BA Arkitektur

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Vårt arkitekturprogram syftar till att ge studenterna de färdigheter och specialkunskaper som krävs för att tillämpa kreativa och ansvarsfulla lösningar inom arkitekturområdet. Programmet hjälper studenter att förstå deras roll och ansvar som arkitekter i ett givet fysiskt och kulturellt sammanhang, vare sig det är lokalt eller internationellt. Efter avslutad program kommer kandidater att kunna tillämpa sin förståelse av rymden som helhet och använda sina kunskaper om förhållandena mellan byggda miljöer, teknik och geografiska, sociala, sociokulturella och politiska sammanhang för att lösa komplexa arkitektoniska utmaningar. Med ett högt förhållande mellan lärare och studerande som möjliggör massor av individuell konsultation, samt en noggrant utformad läroplan, syftar detta program till att göra det möjligt för studenter att utexamineras med ett perspektiv och en omfattande plan för deras framtida professionella utveckling.

Programfakta

 • Varaktighet: 4 år / 8 terminer
 • Poäng: 240 högskolepoäng
 • Språket engelska
 • Grad: Bachelor of Arts (BA)
 • Plats: Berlin-Charlottenburg
 • Börja: oktober
 • Avgift: 660 € varje månad

Bli en arkitekt med vår kandidatexamen på Berlin International

Architecture BA-programmet förbereder dig för din framtida karriär genom att göra din kreativa, planerande och professionella kompetens perfekt. Under programmet kommer vi att utrusta dig med alla verktyg som behövs för att förstå och bidra till den byggda miljön på ett socialt och miljömässigt ansvarsfullt sätt i varje givet sammanhang. Kreativt och kritiskt tänkande, problemlösningsförmåga, anpassningsförmåga, internationell synvinkel, tvärvetenskaplig erfarenhet och interkulturell kompetens är av särskild betydelse för programmet.

Karriärmöjligheter

Architecture BA-programmet förbereder dig för din framtida karriär genom att göra din kreativa, planerande och professionella kompetens perfekt. Under programmet kommer vi att utrusta dig med alla verktyg du behöver för att kunna förstå och bidra till den byggda miljön på ett socialt och miljömässigt ansvarsfullt och kreativt sätt i varje givet sammanhang. Kreativt och kritiskt tänkande, problemlösningsförmåga, anpassningsförmåga, internationell synvinkel, tvärvetenskaplig erfarenhet och interkulturell kompetens är av särskild betydelse för programmet. Kandidater inom arkitektur * har olika jobbmöjligheter på marknaden. Efter examen från Berlin International kan kandidater arbeta med att skapa och förändra olika typologier och skalor. Det finns olika jobbperspektiv och arbetsgivare som:

 • Arkitektur och stadsdesignkontor
 • Byggföretag
 • Byggnadsindustri
 • Kulturella och statliga institutioner
 • Produktion design för film, TV, teater
 • Designbyråer och mässor
 • Frilansuppdrag

Hur ansöker jag för inredningsprogrammet BA?

Ansökningsförfarandet för inlärning av inredning på Berlin International är väldigt enkelt. Du kan enkelt och säkert dela din personliga information via vår online applikationsplattform. Efter att ha fått ett bekräftelsemail med en länk kan du ladda upp en kopia av dina dokument:

 • Kopia av pass eller identitetskort
 • Kopia av högskoleexamen med transkript (tyska Abitur / Fachabitur eller motsvarande). Vi behöver också en officiell översättning av ditt examensbevis och transkript till engelska eller tyska om de är på ett annat språk.
 • Kopia av engelska språktest
 • En portfölj med högst 10 verk

ANSÖKAN OM STUDIEPROGRAM (COVID -19 UPDATE)

Vi har förlängt vår ansökningsfrist till den 30 september 2020. För internationella studenter rekommenderar vi att du lämnar in ansökan senast den 15 augusti, så att det finns tillräckligt med tid för visum och resorelaterade formaliteter.

Q1. Är ansökningsprocessen densamma?

A1. Ja, vi accepterar ansökningar om fallintaget 2020. Vi fortsätter att ta emot ansökningar och gör erbjudanden till studenter, inklusive internationella sökande.

Om du inte har ansökt ännu, men tänker göra det, bör du ansöka som planerat. Vårt team kan ge dig råd om alla aspekter av studier vid Berlin International.

Du kan skicka in din ansökan dygnet runt via vår ansökningsportal på: https://application.berlin-international.de/

Q2. Kommer ansökningsdatum att ändras?

A2. Ja, vi har förlängt vår ansökningsfrist till den 30 september 2020. För internationella studenter rekommenderar vi att du lämnar in ansökan senast den 15 augusti, så att det finns tillräckligt med tid för visum och resorelaterade formaliteter.

Q3. Hur kan jag ansöka om visum om ambassaderna är stängda?

A3. Vänligen kontakta den tyska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland för att få reda på viseringsprocessen i den aktuella situationen.

Q4. Om mitt visum är försenat, hur sent kan jag börja och hur kan jag hålla jämna steg med mina kurser?

A4 / BI kan garantera början av höstterminen 2020, med virtuella undervisningsmöjligheter för studenter som inte kan börja sina studier på campus i tid på grund av COVID-19 resorestriktioner eller visumförseningar. Dessa studenter kan börja sina studier online från sina hemländer och sedan fortsätta sina studier på campus, så snart de kan resa till Tyskland.

Vi kan garantera att vi kommer att erbjuda en parallell till on-campus-kurser onlineundervisning under hela första termin. De studenter som har problem med att komma i tid på grund av COVID-19-begränsningar måste anlända till Tyskland senast i början av andra terminen, som är den 1 april 2021.

Q5. Om en ny student inte vill delta på onlinekurser, vad skulle processen vara?

A5. Studenter som inte kan börja sina studier på campus i tid under höstterminen 2020 på grund av COVID-19 resebegränsningar eller visumförseningar, kan börja sina kurser online från sina hemländer och fortsätta sina studier på campus omedelbart efter att de kan resa till Tyskland .

Om de inte vill starta sina kurser online kan de också skjuta upp början av sina studier till nästa höstintag 2021. Nya studenter måste börja på hösten; en vårstart är inte möjlig.

Q6. Kommer höstterminen 2020 att börja i tid?

A6. Höstterminen 2020 börjar senare än ursprungligen planerat:

 • Välkomstdagar: Nytt: 28.10.2020 - 30.10. 2020
 • Lärandeperiodens början: Ny: 2.11.2020
Senast uppdaterad May 2020

Om skolan

Berlin International University of Applied Sciences is a state-recognized and non-profit German university of applied sciences located in the center of Berlin. We are determined to offer a challenging ... Läs mer

Berlin International University of Applied Sciences is a state-recognized and non-profit German university of applied sciences located in the center of Berlin. We are determined to offer a challenging, innovative and practice-oriented education that advances the academic, cultural and linguistic potential of our students and prepares them for international careers in a globalized world. Läs mindre