BA (Hons) i utbildningsstudier

Allmänt

Programbeskrivning

Att studera utbildningsstudier vid BGU ger dig en utmärkt förståelse för utbildning i sin vidaste bemärkelse, nationellt och globalt, och är ett utmärkt val om du är intresserad av en karriär som lärare eller funderar på att arbeta inom andra utbildningsrelaterade områden.

Nyckelfakta

 • Utmärkelse: BA (Hons)
 • UCAS-kod: X301
 • Varaktighet: 3 år
 • Studieform: Heltid
 • Startdatum: september
 • Prisbelönad institution: Bishop Grosseteste University
 • Institutionskod: B38

Hur lär sig människor? Vad kommer i vägen för lärande? Var kan människor lära sig bäst - och hur? Behöver vi skolor? Är det möjligt att "skola" världen? Kan utbildning göra skillnad i mänskliga rättigheter? Kvinnors rättigheter? Nationell? Globalt? Det här är bara några av de stora frågorna som du kommer att undersöka genom att studera utbildningsstudier vid BGU. Vi är stolta över vår mycket samtida, reaktiva och problembaserade kurs som har utformats noggrant för att ge dig den "större" bilden av utbildning i ett globalt samhälle. En examen från utbildningsstudier från BGU kommer att utrusta dig väl för framtiden, oavsett vad din karriärmål är, men om du planerar att fortsätta att lära kommer du att upptäcka att våra moduler öppnar dina ögon för olika sätt att tänka på utbildning och dess syfte och plats i samhället.

Att studera utbildningsstudier hos oss ger dig en utmärkt förståelse för utbildning i dess vidaste bemärkelse, nationellt och globalt, och är ett utmärkt val om du är intresserad av en karriär som lärare eller funderar på att arbeta inom andra utbildningsrelaterade områden. Det kommer att ge dig djup och reflekterande kunskap och förståelse för samtida frågor inom utbildning, direkt relaterade till vardagen. Du kommer att diskutera utbildningspolitiken, ta reda på mer om drivkrafterna för pedagogisk förändring i England idag och kritiskt överväga olika tillvägagångssätt för skolor och skolning, både inom Storbritannien och globalt.

Ett viktigt inslag i utbildningsstudier är fokus på dig som utvecklare. Du kommer att uppmuntras att utveckla en stark personlig ideologi för utbildning och kommer att få stöd i utvecklingen av säkra anställbarhetsfärdigheter genom våra arbetsbaserade praktikplatser. Ett antal kärnmoduler varje år innehåller placeringar i skolor eller andra utbildningsrelaterade miljöer och noggrant strukturerade placeringsuppgifter säkerställer att du får värdefull praktisk erfarenhet från första hand.

Vad ska du studera

Studenter på denna kurs studerar för närvarande några eller samtliga av följande moduler

Kursmoduler

År 1

 • Perspektiv på lärande
 • Elever, skolor och samhälle
 • Hjärnorna bakom det: Begrepp om intelligens

År 2

 • Inkludering och mångfald
 • Tänker igenom pedagogik
 • Från vision till verklighet?
 • Professionella kontext
 • Utbildning i en digital tid
 • En introduktion till forskningsvärlden

År 3

 • En läroplan för 2000-talet
 • Inspirerande lärande: Readin ',' Ritin 'och Revellin'
 • Internationella dimensioner
 • Oberoende studie
 • Kontexter för lärande
 • Avhandling

141851_photo-1588072432836-e10032774350.jpg

Ingångskrav

Du behöver normalt 96-112 UCAS-tariffpoäng (från högst fyra avancerade kvalifikationer). Vi välkomnar en rad kvalifikationer som uppfyller detta krav, såsom A / AS-nivåer, BTEC, Access-kurser, International Baccalaureate (IB), Cambridge Pre-U, Extended Project etc.

Hur du kommer att bli undervisad

Det finns ingen undervisningsmetod som passar alla på BGU - vi formar våra metoder för att passa varje ämne och varje grupp, och kombinerar de bästa aspekterna av traditionell universitetsundervisning med innovativa tekniker för att främja studenternas deltagande och interaktivitet.

Du kommer att undervisas på olika sätt, från föreläsningar, handledning och seminarier, till praktiska workshops, kurser och arbetsbaserade placeringar. Smågruppsseminarier och workshops kommer att ge dig en möjlighet att granska frågor som tas upp i föreläsningar, och du kommer att förväntas genomföra självständig studie.

Placeringar är en viktig del av examensstudien vid BGU. De ger en berikande inlärningsupplevelse för dig att tillämpa de färdigheter och kunskaper du kommer att få på din kurs och ger därmed värdefull verklig erfarenhet för att öka din karriär.

bedömning

I utbildningsstudier utförs bedömning genom kurser av olika slag, inklusive uppsatser, rapporter, muntliga presentationer, multimediepresentationer, reflekterande loggar och portföljer. Det finns inga undersökningar. Du kan förvänta dig att hålla en eller två muntliga presentationer eller affischpresentationer som en av en liten grupp studenter under hela kursen. Du kommer gradvis att bygga upp färdigheter för multimediepresentation och tredjeårsstudenter presenterar för närvarande en kort, utvärderad multimediefilm för sina kamrater. Du kommer att bygga upp dina skrivförmåga stadigt under hela kursen och under det första året kommer du att fylla i en portfölj med kortare skriftliga bitar och två längre uppsatser och få formativ feedback från dina handledare för att hjälpa dig att bygga upp dina akademiska förmågor.

Karriärer och vidare studier

Utbildningsstudenter har mycket höga anställningsnivåer - kursen underlättar dina personliga och professionella anställningsförmåga genom regelbundna arbetsplatser - och våra studenter är mycket efterfrågade. För närvarande genomför cirka 70% av våra elever en lärarutbildning och kommer att bli mycket framgångsrika primär- eller sekundärlärare. En utbildningsstudie från BGU innebär att dina karriärmöjligheter är olika. Utöver karriärer inom utbildning är akademiker inom utbildningsstudier väl placerade för att arbeta inom andra utbildningsrelaterade, hälso-, social-, offentliga informations- eller kommunikationssektorer. Kursen ger bra utbildning för en roll inom näringslivet, servicebranschen, personal, museer, gallerier eller välgörenhetsorganisationer. Kursens mångsidiga karaktär gör det också möjligt för dig att gå vidare till vidare studier, t.ex. en forskarutbildning på en magisterexamen.

Intresserad av en karriär som lärare?

Som grundstudent vid BGU kommer du att erbjudas en gratis plats på en av våra förberedelser för undervisning (P4T) -kurser som en del av din examen (för närvarande exklusiv för BGU-studenter).

Leds av vårt team av lärarutbildningsexperter, är kursen utformad för att förbereda dig för att ansöka om en plats på ett PGCE-program. Den täcker ämnen som:

 • Hur man ansöker
 • Vad du kan förvänta dig vid en intervju
 • Verkligheten med undervisning och mycket mer

Inte bara kommer du att få viktiga färdigheter som stöder dig i din framtida karriär, men genom att genomföra kursen får du också en garanterad intervju till en av våra mycket eftertraktade PGCE-kurser.

Stöd

Att studera vid BGU är en studentcentrerad upplevelse. Personal och studenter arbetar tillsammans i en vänlig och stödjande atmosfär som en del av ett intimt campusområde. Du kommer att känna varje anställd personligen och känna dig trygg att kontakta dem för att få hjälp och råd, och anställda kommer att känna igen dig, inte bara genom syn, utan som en person med unika talanger och intressen.

Vi kommer att vara där för att stödja dig, personligen och akademiskt, från introduktion till examen.

Avgifter och ekonomi

En hel del information om studentfinansiering finns tillgänglig från många källor, men det är ibland förvirrande och motsägelsefullt. Därför försöker vi på BGU ge dig all information och support vi kan hjälpa till under hela processen. Vårt studentrådsteam är experter på att hjälpa dig att ordna finansieringsarrangemangen för dina studier och erbjuder en rad tjänster som hjälper dig steg för steg genom alla aspekter av studentfinansiering.

Grundkurs sökande måste ansöka via UCAS med relevant UCAS-kod. Ansökningsavgiften är £ 12 för ett enda val eller £ 23 för mer än ett val. För alla sökande finns det fullständiga instruktioner på UCAS för att göra det så enkelt som möjligt för dig att fylla i din onlineansökan, plus hjälptext där så är lämpligt.

Senast uppdaterad Okt 2020

Om skolan

Here at Bishop Grosseteste University (BGU), we’ve been educating students in the historic heart of the City of Lincoln for over 150 years, located on a beautifully green and pleasant campus just a fe ... Läs mer

Here at Bishop Grosseteste University (BGU), we’ve been educating students in the historic heart of the City of Lincoln for over 150 years, located on a beautifully green and pleasant campus just a few minutes’ walk from Lincoln Cathedral, Castle and the old Roman city. We’re set on a single-site campus, so just about everything you need is close by, whether it be your tutors, your friends, your lectures or the places in which you like to relax. Läs mindre