Institutionen för klassisk

Att utforska denna fascinerande och berikande period i Canterbury, en sen Iron Age-bosättning, en romansk-brittisk stad, en angelsaxisk stad och ett centrum för tidig kristendom ger dig en idealisk bas för att studera olika kulturer.

Vår utbildningsprogram

Mycket av den europeiska civilisationen växte ut ur den klassiska världen, så det är inte förvånande att det fortfarande är mycket relevant idag. Klassisk

I ditt första år tar du inledande moduler om arkeologi och civilisationerna i Grekland och Rom. Du kan också studera nybörjarnas latinska eller grekiska.

I ditt andra och sista år följer du antingen din specifika Pathway , till exempel på historiska Pathway du studera vardagslivet i det romerska imperiet eller religionerna i det antika Grekland. Det är också möjligt att ta en fältövningsmodul där du upptäcker de senaste teknikerna som används på arkeologiska platser. I ditt sista år fullgör du en uppsats eller utökad uppsats (baserat på prestation eller intresse) i ett valfritt ämne, som stöds av en handledare.

Du kan också ansöka om att ta en av våra placeringsmoduler, där du kan få lärarupplevelse på gymnasiet eller studera museum eller kulturarv, spendera tid på praktik i antingen en kulturarv eller ett museum. Placeringsmodulerna är föremål för en urvalsprocess.

År utomlands / placeringsår

Du kan ansöka om att tillbringa ett år utomlands som en del av ditt examensarbete. Studera utomlands är ett utmärkt tillfälle att upptäcka en ny kultur och visar till framtida arbetsgivare att du har entusiasmen att lyckas i en ny miljö. Det är möjligt att tillbringa ett år eller en semester utomlands hos en av våra partnerinstitutioner. Du behöver inte fatta beslut innan du registrerar dig i Kent men vissa villkor gäller. Det är också möjligt att genomföra ett år i branschen.

Se Kent's Go Abroad-sidor för mer information, eller Placeringsårets information från Humanistiska fakulteten.

Extra aktiviteter

Vi jobbar nära externa organisationer, som Canterbury arkeologiska förtroende, och många studenter deltar i fältarbete. Du kan gå med i det studentledda klassiska och arkeologiska samhället, som organiserar sociala evenemang, filmskärmar och resor.

Oberoende rankningar

Klassiker och forntida historia i Kent rankades 12: e för studentnöjdhet i The Complete University Guide 2018 och 14: e övergripande i The Guardian University Guide 2018 .

För kandidatexponerade var klassiker och forntida historia i Kent rankad 8: e i The Times Good University Guide 2018 . Av Classics-studenter som utexaminerades från Kent år 2016 var över 95% på jobbet eller vidareutbildning inom sex månader (DLHE).

Karriärer

Graduate destinationer

Klassisk

  • arkeologi
  • arvindustrin
  • museer
  • företag
  • journalistik
  • Statsförvaltningen
  • biblioteks
  • undervisning.

Alternativt kan du välja att driva vidare akademisk studie på magister- eller doktorandnivå.

Ingångskrav

Hem / EU-studenter

Universitetet kommer att överväga ansökningar från studenter som erbjuder ett brett spektrum av kvalifikationer. Typiska krav anges nedan. Studenter som erbjuder alternativa kvalifikationer bör kontakta oss för ytterligare råd.

Det är inte möjligt att erbjuda platser till alla studenter som uppfyller detta typiska erbjudande / minimikrav.

Kompetens

BBB

Tillgång till HE Diploma

Universitetet kommer inte nödvändigtvis att göra villkorliga erbjudanden till alla Access kandidater men kommer att fortsätta att bedöma dem individuellt.

Om vi ​​gör dig ett erbjudande måste du skaffa / skicka den totala tillgången till högskoleexamen och kan också kräva att du erhåller en del av den totala nivån på 3 poäng och / eller krediter i vissa ämnen på meriter eller högre.

BTEC Level 3 Extended Diploma (tidigare BTEC National Diploma)

Universitetet kommer att överväga att kandidater som innehar BTEC National Diploma och Extended National Diploma Qualifications (QCF, NQF, OCR) från fall till fall. Kontakta oss för ytterligare råd om dina individuella omständigheter.

International Baccalaureate

34 poäng totalt eller 15 poäng på HL

Program undervisas på:
Engelska

Se 8 fler kurser från University of Kent, School of European Culture and Languages »

Senast uppdaterad August 30, 2018
Denna kurs är På campus
Startdatum
Sep 2019
Duration
3 - 6 år
Deltid
Heltid
Pris
9,250 GBP
heltid för Storbritannien / EU (per år), 15700000 utländska studenter, per år.
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sep 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sep 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum