BA (Hons) i Human Resource Management

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Mänsklig resurshantering är en viktig del av alla affärer, och påverkar alla från juniormedlemmar till personal till VD. Med en erkänd kvalifikation i HR från University of Stirling får du omfattande expertis inom organisationssucces och låser upp en mängd professionella möjligheter.

Kursen kommer att förbereda dig för att påverka nyckelområden som rekrytering, personalutveckling, prestationshantering och karriärutveckling. Du kommer också att vara utrustad för att förbättra organisationens anpassningsförmåga genom att bredda kompetensen hos sin personal och förstå dess bredare sociala och ekonomiska miljöer.

När du studerar HR hos Stirling, kommer allt du lär dig att rotas i forskning och nutida utveckling i näringslivet. Kursen speglar de snabba förändringarna i sysselsättningspraxis, marknader, teknik och lagstiftning - vilket gör att du tar examen med den främsta kunskapen du behöver för att lyckas. 95% av våra studenter är anställda eller vidareutbildade inom sex månader efter examen och vi ger dig alla praktiska och akademiska verktyg du behöver följa i deras fotspår.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1 Vi är 3: e i Skottland för Human Resource Management (National Student Survey 2017)

# 2 95% av våra HR-studenter är anställda eller vidareutbildad inom sex månader efter examen (Unistats 2017)

# 3 Få en väsentlig balans i nutidens ämneskunskap med viktiga överförbara färdigheter

Priser eller utmärkelser

Human Resource Management Grundutbildning Doktorspris

Ett forskningsbaserat pris på 200 kronor är öppet för alla studenter som skriver en Human Resource Management-avhandling och delas ut till den student som lämnar den bästa bachelorprojektet. Priset kan delas om mer än en avhandling uppnår högsta betyg.

Kursinnehåll

Du kan studera Human Resource Management som en fyraårig engelsexamen eller ta den i samband med ett av sex andra ämnen för att vinna en kombinerad hedersexamen och bredda dina karriärmöjligheter. De två första terminerna i din kurs är utformade för att ge dig en solid grund i de allmänna principerna för affärer, ledning, marknadsföring, HR och mer. Du har också möjlighet att ta moduler från andra kurser som kompletterar dina HR-studier - inklusive affärsrätt och sociologi.

Från och med år 2 kommer du att fokusera på specialmoduler som täcker den bredare arbetsmarknaden, de senaste ändringarna i Human Resource Management, anställningsförhållanden och hur mänsklig resurshantering påverkar individer. Varje steg i vägen kommer din kurs att levereras av expertpersonal som förstår den snabbt växlande karaktären av verksamheten och det brett spektrum av faktorer som påverkar utvecklingen av Human Resource Management.

Undervisning

Vi uppmuntrar dig att tänka kritiskt och granska organisationspolitiken, liksom påståenden om sysselsättning och arbetsmarknad i större utsträckning. Som sådan ifrågasätts HR "bästa praxis" genom hela kursen. Undervisningen sker genom föreläsningar, seminarier och praktisk arbete. I de avancerade modulerna finns det fler möjligheter till grupparbete, fallstudieanalys och kompetensutveckling.

bedömning

Bedömningen sker genom en kombination av kurs och formella prov. Du kommer också att slutföra en avhandling i ditt sista år på ett ämne av ditt val - stärka och testa dina forsknings-, kommunikations- och kritiska tänkande färdigheter.

Arbetsplatser möjligheter

En praktikplats är en möjlighet som en arbetsgivare erbjuder till studenter under en begränsad tidsperiod, vilket ger dig praktisk erfarenhet. Vårt Karriär- och Anställningsverk har uppgifter om praktikplatser runt om i världen med stora privata organisationer, samt möjligheter med mindre lokala företag som främjas genom Tredje Sektor Internship Scheme, Saltire Foundation och vårt eget Stirling Internship Program.

Sex anledningar till varför du bör överväga en praktikplats:

  • Öka ditt CV och sticka ut från publiken för att få en kanten på den akademiska arbetsmarknaden
  • Gör professionella förbindelser som kan leda till erbjudande om jobb efter examen
  • Testa dina karriärval - Praktikplatser kan underlätta din övergång till framtida karriärer
  • "Real World" affärserfarenhet, så att du lägger teorin i praktiken
  • Utveckla överförbara färdigheter som kommunikation, lagarbete, problemlösning, beslutsfattande, initiativ och kreativitet
  • Hjälp att finansiera dina studier genom att tjäna en heltidslön under semesterperioderna

Läs mer om praktikplatser

Studera utomlands

Du får möjlighet att bredda dina horisonter och studera utomlands genom våra väletablerade kontakter med flera internationella universitet.

Läs mer om att studera utomlands

Kontakta

Dr Anastasios Hadjisolomou, kursdirektör

44 (0) 1786 468207
anastasios.hadjisolomou@stir.ac.uk

Avgifter - 2018/2019

  • Utländska studenter (icke-EU): £ 12,140
  • Skotska och EU-studenter: £ 1,820
  • Studenter från övriga Storbritannien: 9 250 £
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre