham, England
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2019
Storbritannien - Nottingham, England
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan