Fashion branding är en internationell bransch som påverkar ett växande antal produkter och tjänster. Detta distinkta program hjälper dig att utveckla både traditionell och digital kompetens och kompetens för att lyckas i denna spännande och dynamiska bransch.

Du kommer att få en grundlig förståelse för fashion branding, tillsammans med företag och ledning, utveckling av mode varumärke och marknadsföring, visuell merchandising, digital mode branding och internationell marknadsföring strategi. Du kommer också att bygga kompetens inom områden som köp och marknadsföring, PR, produktutveckling och varumärkeshantering.

Du får möjlighet att delta i en årlig studieresa till ikoniska modehuvudstäder som Paris, Milano eller New York. Du kommer också att dra nytta av våra utmärkta branschlänkar och gästföreläsningar från ett brett spektrum av branschfolk från designhus, stora återförsäljare och modetidningar, både nationella och internationella. Våra gästtalare spenderar ovärderlig tid hos våra studenter och delar deras unika inblick och kunskap om både lokala och globala marknader, vilket ger våra elever en verkligt konkurrensfördel i en mycket konkurrenskraftig bransch. Möjligheter till utbyte är tillgängliga med utländska partnerinstitut.

Din karriär

Kandidater kan bedriva roller som en köpare, merchandiser, detaljhandelschef, marknadschef, PR, varumärkesutveckling och ledning, evenemangschef, stylist, journalist, grossist eller entreprenör.

Nyutexaminerade har jobbat med Mulberry, Hollister och French Connection, med andra jobb, bland annat marknadsutvecklingschef för Harris Tweed, affärsanalys vid Royal Bank of Scotland, personlig shopper hos Debenhams, Stylist hos AllSaints Retail Ltd och Karen Millen, Visual Merchandisers med Urban Outfitters, Topshop Topman, House of Fraser, H

Vad du ska studera

År 1

Arbetsplatskultur och beteende, Näringslivet för samhällsvetenskap, marknadsföring, ekonomistyrning, samtida modebrandning, alternativmodul

År 2

Samhälle, Anställningsförmåga och Business, Managing Human Resource, Konsumentinköp, Creative Fashion Brand Development och Promotion, alternativmodul

År 3

Enterprise Value Challenge i modebranschen, Business Research Methods och Färdigheter, International Marketing Strategy, Digital Fashion Branding, Retail Köp och Visual Merchandise, alternativ modul

År 4

Honours Dissertation, Ändra perspektiv i marknadsföring, International Fashion Brand Management och kommunikation, alternativ modul

Ingångskrav

Alla anmälningskrav som anges här ska användas som en guide och representera det lägsta som krävs för att komma in för inresa. Sökande som gör ett villkorligt erbjudande om en plats kan uppmanas att uppnå mer än vad som anges.

År 1

SQA högre

ABBBB inklusive engelska plus Nat 5 Maths vid C

En nivå

BCC PLUS GCSE Maths och engelska på C / 4

ILC högre

H1, H2, H3, H3, H3 inklusive engelska vid H2 eller över PLUS Maths vid O1

IB Diplom

25 poäng måste innehålla Maths BTEC Level 3 Extended Diploma plus GCSE krav

BTEC

Nivå 3 Extended Diploma i relevant ämne på DMM PLUS GCSE Maths och engelska på C / 4

År 3

HND

HND Marketing eller HND Retail Management eller HND Fashion Design och Production med Retail med AB / ABB i Graded Units.

Andra företagsrelaterade HND-kvalifikationer kan övervägas.

Engelska språket

Akademisk IELTS-poäng på 6,0 (eller motsvarande) med inget element under 5,5.

Observera: Om du är från ett flertalet engelsktalande land kan du inte vara skyldig att ge ytterligare bevis på din engelska språkkunskaper.

ytterligare information

Övriga akademiska och yrkesmässiga kvalifikationer

Varje ansökan till GCU behandlas individuellt. Om du inte har de typiska akademiska behörighetskraven, men kan visa relevant arbetslivserfarenhet och / eller krediter från erkända yrkesorganisationer, kan du vara berättigad att gå in i kursen via universitetets system för erkännande av tidigare lärande.

Internationella Pathways

Om du inte uppfyller kraven på engelska kan du vara kvalificerad till engelska för universitetsstudier.

Avgifter och finansiering

Avgifterna du betalar bestäms oftast av din avgiftsstatus. Vad är min studentavgift status?

Kursavgifter 2018/19

  • Hem: £ 1820
  • RUK: £ 9250 *
  • EU: £ 1820
  • Internationellt: 11 500 £

* Totala studieavgifter för RUK-elever som fullbordar en tre eller fyra års examen är begränsade till 27.750 kr. Specifika avgifter är föremål för bekräftelse från den skotska regeringen och kan ändras när bekräftat.

Om du påbörjar dina studier i september 2018 eller januari 2019 är det årliga eller modulavgifter som gäller under din kursperiod. avgifter kan dock ändras. För fullständiga detaljer om hur avgifter kan ändras läs våra avgifter och återbetalningspolicy.

Extrakostnader

Förutom kursavgifter kan du uppleva extra kostnader under din tid på universitetet.

stipendier

Vi tillhandahåller utbildning av hög kvalitet till ett rimligt pris. Som Universitetet för det gemensamma bra, är vi förpliktade att erbjuda tillgänglig högre utbildning för begåvade studenter genom att hålla våra studieavgifter låga och ge ett generöst stipendiumspaket på över 2,5 miljoner pund per år.

Om du har några frågor eller förfrågningar om stipendier som är tillgängliga för 2018/19, är du välkommen att kontakta studentfrågor.

Internationella studentens startdatum

För nya internationella studenter börjar orienteringsevenemang den 14 september 2018 . Denna extra tid är speciellt utformad för att hjälpa nya internationella studenter att bosätta sig i Storbritannien och GCU före starten av generell studentinduktion och undervisning.

Det kommer att finnas en hel del roliga och informativa aktiviteter som äger rum under denna period, inklusive campus och stadsresor, samt välkomna evenemang där du kan träffa andra internationella studenter.

Språkalternativ

Studenter kan välja att ta en språkkurs i nivå 2, 3 och 4 i programmet. GCU erbjuder moduler på franska, spanska, tyska, italienska och mandarin från nybörjare till professionell nivå.

Internationell studieutbyte

Det finns möjlighet att genomföra en halvperiods (tre månads) utbyte på nivå 3 i programmet, platser är begränsade. För närvarande har vi utbyten i Nordamerika, Australien, Paris, Finland Milano och Danmark. Vi arbetar för att etablera utbyten i Hong Kong, Istanbul och Milano.

Branschlänkar

Vi arbetar hårt för att organisera gästföreläsningar från modeutövare och branschledare att prata med studenter och ge dig

Bedömningsmetoder

Vårt tillvägagångssätt för lärande, undervisning och bedömning av våra studenter är skräddarsydd för modebranschens behov, så vi antar ett brett utbud av inlärnings- och undervisningsmetoder för att säkerställa inte bara att du kommer att få den nödvändiga kunskapen och förståelsen för modevärlden, men utvecklar även dina intellektuella och personliga färdigheter.

Lär ut metoder

Vi använder en kombination av traditionella, nutida och kreativa metoder i vår undervisning; sträcker sig till onlinetester, visuella uppsatser med hjälp av datorstödd designteknik och levande modebranschprojekt.

Karriärutvecklingen hos våra studenter börjar med att komma in i GCU, med moduler med inriktning på personlig utveckling och självbefrämjande i modebranschen.

Förutom den frivilliga utlandsresor som reser i tredje året organiserar vi också årliga besök på några av världens modehuvudstäder, bland annat New York, Paris och Milano.

Studenter uppmanas att genomföra sommarutbildningar och arbetslivserfarenhet för att öka sina kunskaper och kunskaper i branschen. Dessa är brett och täcker en mängd olika jobbfunktioner från high street till couture. En av våra elever sökte till exempel en internship med den kända designer Philip Treacy, som arbetade nära marknadschefen under placeringen.

GCU arbetar också hårt för att organisera gästföreläsningar från modeutövare och branschledare att prata med eleverna, ge dem en ovärderlig inblick och göra det möjligt för dem att bättre demonstrera sambandet mellan teori och praktik genom att tillhandahålla nutida industrins insikt.

Vi har starka band med ett stort antal stora modeföretag, inklusive: Cruise, USC, House of Fraser, Reiss, John Lewis, Schuh, Johnstones of Elgin, Eleganza Sposa, Strathberry, M

Program undervisas på:
Engelska

Se 16 fler kurser från GCU - Glasgow School for Business and Society »

Senast uppdaterad July 30, 2018
Denna kurs är På campus
Startdatum
Duration
4 år
Heltid
Pris
1,820 GBP
Hem / EU-studenter; £ 9250 RUK studenter; 11 500 £ Internationella studenter
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum