BA (Hons) Textil Design

Allmänt

Programbeskrivning

Kursöversikt

Har du en passion för att designa och göra? För färg? För att experimentera med material? Vår BA (Hons) textildesign kommer att inspirera dig att njuta av din önskan att designa och göra individuella textilier för konst, arkitektur, mode, interiör, livsstil och lyx.

Som en del av School of Crafts and Design fokuserar vår kurs på färdigheter och design för att skapa textilier. Vi lär oss traditionella färdigheter genom en kombination av experimentella hantverkstekniker som ger nytt liv och modern relevans för traditionellt textilhantverk. Du kommer att bli introducerad till en mängd olika handtryckta och handvävda processer, inklusive tidshöjd teknik som handfärgning, ikat, indigo, rost och motstånd. Kreativa workshops kommer att levereras av mycket skickliga akademiker och tekniker. Vårt program inkluderar att besöka samtida designer-tillverkare som erbjuder specialverkstäder, t.ex. papperstillverkning, plissering, filtframställning, märkning, ritning, materialutforskning, konstruktion / blandad media. Med dedikerade studior och personliga utrymmen har du tillgång till en rad textilutrustningar, färgningslabor för garn och tyg, kemiska blandningsrum och specialutrymmen.

Du kommer att arbeta med levande samarbeten, projekt och utställningar, och två år studerar de arbetsplatser både i Storbritannien och utomlands. Mellan två och tre år har vi ett valfritt studieår utomlands med utvalda partners i Europa, Amerika och Asien.

Vårt team av akademiker och gästföreläsare är alla erfarna utövare och forskare som arbetar i branschen på uppdrag och utställningar. Vi har vår egen UCA Farnham Textile Collection, som ger våra studenter ett avundsvärt arkiv med historiska och samtida material att studera på plats. På vårt campus finns också det internationellt berömda hantverksstudiecentret, UCA: s specialbyggda museum, forskningscenter och galleri tillägnad hantverk.

Examensarbete inkluderar design av textilier för interiör, mode och couture, kostym och accessoarer, utveckling av material och tekniska textilier, tillverkning av textilprodukter, färgmakare, trendprognoser, kuratorer, textilbesparing, textilhandlare och stylister.

Vi förbereder våra studenter på att gå in i branschyrken och våra kandidater har fått anställning inom framstående företag som Burberry, Paul Smith, Jaeger, Colefax och Fowler, Zoffany, David Linley. Vi har också byggt upp ett rykte för entreprenörskap som många av våra akademiker inrättade i företag. Vi har en lång lista över studenter som har skapat sig som designare och textilkonstnärer och många av våra akademiker arbetar inom utbildning som akademiker och forskare.

Kursinnehåll

År 1

Under det första året kommer du att lära dig ny design och tekniska färdigheter som gör att du kan skapa originaltextil från början. Praktiska färdigheter inkluderar en serie workshops och induktioner i ritning och märkning, färgsprung, material, processer, tekniker i tryck / yta och väv / konstruerat. Hållbar praxis kommer att introduceras och fortsätta under varje steg i kursen. Kompletterat med enheter för kontextuella studier som introducerar dig för teorisidan för konst, hantverk och design.

Textilövningsprocess 1

 • Du kommer också att bli introducerad till grundläggande färdigheter och kunskaper som ger ämnet inlärningsgrund att informera din design och tillverkningsprocess. Du kommer att bli introducerad till att göra som en nyckelfärdighet och medel för experimentell forskning genom utforskning av material och processer.

Kontextstudier 1

 • Genom en serie illustrerade föreläsningar och seminarier kommer enheten att utforska en rad teoretiska och praktikbaserade positioner för att visa den rika mångfalden av befintliga metoder för hantverk och design och att överväga specifika estetiska beslut i relation till deras sammanhang.

Textilövningsprocess 2

 • Syftet med denna enhet är att utöka befintlig och utveckla ny materiell kunskap och processförmåga, som täcker forskning, idégenerering, konceptualisering, iterativ utforskning, designutveckling, dokumentation, utvärdering, upplösning och kommunikation genom dina individuella svar på projektunderlägg.

Textilövningsprocess 3

 • Att konsolidera kompetens inom de olika färdigheter som tidigare har utvecklats och att skaffa nya färdigheter som stöder allt mer självförtroende och fullbordade svar på mer komplexa projektinstruktioner är målet för denna enhet som förberedelse för ditt andra studieår. Du kommer att utöka din förståelse för ämnets sammanhang för ditt arbete och börja utforska ett relevant textilfokus.

År 2

Under ditt andra år kommer du att fortsätta utveckla dina praktiska och designfärdigheter genom ytterligare utforskning. Du börjar upptäcka din stil och skapa din egen kreativa ordförråd och individuella designidentitet. För att sträcka dina koncept och förbättra dina färdigheter och professionell utveckling, har du möjlighet att delta i branschens live-tävlingar, en arbetsplats och en studie utomlands.

Textilpraxisutforskning 1

 • Syftet med denna enhet är att du börjar utveckla och utforska din individuella designidentitet och intresse. Detta genomförs genom engagemang med konceptuellt ledda textilprojektinstruktioner, där så är möjligt, levande projekt, samarbeten, tävlingar och placering för att koppla till industrin.

Kontextstudier 2

 • Objekt och miljöer är grundläggande för vår förståelse av världen. Syftet med denna enhet är att introducera en rad sammanhang som visar vikten av mening, och hur denna betydelse kan användas för att skapa och uttrycka värde inom hantverk och designpraxis. Det vi skapar och använder har "liv" - de är utformade, designade och producerade genom utvalda material och processer innan de medieras offentligt och ofta upplevs och konsumeras privat.

Textilpraxisutforskning 2

 • Du kommer att utöka och vidareutveckla individuell designidentitet och intresse genom trosor som innehåller alla stadier i designprocessen från början till upplösning och inkluderar live-projekt, samarbeten, tävlingar och placering där det är möjligt. Du uppmuntras att aktivt utforska kontraster av tillvägagångssätt för att testa din individuella identitet och projektets resultat.

Textilpraxisutforskning 3

 • Du kommer att uppmuntras att utveckla och förfina dina individuella metoder för forskning, utforma och göra och förfina ditt resultat när du börjar identifiera potentiella områden av intresse för vidare utbildning i tredjeårsstudie.

Internationellt år (valfritt)

 • Studenter i School of Crafts and Design har den unika möjligheten inom UCA att lägga till ytterligare ett studieår vid en utomeuropeisk institution (antingen vid en högskola eller på en arbetsplats).

Internationellt år

Detta valfria år är utformat för att bredda din pedagogiska erfarenhet och fördjupa din förståelse för kulturell mångfald, så att du kan studera inom ett annat kulturellt sammanhang och få nya perspektiv.

Att studera utomlands kan vara en livsförändrande upplevelse. När du bor i ett annat land kommer du att uppleva nya platser, människor, kulturer och möjligheter. Du kommer att utveckla initiativ, självständighet, motivation och beroende på vart du åker, arbetskunskap på ett annat språk - alla kvaliteter som arbetsgivare letar efter. Du kommer att återvända för att slutföra din examen med alla fördelarna med Internationella års erfarenheten bakom dig.

År 3

Under ditt sista år kommer vi att stödja dig att självleda din egen forskning. Du kommer att utveckla, redigera och sammanställa ett stort antal textilarbeten för din portfölj samtidigt som du skapar en individuell praxis mot din framtida karriär / yrke. Du kommer att avsluta året med att hantera och delta i en offentlig utställning.

Textilpraksisportfölj

 • Vår Professional Practice-enhet ger dig beredskap för konstruktivt engagemang med dina framtidsutsikter vid examen. Du kommer att ha en serie informativa föredrag, seminarier och föreläsningar från karriärer och branschspecialister och yrkesutövare. Denna enhet hjälper till att underlätta övergången från student till en yrkesutövare i ett tidigt skede eller din karriärdestination. Du kommer att behöva sammanställa en skräddarsydd, målmedveten och framtidsinriktad portfölj som återspeglar ditt individuella intresse för din framtida karriär / yrke.

Textilpraxis 1

 • Syftet med denna enhet är att du kan börja inrama en individuell position för textilpraxis, via en av två vägar - forskning / utforskande prototyping, eller testa forskning till upplösning.

Kontextstudier 3

Du kommer att bli gravid, utveckla och konstruera en personligt meningsfull portfölj av kontextuell forskning. Denna forskning kommer att informera, förstärka och reflektera över din praxis, kritiskt engagera sig i en rad kontextuella och teoretiska ramverk och kommer att tjäna till att stödja positioneringen av din praxis i förhållande till tidigare, nuvarande och möjliga framtida ansträngningar.

Textilpraxis position 2

 • Du kommer att initiera ditt eget individuella slutliga större projekt för din portfölj och Graduate Show och en valfri offentlig utställning (New Designers).

Avgifter och ytterligare kurskostnader

Undervisningsavgifter

Kursavgifterna per år för anmälan till 2020 är:

 • Storbritanniens och EU-studenter - 9 250 £
 • Internationella studenter - £ 16 250 (standardavgift)
 • Internationella studenter - 15 600 £ (full avgift för tidig betalning)

Ytterligare kurskostnader

Förutom undervisningsavgifterna, se de extra kurskostnaderna för anmälan till 2020.

Dessa avgifter är korrekta för det angivna läsåret. Kostnaderna kan öka varje år under den studerandes fortsatta registrering på kursen i linje med inflationen (med förbehåll för eventuell högsta reglerade undervisningsavgiftsgräns). Alla justeringar för fortsatta studenter kommer att ligga vid eller under RPI-X-prognosfrekvensen.

Faciliteter

Förutom dedikerade studioutrymmen har vi - tre, 9 m långa skärmutskriftsbord; individuella färgningslaboratorier; materialutforskningsområde; Indigo vat och rostfärgningsutrymme; kemiska blandningsrum och efterbehandlingsområden med industriella ångare, bakskåp och värmepressar; datoriserade och George Wood Dobby vävstolar, Countermarch och bordsvävstolar; industrikon och skeinlindrar och ramar för efterbehandling av vävda textilier; välfyllda tyg- och garnbutiker; tillgång till specialanläggningar över hela skolan för hantverk och design.

Kursförbindelser

På kursen kommer du att bli utsatt för en värld av möjligheter

Branschlänkar

Vi har starka branschförbindelser med många ledande namn i sektorn - våra studenter har genomfört arbetsplatser och / eller säkrat givande karriärer med till exempel:

 • Ben Sherman Design
 • Courtaulds Textiles
 • Colefax och Fowler
 • David Linley
 • Debenhams designavdelning
 • Dedar
 • Esquel Apparel Ltd
 • Ivo-tryck
 • Jaeger
 • John Lewis Design Studio
 • Ratti Spa Design Studio Italy
 • Sandersons UK Designer Fabric and Wallpaper
 • Sacho Hesslein-museet
 • Savoir Bäddar, Mayfair
 • Zoffany Fabrics
 • Kungliga operahuset
 • Textil- och modemuseum
 • Zandra Rhodes
 • Mirjam Rouden
 • Paul Smith
 • Margo Selby Designers
 • Christopher Farr Design Studio
 • Keeler Gordan Design Studio
 • LK Bennett Design Studio
 • Westcott Design Studio
 • V&A Museum
 • The Contemporary Arts Gallery, London.

Karriärer

Vår textildesign erbjuder dig en språngbräda i en mängd olika karriärvägar. Nyligen utexaminerade har säkrade roller som:

 • Tryckdesigners
 • Tygeteknologer
 • Offentliga konstutövare
 • Väva inredningsarkitekter
 • Tyg- och tillbehörskoordinatorer
 • Designer beslutsfattare
 • Textildesigners och stylister
 • Textilkonservatorer och kuratorer
 • Konstpedagoger och lärare
 • Mode köpare och återförsäljare
 • Konstadministratörer
 • Galleriledare.

Personal och teknisk

Din kurs leds av programchef Sharon Ting med hjälp av:

 • Universitetslektor 0.4 på tryck Diana Harrison.
 • Universitetslektor 0,6 i väv Louise Anderson.

Ytterligare studier

Du kanske också vill överväga ytterligare studier på forskarnivå.

Ingångskrav

Storbritanniens inträdeskrav

Tillsammans med din portfölj är standardkraven för denna kurs:

En av följande:

 • 112 nya UCAS-tullpunkter
 • Godkänd vid Foundation Diploma in Art & Design (nivå 3 eller 4)
 • Distinction, Merit, Merit at BTEC Extended Diploma
 • Merit vid UAL Extended Diploma
 • 112 nya UCAS-tullpunkter från ett ackrediterat tillträde till högskoleexamen i ett lämpligt ämne
 • 27-30 totalpoäng i International Baccalaureate Diploma med minst 15 IB-poäng på högre nivå.
 • Och fyra GCSE-godkännanden på betyg A * -C och / eller grad 4-9 inklusive engelska (eller funktionell kompetens engelska / nyckelfärdighetskommunikation nivå 2).

Andra relevanta och likvärdiga nivå 3 i Storbritannien och internationella kvalifikationer beaktas på individuell basis, och vi uppmuntrar studenter med olika utbildningsbakgrunder att ansöka.

* Vi ger ibland erbjudanden som är lägre än standardinmatningskriterierna, till studenter som har haft svårigheter som har påverkat deras prestationer och som förväntades uppnå högre resultat. Vi överväger styrkan i våra sökandes portföljer och deras betyg - i dessa fall är en stark portfölj särskilt viktig.

Internationella behörighetskrav

För att se motsvarande inträdeskrav för ditt land, se vår webbplats.

Din portfölj

För denna kurs kommer vi att kräva att du deltar i en sökandedag och tar med din portfölj för bedömning. Vi skulle vilja se en noggrant utvald portfölj med upp till 15 ark. Detta bör omfatta visuella studier, analytisk ritning, färg och arbete i olika medier, tillsammans med skissböcker, föreläsningsanteckningar och minst en uppsats. Mer information om hur man sammanställer en portfölj och de specifika kraven för exempel på arbete som ska inkluderas kommer att ges på sökandeportalen efter att du ansökt.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the ... Läs mer

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the Creative Arts. As a specialist creative arts university, we have created a unique community for our students, where like-minded people can share in the creative process and inspire one another. Collaboration between courses is encouraged, with fine artists studying with budding filmmakers and fashion designers working alongside architects. In this way, our students benefit from exposure to a range of disciplines. Choosing to study with us will give you the freedom to discover your own personal style through a winning combination of industry-focused courses, state-of-the-art facilities, and inspirational expert staff. Läs mindre
Canterbury , Epsom , Farnham , Rochester , Maidstone , Molesey , Barnsley + 6 Mer Mindre