BA (Hons) i Företagsekonomi

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Utrusta dig med en rik bredd av kunskap inom företag och ledning med vår flexibla Business Studies kurs.

När du väljer Business Studies på Stirling, kommer du inte bara att gå in i en ledande brittisk företagsskola - du öppnar också dörren till en värld av möjligheter tack vare friheten att kombinera din kurs med ett av 17 olika ämnen. Från spanska till sportstudier, politik till yrkesutbildning, kan vår flexibilitet bli din styrka när du kopplar din passion med en djupgående jordning i affärer.

Kursen kommer att öka din chefsexpertise och lägga grunden för att du ska fortsätta att utvecklas genom ditt yrkesliv. Du kommer också att lära dig hur organisationer är strukturerad och få insikt i vad som får dem att fungera bäst. Högtalare från industrin besöker regelbundet för att komplettera vår egen forskningsledande undervisning, vilket ger dig en väl avrundad, verklig kunskap om affärer och de verktyg som behövs för att lyckas med det.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1 I Storbritanniens 25 största institutioner för företags- och ledningsforskningseffekter (REF 2014)

# 2 Kombinera din kurs i Business Studies med ett av 17 kompletterande ämnen

# 3 91% studentnöjdhetsbetyg (Unistats 2017)

Priser eller utmärkelser

Företagsstudier Grundutbildningspriset

Ett forskarbaserat pris på 200 kronor är öppet för alla studenter som genomför affärsavhandlingens avhandling och delas ut till den student som lämnar den bästa avhandlingen. Priset kan delas om mer än en avhandling uppnår högsta betyg.

Professor Rob Ball Memorial Prize

Ett pris på £ 200 tilldelas studenten med den bästa övergripande akademiska prestationen på BA Honours Business Studies kurs. Rob Ball var professor i Public Service Management och arbetade vid University of Stirling i många år. Detta pris är vänligt finansierat av Professor Balls familj.

Kursinnehåll

Du kan slutföra din kurs i Business Studies som en fyraårig singel-hedersexamen eller kombinera den med ett av 17 olika ämnen för att finjustera ditt fokus. Ditt första år kommer att ge dig en bred grund för verksamhet och förvaltning, som omfattar områden som ledningens historia, beslutsfattande för företag och ledarskap.

Ditt andra studieår kommer att inriktas på grundläggande faktorer som omfattar organisation av affärer, företagsekonomi och redovisning och ekonomi för företag. År tre och fyra är konstruerade för att säkerställa att du följer ett program med sammanlänkade kärnmoduler, som sträcker sig från entreprenörskap till strategisk förvaltning och affärsetik till företagsforskningsmetoder.

Undervisning

Vår forskningsledda undervisning och nära förbindelser till näringslivet formar allt du kommer att lära dig om din Business Studies kurs. Undervisningen sker genom en kombination av föreläsningar, övningar, seminarier och workshops. I de avancerade modulerna läggs särskild vikt vid förvärv av kunskaper och kunskaper, och du kommer att ge presentationer i olika format för att förbättra dina förmågor vid uppåtgående kommunikation.

bedömning

Anmälan sker genom tentor och kurs.

Studera utomlands

Du får möjlighet att bredda dina horisonter och studera utomlands genom våra väletablerade kontakter med flera internationella universitet.

Läs mer om att studera utomlands.

Kontakta

Dr Michael Walsh, kursdirektör

44 (0) 1786 467322

mpwalsh@stir.ac.uk

Avgifter - 2018/2019

  • Utländska studenter (icke-EU): £ 12,140
  • Skotska och EU-studenter: £ 1,820
  • Studenter från övriga Storbritannien: 9 250 £
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre