Read the Official Description

Ledande musikindustrin

Vill du göra dig själv hörd i musikbranschen? Uppleva hur musikbranschen fungerar och hur artister och etiketter marknadsförs är i centrum för din lärande. Genom placeringar som grundas av insikter från marknadsföring, visuell kommunikation, branding och nya utvecklingar i sociala medier hjälper vi dig att identifiera dina intressen och strategiskt planera din väg in i branschen.

Observera att kursen endast är öppen för ansökningar till september 2019, men du kanske är intresserad av vår BA / BSc (Hons) musik och ljuddesign kurs, som är öppen för 2018 inresa.


Varför studera Music Industry Management på LSBU?

 • Våra multi-million-pund Elephant Studios, med faciliteter, inklusive Sound Studio och kit rum för att anställa industristandard utrustning.

 • Praktiska ljudprojekt: Upplev musikproduktion, studioinspelning och ljuddesign för film och spel, som förstår olika metoder inom branschen.

 • Specialistpersonal med stora branschkontakter.

 • Karriärmål: rankad nr 1 London Modern University i marknadsföring för "Graduate Prospects" (Sunday Times ligatabell 2017).


Nyckelkursinformation - beställd enligt läget

Läge


moduler

Kursen går samarbetet och samlar den bästa kompetensen tillsammans från Konst- och kreativindustrin och Handelshögskolan. Denna blandning av kreativa, kulturella, ledande och affärsmässiga färdigheter, tillsammans med viktiga praktikbaserade moduler inom specialområden inom ljud- och musikproduktion, kommer att ge dig självförtroende och underhållande attityd att arbeta i framkant av kreativ innovation i musikbranschen.

För att lyckas måste du få en rundad kunskap om branschen. Det är bara vad vi erbjuder! Vi täcker marknadsföring i en digital värld; musikindustrin; visuell kommunikation Live uppträdande; varumärkeshantering och strategi. Placeringar och praktikplatser spelar en viktig roll i den övergripande graden, så ta en titt på våra branschlänkar och se vilka du kan jobba med.

År 1

 • Marknadsföring i en digital värld
 • Introduktion till musikindustrin
 • Musik och kultur
 • Hantera sociala medier
 • Marknadsföringsprinciper

År 2

 • Prestanda
 • Modellerna
 • Distribution
 • Förhandlat projekt
 • Kommunikationschefen
 • E-handel och digital marknadsföring

År 3

 • Marknadsföringsstrategi och planering
 • Stort projekt
 • Framtidsutsikter
 • Musik och lagen
 • Brandhantering


anställbarhet

Att utveckla entreprenörskap är vår prioritet. Tillsammans med erfarenhetsinlärning och liveunderkläder kommer denna kurs att utrusta dig med de färdigheter du behöver för en framgångsrik karriär i en dynamisk industri.

När du är examen har du redan ett professionellt nätverk och har haft erfarenhet inom branschen, genom praktikplatser, placering, ett smörgåsår i branschen eller en branschledare.

Som forskare kan du fortsätta arbeta som musikproducenter, digitala marknadsförare, varumärkeschefer, livehändelseledare, musikfestivaldirektörer, musikförlag, kreativa regissörer, band / artister chefer, musiksalysschefer och musik PR och marknadsförare .


Anställbarhetstjänst

Vi är Årets Universitet för forskarutbildning - Tiderna och söndagstiderna Bra universitetsguide 2018.

På LSBU vill vi sätta upp dig för en lyckad karriär. Under dina studier - och i två år efter att du har examen - får du tillgång till vår anställbarhetstjänst, som inkluderar:

 • En online styrelse där du kan se ett brett utbud av placeringar: deltid, heltid eller frivillig. Du kan också gå in för att se våra rådgivare, som alltid är tillgängliga för att hjälpa dig att ta nästa steg i din sökning.
 • Vårt Careers Gym erbjuder gruppverkstäder på CV, intervju tekniker och att hitta arbetserfarenhet samt regelbundna presentationer från arbetsgivare inom en rad sektorer.

Vårt Student Enterprise-team kan också hjälpa dig att starta eget företag och utveckla värdefulla entreprenörskap.


Faciliteter

Kursinnehållet bygger på de möjligheter som erbjuds av våra helt nya avancerade produktionsanläggningar i Elephant Studios på LSBU. Du får tillgång till ett stort utbud av medieutrustning och studioutrymmen, till exempel ett digitalt pressrum; digitala design-, film- och ljudstudior; och redigera sviter för visuella effekter. Du lär dig inom en mycket kreativ gemenskap av forskarutbildare och forskarutbildare som kan samarbeta om projekt


Sound Studio

Sound Studio har ett kontroll- och vardagsrum, perfekt för efterproduktionsarbete, blandning och inspelning av småband. Båda rummen är akustiskt behandlade och isolerade.


Mac Lab

Elephant Studios på LSBU Mac Lab är utrustade med Quad-Core och Dual GPU MacPros, tillgängliga för digitala medieverkstäder och oövervakat studentarbete.


Fotostudio

Fotostudio är ett dubbelhöjdsutrymme med fotoljus, luftkonditionering, grönrum (för smink och garderob) och två colourama separata system med olika motivalternativ (inklusive vinyl och papper).


Grading Suites

Grading Suites har neutrala väggfärger och belysning för att ge optimala förhållanden för färgen. Premium-sviten (Grading Suite 1) innehåller en Dolby-kalibrerad skärm för att säkerställa idealiska förhållanden.


Skriv ut Lab

Ett fotografiskt specialiserat skrivlab som innehåller fem A2-skrivare, en A0-skrivare, en monteringspress och sex Macros med specialmonitorer.


Screening Cinema

Denna 36-sidiga biograf har en 4K-projektor och 5,1-ljudsuppspelning och är idealisk för att förhandsgranska produktionsarbetet innan det går ut till allmänheten.


Filmstudio och Soundstage

Filmstudioet är ett dubbelhöjdrum med ett belysningsnät, DMX-ljusstyrning, grön skärmbakgrund, luftkonditionering, grönrum (för smink och garderob) och ljudisolering för användning som ljudanläggning.


Undervisa och lära

På LSBU tror vi starkt på att lära sig genom erfarenhet. Denna typ av inlärning innebär att vi skapar praktiska möjligheter för dig att tillämpa dina kunskaper, testa dina idéer i ett industrisammanhang och växa (personligen och professionellt). Du kan förvänta dig att arbeta på en mängd olika live-trender, tvärvetenskapliga projekt (arbeta med studenter på Fashion Promotion, Advertising och Photography kurser), industribesök och gästföreläsningar.

Varje elev på kursen erbjuds praktik, praktik och / eller mentorskap.

Du kommer att få hjälp vid övergången till högre utbildning genom personlig handledning och mentorskap i alla faser. Det sätt vi undervisar är genom en kombination av formella föreläsningar, seminarier, workshops, externa besök och branschförlovningsaktiviteter (som live-briefs och handledning).

Du kan också få tillgång till allt du behöver för dina moduler online, via vår virtuella lärmiljö Moodle (som är tillgänglig på mobil eller surfplatta). Projektarbetet sker under övervakning i 1-2-1 sessioner och dina lärare är också tillgängliga för inlämnings sessioner.


Personlig handledning

Som kandidatexamen för kandidatexamen ska du få en namngiven handledare under dina första tre veckor på LSBU. Din handledares roll är att vara din primära kontakt för akademiskt och professionellt utvecklingsstöd.

Din handledare hjälper dig att få ut det mesta av din tid på LSBU, ge råd och skyltning till andra stödkällor vid universitetet.

Din handledare bör vara den första personen vid universitetet som du talar om om du har några problem som påverkar ditt arbete. Dessa kan vara akademiska, ekonomiska, hälsorelaterade eller en annan typ av problem.

Du kommer att ha avtal med din personliga handledare i början och slutet av varje termin i 30 minuter. Veckovisa inlämningstider kommer att göras tillgängliga och du kan kontakta din handledare för ytterligare support via e-post eller i klassen.


Ingångskrav

 • En nivå BCC eller
 • BTEC Extended Diploma MMM eller
 • Tillgång till HE-kvalifikationer med 9 skillnader 36 Meriter eller
 • Ekvivalenta nivå 3 kvalifikationer värda 106 UCAS poäng.
 • Sökande måste hålla 5 GCSEs AC inklusive matematik och engelska eller motsvarande (reformerade GCSEs grad 4 eller högre).
 • Vi välkomnar kvalifikationer från hela världen. Engelska språkkunskaper för internationella studenter: IELTS-poäng på 6,0 eller Cambridge-färdighet eller avancerad grad C.

Alla moduler kan ändras av universitetet och kan skilja sig från de moduler du erbjuds under dina studier.

Program taught in:
Engelska

See 132 more programs offered by London South Bank University »

Last updated June 10, 2018
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 2019
Duration
3 år
Heltid
Pris
9,250 GBP
År 1 Heltid Storbritannien / EU-avgift: £ 9250; Internationell avgift: £ 13125.
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum