DENNA KURS HÄR I ITALIAN SPRÅK.

Målsättningen med kursen i Fashion Stylist och Editor är att professionellt förbereda studenter för modebranschen som då kan bidra till kommunikationsprocessen, främjandet och därmed den totala förbättringen av modeprodukten och den imaginära estetiska / stilen som det kännetecknar.

Professionell profil: Fashion Stylist; Fashion Editor.

Fashion Editor, en professionell siffra i hög efterfrågan, måste utveckla egenskaperna hos en designer. Hans förmågor måste gradvis sträcka sig från forskningsmetoder, djupa kunskaper om modetsystemet och dess kulturella och historiska, sociologiska och tekniska komponenter samt möjligheten att tolka trender, vilket gör den här personen till en av de främsta skaparna av stil och en av de mest uppmärksamma observatörer av den fortsatta omvandlingen av mode.

Kursens första år är inriktat på att förstå grunderna för handelens tekniska verktyg, organisationen och metoderna som används i projektdesign och en solid kulturell bakgrund beträffande modevärlden. Kursen koncentrerar sig på utformningen av ett modefotografiprojekt: från att observera den verkliga världen och förstå de olika insatserna, till att utveckla en idé och dess översättning till en stil och föreställa sig hur detta kan presenteras vid skapandet av ett redaktionellt projekt. Ett viktigt mål är att hjälpa studenten att förstå olika stilar, att analysera och syntetisera verkligheten och ens egna idéer och få möjlighet att översätta denna kreativitet till en konsekvent bild som kan överföra essensen av en estetisk idé.

Det andra året är utformat för att hjälpa studenten genom konkreta experiment av metoderna, de verktyg som har studerats och de kulturella aspekterna, vilka allt mer ingående granskas: projekten (fotograferingar av kvinnor, män och stilleben) genomförs av studera de olika faserna av forskning / utveckling / och realisering och representerar de grundläggande byggstenarna i studiet. Varje ämne är tänkt på när det gäller projektet: de tekniska och kreativa verktygen (programvara, digitala korrigeringar av bilderna, skapa video); De kulturella signalerna (samtida mode, fotografi, semiotik och i allmänhet kan tolka bilder). Det grundläggande målet är att bilda en fashion stylist som kan hantera den kreativa processen, tidsramen och mekanismerna för projektdesign och för att få en fullständig förståelse för de olika stilar som mode har historiskt följt, samtida trender och för att få förmåga att kritiskt analysera och syntetisera nya former av mode.

Det tredje året är tillägnad avancerad projektdesign i professionellt simulerat sammanhang och i en kulturellt komplex situation. Processen genom vilken slutprojektet är avslutat lämnar utrymme för personliga intuitioner och kritiska reflektioner från den studerandes sida. Avhandlingsprojektet för Fashion Stylist gynnar utvecklingen av en personlig stil, original och sammanhängande, där studenten måste visa sin kunskap om alla tekniska, kvalitativa och ekonomiska aspekter i samband med slutproduktionen.

Kursen är erkänd av italienska ministeriet för utbildning och forskning (MIUR) som en akademisk diplom nivå I (180CF).

Program undervisas på:
Italienska

Se 12 fler kurser från IED – Istituto Europeo di Design Rome »

Senast uppdaterad September 11, 2018
Denna kurs är På campus
Startdatum
Okt 2019
Duration
3 år
Heltid
Pris
17,000 EUR
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Okt 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Okt 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum