BA (Hons) på franska

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Att studera ett modernt språk öppnar en värld av möjligheter, och en fransk examen från University of Stirling är utformad med din framtid väl i åtanke.

Vi fokuserar på att ge dig en fördjupad kunskap inte bara om språket utan även de faktorer som formar Frankrike och den bredare frankofonvärlden idag. Detta moderna, allomfattande tillvägagångssätt innebär att du kommer att examinera med ett sant grepp om Frankrikes plats i världen och en djup förståelse för språket pågående utveckling och räckvidd. Du kommer att vara kvalificerad att tillämpa denna kunskap i en mängd professionella arenor - med tidigare franska kandidater från Stirling har arbetat på områden som är så olika som journalistik, undervisning, lag och översättning. Det finns ingen formel eller gräns för vad du kan göra med ett andraspråk, och möjligheten att tillbringa en längre period studerar utomlands kommer att bredda dina horisonter och anpassningsförmåga ytterligare.

En annan fördel med att studera franska på Stirling är flexibiliteten i vårt examensprogram. Du kan kombinera franska med en av 17 andra kurser för att ytterligare förbättra din anställbarhet och driva specifika karriärmål från början. Från marknadsföring och matematik till datorvetenskap och yrkesutbildning är våra gratis ämnesval lika unika som dina ambitioner.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1 3rd i Skottland och topp 20 i Storbritannien för franska (The Complete University Guide 2019)

# 2 Tillbringa en semester som studerar utomlands på ett av våra partneruniversiteter i Frankrike, Schweiz, Quebec eller Marocko

# 3 Över 96% University of Stirling studenterna i University of Stirling är anställda eller vidareutbildad inom sex månader efter examen (HESA DLHE 2017)

Kursinnehåll

Du kan börja dina franska studier i antingen vår avancerade ström (för alla studenter som har en högre fransk eller motsvarande) eller i vår nybörjare ström. Om du befinner dig i nybörjarnas ström, är fokus först och främst på intensiv språkinlärning och på att bygga skriftliga och muntliga språkkunskaper under de första terminerna av studien. Studenter i vår Advanced Stream studerar en rad aspekter av modern och samtida fransk och fransktalande historia, politik och kultur tillsammans med veckovisa skriftliga och talade språkklasser. De två undervisningsströmmarna slår samman från och med Semester 4 och framåt.

I terminerna 5-8 kommer du att ta kärnspråksmoduler i talat och skriftligt franska och välja specialiteter inom en rad moduler. I mest gradskombinationer inklusive franska är Semester 6 en obligatorisk studie utomlandsperiod - som spenderas på ett partner universitet i Frankrike, Schweiz, Marocko eller Quebec. Studenter som inte åtar sig Semester 6 utomlands kommer att behöva uppfylla vårt minimikrav på uppehållstillstånd (vanligtvis 4 veckor i ett fransktalande land, ofta på en språkskola). Denna lägsta vistelse uppnås på egen bekostnad och under semestertiden.

Undervisning

Du kommer att läras genom en blandning av föreläsningar, övningar och små gruppspråkskurser. Utvecklingen av högkvalitativa språkkunskaper och kulturell medvetenhet uppmuntras vidare av erfarna modersmålssassistenter, liksom användningen av den senaste språkkursprogrammet.

bedömning

Du kommer att utvärderas på de färdigheter du lär dig på en rad olika sätt, till exempel via översättningar, kompositioner på franska, uppsatser, grammatikprov och muntliga tentor (enskilda och grupper). Enskilda hedersstudenter ska skriva en avhandling i sin sista termin på ett ämne av särskilt intresse för dem, arbeta under ledning av en akademisk handledare. Studenter på många andra examenskombinationer inklusive franska får möjlighet att skriva en avhandling.

Studera utomlands

Under din utbildning spenderar du en period av uppehållstillstånd utomlands - vanligtvis i Semester 6 - studerar vid ett universitet eller en företagsskola i Frankrike, Quebec, Schweiz eller Marocko.

Dessutom har du möjlighet att tillbringa ett år utomlands mellan Semester 4 och 5 - vanligen som språkassistent undervisning engelska på en skola. Observera att detta är ett konkurrenskraftigt system som organiseras genom British Council och ersätter inte kravet på Semester 6 utomlands, där det är obligatoriskt för ett examensarbete.

Franska på Stirling har utbytesavtal med universiteten i Aix, Clermont-Ferrand, Genève, Laval, Limoges, Nancy, Perpignan, Rabat, Tours, UCO Angers och Sciences Po - och även med handelshögskolor i Cergy-Pontoise, nära Paris och Strasbourg .

Kontakta

Dr Cristina Johnston

44 (0) 1786 467534
cristina.johnston@stir.ac.uk

Avgifter - 2018/2019

  • Utländska studenter (icke-EU): £ 12,140
  • Skotska och EU-studenter: £ 1,820
  • Studenter från övriga Storbritannien: 9 250 £
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre