BA (Hons) Utbildningsstudier och engelska

Allmänt

Programbeskrivning

Utbildningsstudier

Utbildning Studier erbjuder viktig akademisk förberedelse för kandidater som vill arbeta inom ett brett utbud av utbildningssätt. Det handlar om att förstå lärande och utbildning i England, Wales och bortom, inifrån klassrummet, styrelserummet och hemmet, bland annat.

Kursgruppen kommer från en rad professionella och forskningsbakgrunder och kommer att ge en undersökning av psykologiska, sociologiska, historiska och samtida problem inom utbildningen. Eleverna kommer att upptäcka vad det innebär att vara en lärare; hur utbildning ska uppfylla individers behov hur livslångt lärande kan påverka och gynna samhällen och utmaningarna för utbildning för att övervinna fattigdomen för att förbättra livsförmågan.

Ämnet erbjuder en övergripande översikt över alla aspekter av undervisning, inlärning och utbildning - det fokuserar inte bara på primär- och sekundärklassrum. Det innebär att våra elever lämnar oss med ett rundat och kritiskt perspektiv på utbildningssystemet - såväl som viktiga färdigheter som arbetsgivare värderar - vilket innebär större potential för karriär och utbildningsmöjligheter.

engelsk

Ämnet kommer att engagera dig med din entusiasm för läsning och litteratur och introducera dig till avancerat kritiskt tänkande i form av teoretisk praxis. Du kommer att analysera ett brett spektrum av texter (inklusive film och digitala berättelser) för att utforska kunskapens spets och dess kanoniska texter.

En blandning av tematiska och kronologiska moduler säkerställer en bra grundning i genre, sammanhang och period. Du kommer att utmana antaganden om framställning av berättelser och deras förhållande till myndighets- och identitetsfrågor. Graden har ett starkt samtida fokus och ger högt värderade anställningsförmåga.

Moduler lärs av ett forskningsaktivt lag (inklusive Dr Carmen Casaliggi och Dr Elizabeth English) som har forskningsintressen inom romantik, modernistisk och samtida litteratur, kön och sexualitet, kvinnors skrift, barnlitteratur, fantasylitteratur, naturvetenskap och litteratur med specialiseringar i John Ruskins arbete, DH Lawrence och JRR Tolkien.

Inlärning

Vi använder en rad pedagogiska tillvägagångssätt som passar bäst för att möta dina behov och arbetsgivarnas behov. Leverans inkluderar workshops, seminarier, forskningseminarier, föreläsningar, virtuella inlärningsmiljöer, bortdagar, fältresor och besök. Vi använder IKT genom alla moduler inom utbildningsområdet. Vi lägger stor vikt vid de samarbets- och sociala aspekterna av lärandet. Du kommer att bedömas genom en rad olika metoder, inklusive grupparbete, presentationer och kritisk analys av utbildningsforskning.

Vi använder en rad olika undervisningsmiljöer som passar bäst i dina inlärningsbehov. Leverans kan omfatta workshops, seminarier, forskningsseminarier, föreläsningar, virtuella inlärningsmiljöer, bortdagar, fältresor och besök. När det är möjligt läggs tonvikten på grupparbete och individuella lärandebehov som identifieras genom din personliga och professionella utvecklingsplan. Du kommer att tilldelas en personlig handledare som kommer att stödja dig under hela året.

anställbarhet

Vi är stolta över vår rekord med sysselsättning och ytterligare möjligheter för våra studenter.

Utbildningsstudier erbjuder viktig akademisk förberedelse för kandidater som vill arbeta inom ett brett spektrum av utbildningsinriktningar, inklusive undervisning, förskola, skolvård och samhällsarbete. Våra kandidater genomför också forskarutbildning inklusive master- och doktorsexamen vid Cardiff Met. Denna grad hjälper till att utveckla en rad färdigheter som är tillämpliga på ett brett utbud av inställningar och karriärer. På grund av detta är studenterna inte begränsade av ämnet studerat och många kandidater kommer att utveckla framgångsrika karriärer inom en rad områden, inklusive Human Resource Management och Marketing.

Denna grad ger studenterna starka kommunikations- och analytiska färdigheter som är högt värderade på dagens arbetsmarknad. Dessa färdigheter förstärks av möjligheten till studentplaceringar. Kandidater från kursen har bedrivit karriär inom en rad branscher, bland annat: media, publicering, journalistik, utbildning, PR, marknadsföring och arv. En del studenter går vidare till forskarutbildning på antingen masterns eller doktorandnivå.

Anställningsförmåga och Graduate Attribut:
Många av de färdigheter du kommer att få som en del av denna examen är också användbara i industrier utöver de som anges ovan. Vi ser till att vår läroplan utvecklar dig som examen så att du demonstrerar följande färdigheter och attribut:

  • Problemlösning
  • Interpersonella och nätverkande färdigheter
  • Global medborgare (med kunskap om mångfald
  • Flexibilitet
  • Effektiva kommunikationsförmåga
  • Kreativ
  • Digital kompetens
  • Reflekterande övning.
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training op ... Läs mer

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training opportunities that are accessible, flexible and of the highest quality to students from over 140 countries worldwide.???? Läs mindre