BA (Hons) i journalistikstudier

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Den digitala tiden har förändrat hur nyheterna rapporteras och konsumeras, med fler medieplattformar tillgängliga än någonsin tidigare. En examen i journalistikstudier från University of Stirling utrustar dig med praktiska färdigheter och teoretisk kunskap du behöver göra ett märke på den snabbt utvecklade arenan.

Med över 30 års erfarenhet av att forska och undervisa journalistik har University of Stirling etablerat sig som ett av Storbritanniens högsta institutioner inom området. Kursen täcker både teoretiska och praktiska aspekter av journalistik och ger en djup och kritisk förståelse av praktiken. Du arbetar individuellt och i grupp för att skriva artiklar och förbereda portföljer. skapa sidor för utskrift och online-nyheter; producera och redigera visuella och bidra till klassbloggar. Allt du gör kommer att fördjupa din förståelse för hur professionella journalister arbetar via sändning, online och utskriftsmedia - och när du är examen är du redo att ta plats bland dem.

Gästföreläsare från media besöker regelbundet universitetet för att dela sin kunskap med dig direkt, och respekterad sändare Jon Snow har beskrivit vår mediaavdelning som "en ras från varandra". Följ med oss ​​för att uppfylla era ambitioner i journalistik, och du kommer snart att få reda på varför.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1 Få verklig erfarenhet av att skriva, redigera och filma och skapa en portfölj för att visa upp dina talanger

# 2 1st i Skottland och topp 10 i Storbritannien för media och filmstudier (The Guardian University Guide 2018)

# 3 Vi är rankade i topp 15 i Storbritannien för kommunikations- och medievetenskap (The Complete University Guide 2018)

Undervisning

Föreläsningar, seminarier, workshops och presentationer är de huvudsakliga undervisningsmetoderna på kursen, och du kommer när som helst delta i liverapporteringsuppgifter. Journalister och redaktörer från en rad tidningar och sändningsorganisationer bidrar också till gästföreläsningar och seminarier.

De årliga Hetherington Memorial-föreläsningarna har utmärkta journalister som John Lloyd, Jon Snow, Roy Greenslade, Jonathan Freedland, Sheena MacDonald, Elinor Goodman och tidigare författare av The Guardian.

bedömning

Graden bedöms genom uppsatser, prov, enskilda och grupp praktiska uppdrag och en avhandling om ett ämne relaterat till journalistik.

Arbetsplatser möjligheter

Vi ser till att din journalistik grad innehåller möjligheter att bygga en portfölj och få relevant arbetslivserfarenhet. Du kommer att få praktisk erfarenhet i workshops genom hela din utbildning, och du kan lägga till din portfölj genom att arbeta på en student tidning, tidning, tv eller radiostation.

Det finns också en specifik arbetsplatsmodul på kursen som gör att du kan få värdefull erfarenhet och göra kontakter inom branschen. Studenter har genomgått placeringar med:

 • Dagboken
 • Söndagens Mail
 • Herald
 • Skottaren
 • Edinburgh Evening News
 • Central FM-radio
 • The Oban Times
 • Alloa-annonsören
 • BBC
 • Kanal fyra
 • Himmel

Studera utomlands

Som student vid University of Stirling får du möjlighet att bredda dina horisonter och studera utomlands genom våra väletablerade kontakter med flera internationella universitet.

Läs mer om att studera utomlands.

Kontakta

Tom Collins

44 (0) 1786 467529
thomas.collins@stir.ac.uk

Avgifter - 2018/2019

 • Utländska studenter (icke-EU): £ 12,140
 • Skotska och EU-studenter: £ 1,820
 • Studenter från övriga Storbritannien: 9 250 £
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre