Läs den officiella beskrivningen

Översikt

Fokuserad på förståelse av den fysiska och mänskliga miljön, med den här flexibla kursen kan du välja mellan olika moduler enligt dina intressen.

Det erbjuder ett brett och flexibelt studieprogram som kommer att utrusta dig med nödvändiga färdigheter för analys och syntes för att kritiskt förstå information från ett brett spektrum av källor.

Det finns möjligheter att resa till inspirerande destinationer i Storbritannien och utomlands, genom ett antal moduler med studieresa element.

År ett

Det första året är ett grundprogram som omfattar human och fysisk geografi och geografisk informationsvetenskap. Du uppmanas att välja geografi alternativ som är lämpliga för din BA-grad eller andra moduler på lämplig nivå från hela universitetet. Många studenter väljer att studera språk, samhälls- och naturvetenskap eller teknik, förutom moduler som erbjuds av Geografiskolan.

År två

Under år två kommer du att ha färre kärnmoduler och mer möjlighet att välja mellan en rad moduler som är lämpliga för din BA-examen. Du får möjlighet att driva 20 högskolepoäng av lämpliga moduler från extern geografi, med förbehåll för godkännande.

Du kan också ansöka om att tillbringa en termin i ditt andra år som studerar utomlands , ta liknande moduler till dina motsvarigheter tillbaka i Nottingham eller utöka din kunskap genom andra alternativ ..

År tre

I år tre är avhandlingen enda kärnmodulen. Längs detta kan du välja mellan en rad avancerade geografi moduler som är lämpliga för din BA-grad och ditt år två valfria val.

Ta reda på mer.

Ingångskrav

A-nivåer: AAB inklusive geografi eller motsvarande (miljövetenskap, miljöstudier eller världsutveckling), med undantag av allmänna studier och kritiskt tänkande

GCSE: GCSE-matriser, 4 (C) eller högre

Engelska språkkrav

IELTS: 7.0 (inte mindre än 6,0 i något element)

För detaljer om andra engelska test och kvalifikationer som vi accepterar, se vår sida för inmatningskrav .

Studera utomlands

På kursen kan du ansöka om att tillbringa en termin som studerar utomlands hos en av våra partnerinstitutioner på platser som Australien, Kanada, Europa och USA.

Du får möjlighet att bredda dina horisonter och förbättra din anställbarhet genom att uppleva en annan kultur. Du kan välja att studera liknande moduler till dina motsvarigheter tillbaka i Nottingham eller utöka din kunskap genom att ta andra alternativ. Undervisningen är typiskt på engelska; Det kan dock finnas möjligheter att studera på ett annat språk om du är tillräckligt flytande.

Vi erbjuder även fältresor för att utveckla dina praktiska färdigheter, med internationella platser, inklusive Italien och USA.

Karriärer

Som kandidatexamen från University of Nottingham kommer du att vara mycket eftertraktade, och genom att studera en examen i Geography School, kommer du att förvärva en bred färdighet som lägger grunden för din valda karriär.

Anställbarhet är kärnan i vår undervisning och vi ser till att alla våra grader kommer att utrusta dig med de grundläggande färdigheter och kunskaper som arbetsgivare letar efter. Vårt omfattande karriärprogram innehåller en-till-ett-CV-workshops och arbetsgivarföreläsningar från alumni i skolan, samt karriärnätverkshändelser.

Våra studenter går vidare till ett brett utbud av karriärer. Vissa inleder roller som har en direkt korrelation till sin examen, inklusive bevarande och kulturskydd och markmätning. Andra säkra positioner som utnyttjar sina överförbara färdigheter som managementkonsult, PR, marknadsföring och finansiella roller.

Nyutexaminerade från Geografiskolan har gått vidare på arbete för organisationer som British Geological Survey, Capita, Grant Thornton, Historic England, Network Rail, Swiss Re, Teach First och Tesla Motors.

Professionell ackreditering

Denna kurs är ackrediterad av Royal Geographical Society (med Institute of British Geographers) .

Program undervisas på:
Engelska

Se 28 fler kurser från University of Nottingham - Faculty of Social Sciences »

Senast uppdaterad February 18, 2019
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 2019
Duration
3 år
Heltid
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sept. 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum