BA (Hons) i kriminologi och straffrätt

Allmänt

Programbeskrivning

Har du ett frågeformulär? Är du intresserad av varför människor begår brott eller blir offer för brott? Om så är fallet kan den här kursen vara för dig. Upptäck de politiska, personliga och sociala aspekterna av brott med en examen i kriminologi och straffrätt.

Kursen går lite längre genom att inkludera straffrätt och undersöka hur brottslingar och offer behandlas av straffrättssystemet. Ämnet utvecklas snabbt, eftersom nya studieområden öppnas för kriminologisk utredning. Du kommer att undersöka frågor om hur brottslighet definieras och hanteras i vårt samhälle och får möjlighet att specialisera så att du kan skräddarsy din examen beroende på karriärvägen du är intresserad av t.ex. polis, fängelsestjänst eller socialt arbete.

Kursen behandlar det utbredda och växande intresset för brottslighet som uppenbaras i hela det moderna samhället och möter den ständigt ökande efterfrågan från myndigheter och andra arbetsgivare, nationellt och internationellt, för kandidater i kriminologi och straffrätt. Det erbjuder specialstudier för dem som vill fortsätta karriär inom polisarbete, i fängelsetjänsten, arbetar med offer / överlevande av interpersonellt våld, arbetar med unga brottslingar, arbetar med drogbrukare och arbetar med icke-statliga organisationer i konfliktsituationer och med offer / Överlevande av människohandel.

Kursen lockar eleverna ett personligt intresse för ämnet som ofta överväger en karriär inom straffrättssystemet eller organisationer relaterade till straffrättsliga frågor och offer för överlevande / överlevande. Det ger en utmanande och noggrann granskning av hur brottslighet uppfattas, definieras och hanteras i det moderna samhället. Du kommer att utveckla en kritisk hållning genom en bred läroplan som utgör en utmärkt undersökning av detta ämne genom en balanserad blandning av obligatoriska och valfria moduler som lärs av specialister på dessa områden.

Var kommer kursen ta dig?

Kandidater följer karriär inom områden som polisen, prövningstjänsten, fängelserna och grenarna på hemkontoret, såsom gränskontoret och straffrättsligt socialt arbete. Studenter kan också överväga samhällsutvecklingsarbete, kommunalförvaltningen och vuxenvägledning med brottslingar. Betald sysselsättning inom den frivilliga sektorn är ett allt viktigare område med positioner i brottsofferstöd och kvinnors tillflyktsort etc. Kandidater har gått med i Storbritanniens gränskontor, Greater Manchester Police (GMP), lokala fängelser, drogsystem, utbildningsinstitutioner och ungdomsbrottslag.

Lancashire Law School arbetar för att hjälpa dig att uppnå förbättrade sysselsättningsresultat. Inom varje studieprogram finns inbyggda anställningsförmåga inom ett antal moduler för att förbättra och främja anställningsförmåga och utbildningsegenskaper.

Skolan har utvecklat anställbarhet och samhällsförbindelser inom Nordvästra England och Storbritannien som helhet. Detta säkerställer att du har möjlighet att engagera sig med arbetsgivare, samhällsgrupper, yrkesverksamma och utövare från banbrytande organisationer för att utveckla sin akademiska portfölj och Pathway till arbetslivet. Vi erbjuder möjlighet att träffas, kommunicera och nätverk med ett brett utbud av professionella samarbetspartners, från tvärvetenskapliga inställningar, som kan ge förstahandsupplevelse och kunskaper om de viktigaste färdigheter som krävs för att lyckas i ditt karriärmål.

Anställningsförmåga och karriärutveckling stöds fullt ut under hela programmet och möjligheter finns att lära sig ett språk genom Worldwise för att stödja programmets internationella dimension och internationella karriärmöjligheter. Möjligheter finns också för nationell och internationell arbetsplacering genom Lancashire Law School och det prisbelönta Center för volontärarbete och gemenskapsledarskap.

Utbytesprogrammet för utlandsstudier ger dig det spännande möjligheten att uppleva en helt ny syn på kriminologi och straffrättsliga frågor, genom att tillbringa hälften eller hela ditt andra år på ett annat universitet med ett liknande studieprogram

Ingångskrav

Vårt typiska erbjudande är 104-112 UCAS-poäng. Vi driver en flexibel antagningspolitik och behandlar alla som en individ. Det innebär att vi kommer att ta hänsyn till dina pedagogiska prestationer och förutsagda betyg (i tillämpliga fall) tillsammans med din ansökan som helhet, inklusive arbetslivserfarenhet och personligt uttalande.

Allmänna studier accepteras.

 • BTEC Extended Diploma: Distinction, Merit, Merit
 • BTEC Diplom: Distinction * Distinction - Distinction * Distinction *
 • Pass Access Course: med 106 - 112 UCAS poäng
 • International Baccalaureate: Pass Diploma med 104 - 112 UCAS poäng från högre nivå ämnen
 • IELTS: 6,0 med ingen poäng lägre än 5,5
 • GCSE: 5 i betyg C / 4 inklusive matematik

Kursöversikt

År 1

Obligatorisk

 • CJ1010 Brott och rättvisa i samhället
 • CJ1011 Moral och brottmål
 • CJ1012 Nyckelbenämningar i kriminologi: Socio-kulturella perspektiv
 • CJ1013 Straffrätt i åtgärd
År 2

Obligatorisk

 • CJ2030 Teori och forskningsmetoder inom kriminologi
 • CJ2031 Förstå polis och säkerhet
 • CJ2032 Perspektiv på fängelser och samhälle
 • CJ2033 Ungdomsrätt
År 3

Obligatorisk

 • CJ3003 Avhandling
 • CJ3004 Mångfald, diskriminering och rättvisa i Storbritannien

Alternativ: välj TWO

 • CJ3001 Perspektiv på cyberbrottslighet
 • CJ3002 Kraften av de Kraftfulla
 • CJ3005 Gendered Violence, Crime and Justice
 • CJ3006 Trafficking in Vulnerable Persons

Arbetar i partnerskap

Vi har utvecklat och vårdat samarbeten inom ett antal professionella miljöer, till exempel National Health Service, Lancashire Constabulary, Socialt Entreprenörer, Beväpnade Tjänster, Criminal Justice System, flertrogsgrupper, icke-statliga organisationer, leverantörer av tredje sektor, sekundär och vidareutbildning, kommunfullmäktige, socialtjänsten, förtroendeförtroendet och jämställdhets- och mångfaldspraktikerna.

Läromiljö och bedömning

Moduler levereras med olika metoder från traditionella stora gruppföreläsningar till mindre mer informella sessioner med tillfällig användning av audiovisuellt material som analyseras i små grupper där så är lämpligt. Föreläsningar stöds av mindre seminarium-workshopgrupper där eleverna kan diskutera problem som uppstår vid föreläsningsprogrammet. Studenterna är skyldiga att göra enskilda, och ibland grupp, läsa och förbereda seminarier och workshops

Personal är alla experter inom sina specifika områden av akademisk studie, aktiva forskare och författare och bidragsgivare till nationella utvärderingar av forskning samt diskussioner och debatter inom den politiska och offentliga sfären.

Du kommer att dra nytta av studentledda konferenser och gästbesöktalare från olika sektorer som Lancashire Constabulary, väpnade tjänster, straffrättssystemet, socialtjänsten, domare- och kronprotokollet och Cumbria

Bedömning sker genom olika metoder från uppsatser och uppdrag till slutet av modul tester. Totalt sett finns det fler uppsatser, uppdrag och projekt än test, med några moduler som använder 100 procent kurs.

CJAM

Slutliga års studenter och forskarstuderande studenter har möjlighet att delta i vår årliga cJAM anställbarhet händelse. cJAM skakar upp det traditionella karriärmässiga formatet och ger UCLan-studenter ansikte mot ansikte med upp till 30 framgångsrika branschpersonal som alla har kommit till evenemanget med erbjudandet om värdefulla arbetsplatser. CJAM-evenemangsformatet består av fyra huvudkomponenter:

 • Eleverna hör från keynote industrin talare som delar sin personliga karriär resa och hur de kom till där de är nu.
 • Branschen Q
 • Informella nätverksmöjligheter under pauserna och lunchen.
 • Huvudelementet i cJAM är den jättehastighets pitching sessionen. Eleverna har åtta minuter av en-till-en-tiden för att kasta utvalda industrins gäster för att försöka vinna en placering. Eleverna kan välja att lägga upp en idé, deras anledningar till att ha en placering med det särskilda advokatbyrån eller att visa upp sin entusiasm, kompetens och talang. Omedelbart efter pitching-sessionen bestäms placeringar och evenemanget stängs med alla vinnande studenter presenteras med sina placeringskurser.

Branschlänkar

Skolan har utvecklat och vårdat arbetspartnerskap inom många professionella miljöer, som Lancashire Constabulary, Cumbria

Möjligheter på kursen

Kandidater följer karriär inom områden som polisen, prövningstjänsten, fängelserna och grenarna på hemkontoret, såsom gränskontoret och straffrättsligt socialt arbete. Studenter kan också överväga samhällsutvecklingsarbete, kommunalförvaltningen och vuxenvägledning med brottslingar. Betald sysselsättning inom den frivilliga sektorn är ett allt viktigare område med positioner i offer för brottsoffer och kvinnohem.

Kandidater har gått med i Storbritanniens gränskontor, Greater Manchester Police (GMP), lokala fängelser, drogsystem, utbildningsinstitutioner och ungdomsbrottande lag. Två tredjedelar av våra elever följer karriärvägar som är kopplade till deras examen.

Några nyutbildade kriminologikandidater har också gått på att studera en MA genom forskning eller vidare forskarutbildning (MPhil / PhD).

År 2018 fanns det fyra cJAM-evenemang och totalt 320 placeringar tilldelades. Alla som gjorde det möjligt för våra elever att skapa trovärdiga länkar i linje med deras karriärmöjligheter. För mer information om cJAM: Law, se videon och läs pressmeddelandet.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Lancashire Law School is proud of its national and international reputation, offering a range of law and criminology courses at both undergraduate and postgraduate level. Our highly qualified staff in ... Läs mer

Lancashire Law School is proud of its national and international reputation, offering a range of law and criminology courses at both undergraduate and postgraduate level. Our highly qualified staff include internationally renowned research experts, award winning teachers and legal professionals with extensive practical experience. Läs mindre