Read the Official Description

Översikt

Fokuserad på förståelse av den fysiska och mänskliga miljön, med den här flexibla kursen kan du välja mellan olika moduler enligt dina intressen.

Det erbjuder ett brett och flexibelt studieprogram som kommer att utrusta dig med nödvändiga färdigheter för analys och syntes för att kritiskt förstå information från ett brett spektrum av källor.

Det finns möjligheter att resa till inspirerande destinationer i Storbritannien och utomlands, genom ett antal moduler med studieresa element.

År ett

Det första året är ett grundprogram som omfattar human och fysisk geografi och geografisk informationsvetenskap. Du uppmanas att välja geografi alternativ som är lämpliga för din BA-grad eller andra moduler på lämplig nivå från hela universitetet. Många studenter väljer att studera språk, samhälls- och naturvetenskap eller teknik, förutom moduler som erbjuds av Geografiskolan.

År två

Under år två kommer du att ha färre kärnmoduler och mer möjlighet att välja mellan en rad moduler som är lämpliga för din BA-examen. Du får möjlighet att driva 20 högskolepoäng av lämpliga moduler från extern geografi, med förbehåll för godkännande.

Du kan också ansöka om att tillbringa en termin i ditt andra år som studerar utomlands , ta liknande moduler till dina motsvarigheter tillbaka i Nottingham eller utöka din kunskap genom andra alternativ ..

År tre

I år tre är avhandlingen enda kärnmodulen. Längs detta kan du välja mellan en rad avancerade geografi moduler som är lämpliga för din BA-grad och ditt år två valfria val.

Nyckelfakta

Ingångskrav

A-nivåer: AAB inklusive geografi eller motsvarande (miljövetenskap, miljöstudier eller världsutveckling), med undantag av allmänna studier och kritiskt tänkande

GCSE: GCSE-matriser, 4 (C) eller högre

Engelska språkkrav

IELTS: 7.0 (inte mindre än 6,0 i något element)

För detaljer om andra engelska test och kvalifikationer som vi accepterar, se vår sida för inmatningskrav .

Om du behöver ytterligare stöd för att ta dina språkkunskaper till önskad nivå kan du kanske delta i en presessional kurs vid Center for English Language Education , som ackrediterats av British Council för undervisning i engelska i Storbritannien.

Studerande som framgångsrikt fullbordar presessional kursen till den önskade nivån kan gå vidare på sin valda kurs utan att ta in IELTS eller motsvarande.

Internationella sökande

För landsspecifik information inklusive anmälningskrav, kontaktuppgifter och representanter, se vår hemsida . Om du behöver en visum för att studera, kan universitetet ge all information och råd du behöver.

Äldre studenter

På University of Nottingham har vi en värdefull gemenskap av mogna studenter och vi uppskattar deras bidrag till den bredare studentpopulationen. Du hittar mycket användbar information i vår guide för mogna studenter .

Alternativa kvalifikationer

Vår antagningsprocess erkänner att sökande har en mängd olika upplevelser och kan ha följt olika pedagogiska Pathways . Vänligen se sidan Alternativa kvalifikationer för mer information.

Flexibel antagning poilcy

Som ett erkännande av våra sökandes varierade erfarenhet och utbildningsvägar Pathways University of Nottingham en flexibel antagningspolicy . Vi kan göra vissa sökande ett erbjudande lägre än annonserat, beroende på deras personliga och pedagogiska omständigheter. Se universitetets antagningsregler och rutiner för mer information.

Anteckningar för sökande

Vi letar efter studenter som har förmåga och motivation att dra nytta av våra kurser, och vem ska göra ett värdefullt bidrag till skolan och universitetet. Kandidaterna beaktas på grundval av deras UCAS-ansökan.

Alla ansökningar betraktas lika på meriter. studenter väljs vanligtvis utifrån akademisk kvalitet och personliga egenskaper. Vi litar inte på förutspådda betyg ensam men tar hänsyn till det bredare sammanhanget av dina prestationer, framför allt som återspeglas av ditt engagemang med geografi, förutom att studera det som ett akademiskt ämne - vilket framgår av ditt personliga uttalande och referens.

Sökande intervjuas inte rutinmässigt. Om du erbjuds en plats med Geografiskolan, kommer du att bli inbjuden att delta i en offer-holder-händelse. Syftet med denna händelse är att du ska se till att Nottingham möter dina behov och önskemål. Du kommer att kunna träffa lärarledamöter och mycket viktigare, några nuvarande studenter.

moduler

Följande är ett urval av de typiska modulerna som vi erbjuder vid tidpunkten för publikationen men är inte avsett att tolkas och / eller åberopas som en slutgiltig lista över de moduler som kommer att finnas tillgängliga under ett visst år. På grund av tidens gång mellan kursens påbörjande och efterföljande år av kursen kan moduler ändras på grund av utvecklingen i läroplanen och modulinformationen i detta prospekt är endast avsedd för vägledande ändamål.

Typisk årsmodul

Kärnmoduler

Exploring Human Geography

Jord- och miljödynamik

Geografisk fältkurs

Tolkning av geografiska data

Introduktion till geografiska informationssystem

Handledning

Karriärkunskaper för geografer

Valfria moduler

Exploring Place

Spåra ekonomisk globalisering

På jorden och livet

Fysiska landskapet i Storbritannien

Typiska år två moduler

Kärnmoduler

Forskning Handledning

Dissertationsberedning

Tekniker inom human geografi

Valfria moduler

Kulturell och historisk geografi

Ekonomisk geografi

Medicinsk geografi

Rural Environmental Geography

Urban Geografi

Digital Explorers: Hitta Geospatial Patterns i en förändrad värld

Miljöförändring

Livsmönster

Flodprocesser och dynamik

Typiska år tre moduler

Kärnmoduler

Avhandling BA

Valfria moduler

Kulturlandskapets kulturgeografi

Miljö, utveckling och livsförmåga

Europeiska stadsgeografiska fält (Berlinfältkurs)

Den geografiska föreställningen

Geografi av mode och mat

Geografi av pengar och finans

Geologier av våld

Liguriens landskapshistoria (fältkurs i Italien)

Geospatial Technologies: Mobile, Augmented och Virtual

Miljöinformatik och modellering

Global klimatförändring

Praktisk flodhantering och restaurering (Mount St. Helens fältkurs)

Kvaternära miljöer (Mexiko fältkurs)

Skala och mångfald på Kanarieöarna

Nordamerika Urban Geographies (New York Field Trip)

Q-Step Quantitative Methods Pathway

Du kan välja att ta en specialiserad Pathway som en del av din kurs, examinerad med en BA Geography (Quantitative Methods) grad. Denna Pathway är utformad för att integrera träning i den kvantitativa analysen av en rad dataset.

För att kunna göra examen med kvalitativet Quantitative Methods måste du följa Q-Step Pathway nedan genom din examen och välja 20 poäng av Q-Step-moduler per år (samt tillämpa de kvantitativa färdigheter du har utvecklat till din avhandling).

År ett

Kvantitativa metoder för samhällsvetenskap 1

Kvantitativa metoder för samhällsvetenskap 2

År två

Intermediate Quantitative Methods for Social Science

Utformning och konstruktion av kvantitativ social forskning

År tre

Avancerade kvantitativa metoder för samhällsvetenskap

Studera utomlands

På kursen kan du ansöka om att tillbringa en termin som studerar utomlands hos en av våra partnerinstitutioner på platser som Australien, Kanada, Europa och USA.

Du får möjlighet att bredda dina horisonter och förbättra din anställbarhet genom att uppleva en annan kultur. Du kan välja att studera liknande moduler till dina motsvarigheter tillbaka i Nottingham eller utöka din kunskap genom att ta andra alternativ. Undervisningen är typiskt på engelska; Det kan dock finnas möjligheter att studera på ett annat språk om du är tillräckligt flytande.

Vi erbjuder även fältresor för att utveckla dina praktiska färdigheter, med internationella platser, inklusive Italien och USA.

Karriärer

Som kandidatexamen från University of Nottingham kommer du att vara mycket eftertraktade, och genom att studera en examen i Geography School, kommer du att förvärva en bred färdighet som lägger grunden för din valda karriär.

Anställbarhet är kärnan i vår undervisning och vi ser till att alla våra grader kommer att utrusta dig med de grundläggande färdigheter och kunskaper som arbetsgivare letar efter. Vårt omfattande karriärprogram innehåller en-till-ett-CV-workshops och arbetsgivarföreläsningar från alumni i skolan, samt karriärnätverkshändelser.

Våra studenter går vidare till ett brett utbud av karriärer. Vissa inleder roller som har en direkt korrelation till sin examen, inklusive bevarande och kulturskydd och markmätning. Andra säkra positioner som utnyttjar sina överförbara färdigheter som managementkonsult, PR, marknadsföring och finansiella roller.

Nyutexaminerade från Geografiskolan har gått vidare på arbete för organisationer som British Geological Survey, Capita, Grant Thornton, Historic England, Network Rail, Swiss Re, Teach First och Tesla Motors.

Professionell ackreditering

Denna kurs är ackrediterad av Royal Geographical Society (med Institute of British Geographers) .

Anställningsförmåga och genomsnittlig grundlön

97,4% av grundutbildningarna från Geografiskolan hade fått arbete eller vidareutbildning inom sex månader efter examen. Den genomsnittliga grundlönen var 22 000 kronor, varav högst 36 000 kronor.

Kända resmål för heltidshemskandidater som var tillgängliga för arbete 2016/17. Lönerna beräknas utifrån medianen av de som är anställda i heltid i Storbritannien.

Karriärsupport och råd

Att studera för en examen vid University of Nottingham ger dig den typ av kompetens och erfarenheter som kommer att visa sig ovärderliga i vilken karriär som helst, vilken riktning du väljer att ta.

Under din tid hos oss kan vår karriär- och anställbarhetstjänst arbeta med dig för att förbättra dina anställningsförmågor ännu längre; hjälpa till med jobb eller kursapplikationer, söka efter lämpliga praktikplatser och värdevenemang för att få dig närmare ett stort antal potentiella arbetsgivare.

Ta en titt på vår karriärsida för en översikt över alla anställningsstöd och möjligheter som vi erbjuder till nuvarande studenter.

Program taught in:
Engelska
Last updated October 22, 2018
Denna kurs är
Startdatum
Sept. 2019
Duration
3 år
Full-time
Pris
9,250 GBP
£ 9 250 (UK / EU) - £ 19 560 (internationell)
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum