BA (Hons) i arkitektur

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Översikt

Programmet ger en grundlig förankring i ämnet arkitektur, inklusive en portfölj av design, tekniska och teoretiska kurser som täcker alla aspekter av arkitekturteori och praktik. Kursen har utformats med hänvisning till RIBA-kriterierna, vilket ger studenterna en väl avrundad och internationellt respekterad läroplan. Studenter kommer att arbeta inom tekniska och humaniora discipliner och testa kunskap och färdigheter från dessa kurser genom en serie kärndesignprojekt som undervisas i en studiomiljö (cirka 50% av kurserna). Kursen ger studenterna de viktigaste analytiska och praktiska färdigheter och kunskaper som krävs för att uppnå RIBA del 1-nivå, det första steget mot formellt Chartership som arkitekt (kursakkreditering i väntan).

Efter examen är studenter utrustade för att arbeta för konsulter, entreprenörer eller myndigheter på arkitekturassistentnivå och / eller ansöka om en RIBA del 2-kurs på forskarutbildning vid internationella universitet.

Kärnplanen innehåller undervisning i alla huvudområden, som ger en grund i arkitektonisk designhistoria och teori samt teknisk instruktion och tillämpning. Studenter kommer att behöva producera en varierad portfölj av ritade, modellerade (CAD och fysiska), skriftliga och undersökta arbete. Det ligger hela tiden en tonvikt på den personliga utvecklingen av studenter inom en professionell miljö.

Varför studera arkitektur på Heriot-Watt Universitys Dubai Campus?

  • Heriot-Watt University har en mängd specialkompetenser inom den byggda miljön och är internationellt erkänd som ett av endast fyra Centers of Excellence in Sustainable Building Design.
  • Kursen bygger på den internationellt kända RIBA del 1-nivå.
  • Kursen täcker både tekniska och teoretiska aspekter, vilket ger en utmärkt grund för framtida praktik eller studier på forskarnivå, inklusive RIBA del 2.
  • Kombinationen av föreläsningar och studioförsörjning uppmuntrar utmärkt självmotivation och utveckling av överförbara färdigheter som är värdefulla inom den byggda miljön.
  • Vårt program är utformat för att hjälpa till att forma den byggda miljön under 2000-talet, inte bara när det gäller arkitektur utan också för att stödja ett hållbart, energieffektivt och grönt samhälle.

Kursinnehåll

Första året

Studenter studerar inledande kurser i arkitekturhistoria / teori, konstruktion och design, tillsammans med en studiolevererad kurs av designprojekt (50%) som introducerar grundläggande redigerings-, modellerings- och designfärdigheter.

Andra året

Utökar med grunderna för det första året, med ytterligare skriftligt och undersökt arbete med att utveckla teoretisk kunskap och konstruktionskunskap med tonvikt på energibesparing. Studiekurser (50%) gör det möjligt för studenter att tillämpa denna kunskap genom en serie enkla designprojekt på olika skalor.

Tredje året

Utifrån tidigare års kunskaper introducerar tredje året parametrarna för kostnads- och kommersiell medvetenhet och att driva ett litet företag. Studioundervisade kurser (50%) utforskar studentens utvecklande förståelse genom designprojekt på utmanande webbplatser.

Fjärde året

Studenter avslutar en självledd forskningsuppsats (25%), kopplad till deras slutliga avhandlingsprojekt (50%), och deltar i ämnen mer djupgående. Kurser inkluderar ett tvärvetenskapligt samarbetsprojekt och aktuella debatter i praktiken.

Karriär

Kandidater från programmet Architecture BA (Hons) kan förvänta sig att hitta jobb som arkitektsassistenter i multinationella arkitektur- och ingenjörsföretag, statliga organisationer och små till medelstora företag inom privat sektor (arkitektur, stadsdesign och inredning).

BA (Hons) arkitekturgraden som erbjuds av Heriot-Watt ger ett utmärkt första steg i en arkitektutbildning som kan leda till att bli en professionellt kvalificerad arkitekt med ytterligare studier, examiner och erfarenhet (i väntan på den slutliga RIBA-valideringen för del 1).

Engelska språkkrav

Där engelska inte var undervisningsmediet på gymnasiet, måste de sökande visa engelska språkkunskaper motsvarande IELTS 6.0 Academic (utan inslag under 5.5).

Ansökningstiden

Vår Dubai Campus driver en rullande antagningsprocess året runt: så snart ett intag har avslutats börjar vi acceptera ansökningar om nästa. Det är också möjligt för dig att skjuta upp ditt startdatum i upp till ett år.

De flesta studenter tillämpar 6–10 månader före det valda intaget. Vi kan acceptera ansökningar fram till 3 veckor innan varje intag börjar, men du bör notera att en sen ansökan nästan säkert kommer att innebära en försening i tillhandahållandet av väsentliga administrativa tjänster, till exempel ditt studenterutbildningskort (utan vilket du inte kommer att vara kan komma åt biblioteket eller onlinetjänster).

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry.

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry. Läs mindre
Akademisk stad