BA (Hons) i idrottsstudier

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Intresserad av förvaltning och leverans av sport? Undrar hur psykologi förbättrar elitens sportprestanda? Om du funderar på en karriär inom idrotten, kommer en idrottsstudieexamen från Skottlands universitet för idrottskompetens att hjälpa dig att vara skillnaden.

Vi har integrerat våra akademiska kurser med universitetets världsklass sportanläggningar för att ge en unik och givande studie- och idrottsmiljö. Vår kurs är flexibel - vi erbjuder ett brett utbud av modulalternativ och kan kombineras med en rad ämnen, inklusive journalistik och psykologi.

Du kan välja mellan tre kärnämnesområden: Sportspolitik och -ledning; Fysisk aktivitet och hälsa; och sport, kultur och samhälle. Dessutom kan våra extracurricular volontärprogram göra dig kvalificerad och få värdefull erfarenhet av erfarenhetshantering tillsammans med din akademiska examen.

Vi njuter av starka partnerskap med många nationella idrottsorganisationer (av vilka vissa är baserade på campus), så du kommer att dra nytta av seminarier med branschexperter och många möjligheter att få värdefulla nätverk och praktiska erfarenheter.

Du kommer att utbilda dig med en bredd av kunskap och praktiska erfarenheter som kan tillämpas på ett brett utbud av sportrelaterade karriärer, från att utveckla nationell sport till personlig coaching.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1 Vi är experter inom idrotts- och träningspsykologi, sportkultur, sportledning och hälso- och träningsvetenskap

# 2 Excellence är kärnan i allt vi gör - från innovativ forskning som förbättrar nationens hälsa för att förbereda idrottare för framgång på världsstadiet

# 3 Vi har nationella styrande idrottsorganisationer som skotsk simning baserat på campus; vilket ger dig värdefulla nätverk och praktiska erfarenheter

Kursinnehåll

Du kommer att introduceras till de grundläggande sportstudiemodulerna i år 1, som omfattar aspekter av idrott i samhället. mönster för deltagande i idrott och fysisk aktivitet grunden för idrott och motion vetenskap; och sport, ekonomi och förvaltning.

År 2 utforskar frågor och begrepp inom idrott som reflekterar över den historiska utvecklingen, grunden för fysisk aktivitet och sportens psykologi - igen med möjlighet att studera vidare ämnen.

Förutom två kärnmoduler i år 3 och 4 (Forskningsmetoder inom sportstudier och läsningar i idrottsstudier) kan du specialisera dig genom att välja sju moduler från:

 • Sportstyrning
 • Sport, kultur och nationen
 • PE, Skolesport och Ungdomskultur
 • Idrottsmedicin, hälsa och välbefinnande
 • Sportspolitik
 • Sport, kön, etnicitet och identitet
 • Psykologi i övning, fysisk aktivitet och hälsa
 • Hantera sporten
 • Sport Coaching och ledarskap
 • Utveckling av Excellence i Sport
 • Doping i Sport: Skandaler och Policy Respons

Observera att eftersom dessa är valfria moduler kan de komma att ändras.

En arbetserfarenhet är också tillgänglig i år 3 och 4. Du kan sedan slutföra ditt hederår genom att genomföra ett självständigt forskningsprojekt om ett sportämne som du väljer.

Vår natursköna campus är hem till ett brett utbud av sportanläggningar, inklusive:

 • en 50m swimmingpool
 • golfbana, gym
 • åtta domstolshallen
 • nio gräs och konstgjorda platser 10 tennisbanor

Är du angelägen om att delta i sport under dina studier? På Stirling kunde det inte bli enklare. Med 1500 medlemmar har vår Sports Union nästan 50 olika klubbar som gör att du kan engagera dig, träffa nya människor och njuta av din sport.

Varje modul har kärntexter, med ytterligare rekommenderad läsning och bakgrundsavläsning förväntad. Alla texter finns tillgängliga i universitetsbiblioteket och via elektroniska tidskriftsabonnemang.

Undervisning

Eleverna lärs genom en blandning av seminarier och föreläsningar. Det finns sex veckodelar - två per modul - som stöds av seminarier och workshops. Utöver denna kärnkontaktstid förväntas cirka 30 timmar oberoende studier varje vecka. Förutom konventionella föreläsningar, seminarier, övningar och workshops använder Sports Studies en virtuell inlärningsmiljö och internetteknologi för att stödja sitt undervisningsprogram.

Vi har fått femstjärnigt excellens för vår undervisning av QS World University Rankings 2017/18.

bedömning

Bedömningen blandas genom en kombination av kurser, gruppprojektarbete, grupp- och individuella presentationer, onlinebedömningar och examensprov.

Studera utomlands

Du får möjlighet att studera utomlands genom vår väletablerade relation med flera nordamerikanska, australiska och europeiska universitet.

Läs mer om våra studier utomlands.

Kontakta

Dr Paul Dimeo
Kursdirektör

44 (0) 1786 466489

sport@stir.ac.uk

Avgifter - 2018/2019

 • Utländska studenter (icke-EU): £ 12,140
 • Skotska och EU-studenter: £ 1,820
 • Studenter från övriga Storbritannien: 9 250 £
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre