BA (Hons) i modedesign

Allmänt

Programbeskrivning

Skapa originalt, ansvarsfullt och inspirerande mode, gör ditt unika fotavtryck på branschen. På denna innovativa kurs i modedesign arbetar du i en stödjande studiomiljö med erfarna yrkesverksamma som kommer att vårda din tillväxt mot att bli en framtidsorienterad designer.

Introduktion

Du kommer att finslipa din kreativa kant för att kultivera ditt eget designperspektiv. Om du arbetar med både simulerade och levande trosor kommer du att lära dig hur du effektivt formulerar dina idéer. Genom att utmana status quo utvecklar du innovativa modekoncept för att stanna i framkant av en ständigt föränderlig global industri.

Du kommer:

 • Öka din medvetenhet genom lärande som drivs av vår tids miljömässiga, etiska och moraliska utmaningar.
 • Ta din plats i branschens främsta område, med tillgång till resurser från industri-, special- och sömnadsmaskiner, skärmtryck och en naturlig färgträdgård, till ultraljudsvetsmaskiner.
 • Lär dig att använda den senaste tekniken för digital design, inklusive CLO 3D.
 • Trivas genom att arbeta tillsammans på samarbetsprojekt, utmaningsbaserade projekt.
 • Arbeta med live-trosor med ledande märken som Fred Perry, Lou Dalton, O'Neill och New York-baserade Ryan Roche.
 • Har ett gemensamt första år med sportkläder Designstudenter, där du kan välja en specialist Pathway när du flyttar in i ditt andra år.

Vad vi letar efter

Vi vill ha någon som:

 • Kan vocalisera text, variera ton och svara på materialet.
 • Fysiskt engagerar sig i sin miljö.
 • Är livlig och lyhörd.
 • Tänker oberoende.

Vad våra studenter gör

Våra kandidater har arbetat med namn som Calvin Klein, Margaret Howell, Victoria Beckham, Acne Studios, Burberry, Iris van Herpen, palmer // harding, Jigsaw, Whistles, H&M och Adidas.

Under 2018 delades kursen ut med British Fashion Councils utestående portföljpris för våra examensportföljpresentationer.

Fashion Model Dancing in the Woods with Beautiful and Colorful Spring Dress Costa Rica

Vad du lär dig

Genom att reflektera yrkeslivet från första dagen, lär denna praktiska modegrad tekniska och kreativa designfärdigheter över damkläder och herrkläder - och hjälper dig att sticker ut i branschen när du skapar originella, ansvarsfulla och inspirerande modeförslag. Du får kunskaper om kärnmodetekniska färdigheter som forskning, analys, översättning, ritning, mönsterskärning och konstruktion samt innovationsfärdigheter som risktagande och experimenterande med ny teknik som CLO3D och ultraljudstekniker.

År ett

Du kommer att utveckla din övning i våra professionellt utrustade modestudioer. Med stöd av de akademiska och tekniska kursgrupperna lär du dig väsentliga färdigheter som konceptutveckling, 2D- och 3D-design, modeillustration och färg- och materialutveckling. Du lär dig också tekniska färdigheter som mönsterskärning och klädkonstruktion. När du studerar teorierna kring mode och skrivning kommer du att utforska kulturella, historiska och etiska frågor.

moduler

 • Forskning
  I den här modulen börjar du skaffa dig grundläggande kunskaper inom forskning inom ramen för en modedesignöversikt. Du kommer att bli bekant med metoder för forskning och modeordförråd och utforska traditionell märkning i form av ritning, samtidigt som du utvecklar digital kommunikationsförmåga.
 • Cut and ConstructThis modul hjälper dig att odla kärnproduktionstekniker. En djupgående analys av specifika tekniker och processer kommer att informera din kunskap om
  mönster / byggprocess och deras tillämpning i modebranschen.
 • Upptäckt
  Genom designprojektinstruktioner bygger du på de tekniker som utforskats i tidigare moduler för att förbättra dina produktions- och forskningsfärdigheter och din egen nya designröst. Du kommer att engagera dig med begrepp om risktagande, spel och nyfikenhet för att utveckla originella och progressiva designidéer i både 2D- och 3D-format.
 • Teman i kultur
  Den här modulen hjälper dig att kontekstualisera din design och produktionsförmåga. Du kommer att arbeta med att utveckla lämpliga kunskaper om forskning, presentation och kommunikation så att du effektivt kan formulera dina idéer.

År två

Med fokus på professionell praxis ser du i år att du börjar forma din identitet som modedesigner när du utvecklar ett självförtroende personligt perspektiv. Genom levande och simulerade branschundersökningar tillämpar du dina färdigheter på områden som varumärke och marknadsmedvetenhet, hållbarhet, etiska och moraliska frågor och presenterade idéer. Du kommer att bli introducerad till digital- och skärmtryck, maskinstickning, avancerade skärtekniker, skräddarsydd och avancerade lösningar för CAD / digital design. Du kan också välja att ta en självstyrd industriell placering under sommaren. Studenterna har fått arbetslivserfarenhet med märken som Maison Margiela, Dior, Christopher Kane, Mary Katrantzou, JW Anderson och palmer // harding.

moduler

 • Mode tänkande
  Du kommer att undersöka, förhöra och bilda en försvarbar syn på modern modebransch baserat på uppdaterade designmetoder, futurologi och etiska överväganden. Vid sidan av denna filosofiska utredning kommer du också att lära dig hur klädmärken är formulerade. När du arbetar som en del av en grupp kommer du att uppleva teamdynamik och uppmuntras att presentera dina idéer i öppna forum, där du kommer att diskutera, förhandla och försvara dem.
 • Modeindustrin
  I den här modulen får du en "verklig värld" -upplevelse, arbetar med levande projekt eller de som simulerar branschens arbetssätt och tidsplaner. Du kommer att utforska de synergier och spänningar som sker mellan de kreativa och professionella sammanhangen i modebranschen och utveckla färdigheter för att kreativt styra en varumärkesspecifik klädkollektion och presentera designidéer som ska genomföras till plaggförverkligande.
 • Innovation
  Efter introduktionsverkstäder i avancerade plaggproduktionstekniker som stickad, tryckt och avancerad skärning, kommer du att utnyttja dessa nya färdigheter för att förbättra din egen röst för modedesign. Du kommer att producera innovativa och progressiva nya idéer för kläder i både 2D och 3D samtidigt som du uppmuntras att omfamna det oväntade och avvisa det uppenbara.
 • Teorier om kultur
  Denna modul fördjupar djupare i de historiska, sociala, kulturella och globala sammanhang där modern modedesignpraxis förekommer. Det introducerar teoretiska perspektiv för att utveckla din förmåga att diskutera din egen och andras praxis inom en akademisk ram.

År tre

Under det sista året av din modedesignutbildning kommer du att utveckla en kandidatsamling genom att intensivt undersöka, utveckla och utforska 2D- och 3D-koncept. Vid sidan av detta kommer du att producera en avhandling, portfölj och utseende som hjälper till att starta din karriär. Det kommer att finnas möjligheter att marknadsföra sig själv genom att delta i live-tävlingsbranscher i branschen som fastställts av British Fashion Council och Graduate Fashion Foundation.

moduler

 • Samling Forskning
  Du kommer att utveckla och sortera konceptet, marknaden / kunden, färg, materialforskning och så vidare, som du kommer att använda för att informera dina för- och examenssamlingar. Forskningen kommer att vara meningsfull och utforska de etiska och hållbara övervägandena i ditt valda modemeddelande.
 • Pre-Insamling
  Du kommer att undersöka, utveckla och presentera en församling som helt integrerar ditt forskningsmaterial. Den här processen gör att du kan fatta välgrundade beslut om områden med styrka och svaghet inom din forskning innan du gör ett slutligt beslut om din examenssamling.
 • Avhandling
  I den här modulen kommer du att slutföra en avhandling om ett avtalat ämne som rör dina individuella intressen och praxis. Du kommer att reflektera över personliga forskningsstyrkor och öva och engagera dig i diskuterad debatt och detaljerad diskussion om det valda ämnet.
 • Samling
  I den här modulen kommer du att slutföra din modekollektion på grundval av förberedelser som genomförts i föregående år tre moduler. Detta kommer att kulminera i leveransen av ett tilldelat antal fullt realiserade plagg som är samlade som koherenta kläder, redo för presentation på en modevisning eller motsvarande.
 • Professionella strategier
  Den här modulen kommer att hjälpa dig att utveckla en rad självpromotionsmaterial som är relevanta för dina individuella ambitioner efter examen. Branschgäster och karriärer / anställbarhetsspecialister kommer att dela råd och vägledning om intervjuer, placeringar, kontakta potentiella arbetsgivare och forskarutbildning.

Modulerna ovan är de som studeras av våra studenter eller föreslagna nya. Programstrukturer och moduler kan ändras som en del av våra läroplanförbättringar och granskningsprocesser. Om en viss modul är viktig för dig, vänligen diskutera den med kursledaren.

Hur du lär dig

När du arbetar med vårt team av mycket erfarna akademiska och tekniska team kommer du att samarbeta med kollegor och studenter från olika kurser, lära dig av branschgästföreläsare, ta på dig levande projekt med varumärken och utveckla din egen praxis till en branschstandard. Regelbundet lärande kommer genom lektioner, både en-till-en och i grupper, föreläsningar, seminarier, workshops och tekniska demonstrationer. Du kommer också att ha möjlighet att studera utomlands under en period genom våra Erasmus + och Study Abroad partnerskap.

Bedömningsmetoder

 • Kontinuerlig bedömning av visuella, muntliga och skriftliga uppgifter.
 • Sistaårsavhandling och två sistaårsutställningar.

Personal

Utöver att arbeta för ikoniska designers som Alexander McQueen, ger våra lärare och supportpersonal detaljerad kunskap inom områden som styling-subkultur, företagsentreprenörskap, etik, hållbarhet och att driva sina egna etiketter.

Vissa medarbetare undervisar bara i specifika moduler, och din kurs kanske inte innehåller alla medlemmar.

Faciliteter

 • Skärbord.
 • Montering står.
 • Industriella plattbordsmaskiner.
 • Digitala designlösningar som clo3D, Gerber och Adobe.
 • Digital och traditionell tryckutrustning.
 • Laser skärutrustning.
 • Utrustning för kiseltejp.
 • Ultraljudsmaskiner.
 • Industriella överlock.
 • Maskiner för blindsömning.
 • Stickmaskiner.
 • Produktionsanläggningar för publicering / portfölj.
 • Online-åtkomst till WGSN och LS: N Global.

Hur man ansöker

Ansök via UCAS

Är du redo att gå med? Om du ansöker via UCAS Apply and Track måste du hänvisa till universitetets och kurskoderna nedan.

 • Universitetskod: F33
 • Kurskod: W232

Söker du som internationell student?

Internationella studenter kan ansöka om en kurs genom UCAS, via en agent eller direkt med universitetet.

Ingångskrav

Vi överväger alla applikationer på deras egna individuella meriter och potential. Vi inbjuder alla sökande till en intervjudag eller audition för att ge dem möjlighet att visa detta tillsammans med vad som inspirerar och motiverar dem inom sitt område. Sökande kommer också att kunna visa sin portfölj eller ge en prestanda beroende på kursen. Vi välkomnar ansökningar med alla ämnesbakgrunder, oavsett om du har specialiserat dig på STEM, konst eller humaniora.

Som vägledning är vårt typiska erbjudande på grundnivå 104 - 120 UCAS-taxapoäng, främst från nivå 3-kvalifikationer som, men inte begränsat till A-nivåer, ett BTEC-utökat examensbevis eller en stiftelsediplom.

Språkkrav

För sökande vars första språk är engelska kräver vi att du har eller arbetar mot GCSE English Language Grade 4 (C), eller motsvarande.

Om engelska inte är ditt första språk måste du uppfylla samma standard som motsvarar IELTS Academic 6.0-poäng, med minst 5,5 i läsning, skrivning, talning och lyssnande. Vi accepterar en rad likvärdigheter i landet och godkända tester.

Om du behöver ett viseringsnivå för nivå 4 för att studera i Storbritannien, måste du ta ett godkänt Secure English Language Test (SELT). Du kan läsa våra engelska språkkrav för mer information.

Tidsgränser

 • Storbritannien / EU-ansökningar: 15 januari 2020 (för lika övervägande)
 • Sena ansökningar kommer att övervägas om det finns platser tillgängliga.
 • Betalare för internationella avgifter kan ansöka under hela året. Men vi rekommenderar att du ansöker så tidigt som möjligt för att få tid för visum och researrangemang.

Studieavgift 2020-21

 • 9 250 £ - heltid Storbritannien / EU
 • 16 000 £ - internationell heltid

Studieavgifterna fastställs årligen och ska granskas varje år. Universitetet kan därför höja undervisningsavgifterna under kursens andra eller efterföljande år, i linje med inflationen och / eller det maximalt tillåtna enligt lag eller regeringspolitik. Studenter kommer att meddelas om eventuella förändringar så snart som möjligt.

Senast uppdaterad May 2020

Om skolan

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of ... Läs mer

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of the Creative Industries, the fastest growing sector in the UK economy. Now, as we face the fourth industrial revolution; as technology provides great opportunities as well as challenges, it’s clear that Falmouth’s specialisms of creative innovation; creative thinking, problem-solving, communication and storytelling, will be key to future economic and cultural success both at a local and global level. Läs mindre
Falmouth , Penryn + 1 Mer Mindre