BA (Hons) Professionell Kulinarisk Konst

Allmänt

Programbeskrivning

  • Det första universitetsprogrammet i kulinariska konster som någonsin erbjuds i Grekland , uteslutande vid Medelhavskollegiet.
  • Grad utdelad av University of Derby rankad nr 6 i Storbritannien för turism och gästfrihet studier (Guardian University Guide 2017).
  • Innehåller inte skriftliga tentamnar utan tillämpat kursarbete, presentationer och projekt.
  • Inkluderar workshops, masterkurser och fältresor.
  • Flexibel leverans för att underlätta närvaro av yrkesverksamma och anställda under sommarsäsongen.
  • Betalda praktikmöjligheter i högskolans nätverk av gästfrihet och mataffärer.
  • Ledande till högt betalda jobb , chefschef eller patissier positioner och internationella karriärmöjligheter .

Kursen syftar till att ge kock

Maila en bild eller skanna av din skola eller universitets transcipt för snabb inlämningsutvärdering: e.skourti@medcollege.edu.gr

antagning

Programmet är utformat för kock- eller konditorkandidater som vill driva ledarskap i gästfrihet och kulinarisk sektor.

Krav för registrering:

  • Nivå 5 yrkeshögskola (IEK eller motsvarande) i kock- eller konditorivaror
  • Referensbrev (1)
  • Akademisk intervju
  • Bilder (2)
  • Kopia av identitetskort / pass

Strukturera

Det är en ettårig intensiv akademisk kurs uppdelad i två terminer, med 2 specialämnen i varje termin och en årlig projektbaserad avhandling. Eleverna är tilldelade en handledare som ger dem handledning och vägledning i sina avhandlingar.

Kursen kompletteras också med extra, stödjande sessioner för att utveckla elevernas och akademiska färdigheter.

Elever som inte är anställda uppmuntras att utnyttja de betalda praktikmöjligheter som tillhandahålls av skolan.

Höstterminen

Undervisning

Kursen levereras på grekiska språket, medan engelska lektioner erbjuds för att studenter ska kunna effektivt använda universitetets elektroniska resurser för att slutföra sina projekt. Tidsplanen är flexibel med klasser som levereras två gånger per vecka, mellan november och april, för att tillgodose arbetande yrkesverksamma inom gästbranschen.

Lärandet

  • Gästföreläsningar och master-klasser från väletablerade verkställande kockar, sommeliers, patissiers och F
  • Simuleringar och rollspel sessioner.
  • Fältresor till restauranger, hotell, bryggerier, gårdar, livsmedelsindustrier, mässor etc.
  • Övning, observation och tillämpning på verkliga arbetsplatser (stora hotell- och restaurangkedjor).

Varför välja den här kursen?

  • Det är den första universitetsexamen i Grekland i kulinariska konster.
  • Livsmedelsindustrin är en snabbt utvecklande sektor inom gästbranschen - Greklands tunga industri - och kräver välutbildade och professionellt utbildade chefer.
  • Kursen leder till ett universitets bachelorgrad på bara ett läsår genom erkännande av elevernas tidigare behörigheter.
  • Graden beviljas av University of Derby, No6 i Storbritannien och No1 bland alla brittiska universitet som är representerade i Grekland, för turism
  • Kursen lärs på det grekiska språket och bygger inte på skriftliga tentamina, utan på uppdrag, presentationer, praktik och verkliga projekt.
  • Programmet omfattar laboratorier, masterkurser och fältresor till restauranger, hotell, bryggerier, gårdar, mässor, mat och cateringindustrier etc.
  • Det kan leda till högbetalda positioner som Chef, Executive Chef, Food and Beverage Manager, Restaurangchef.
  • En universitetsexamen i kulinariska konster från ett ledande brittiska universitetet (Derby University) erbjuder exceptionella utsikter till en internationell karriär inom livsmedelsindustrin.
  • Medelhavskollegiet lägger särskild tonvikt på akademiskt stöd från grundutbildade studenter: en personlig handledare tilldelas varje elev; Föreläsare är tillgängliga på kontorstid; Studenter med svårigheter kan använda tjänsterna i rådgivnings- och inlärningsstödscentret. Eleverna får regelbunden feedback om deras akademiska framsteg; Studenterna har full tillgång till högskolans bibliotek och elektroniska resurser.
  • Medelhavskollegiet har utvecklat en integrerad anställningsplan, MC Employability Scheme, som fokuserar på dagens gästfrihetsstudents behov: karriärrådgivning och professionell utveckling, regelbundna gästföreläsningar, verkliga projekt, seminarier, nätverkshändelser, anställningsbarhet, praktikplan.
  • All akademisk personal är ackrediterade föreläsare vid University of Derby för varje modul de undervisar. Medelhavskollegiet genomför ett integrerat system för rekrytering, bedömning och fortlöpande professionell utveckling av akademisk personal så att studenterna får utmärkt undervisning och personligt stöd för att utveckla sina sociala och professionella färdigheter.

Ytterligare studier

Kandidater som väljer att komma in på arbetsmarknaden, är berättigade till positioner i vilken affärsmiljö som helst i gästfrihet eller inom det bredare området turism, i Grekland och internationellt. Mer specifikt kan akademiker fortsätta karriärerna:

  • Kockar / Executive kockar
  • Mat och dryck Managers
  • Restaurangförvaltare
  • Eller skapa egen verksamhet.

Efter avslutad kurs kan kandidater fortsätta för forskarutbildning och delta i MSc International Hospitality-programmet vid Mediterranean College.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Being the first private College to be founded in Greece back in 1977, the Mediterranean College prides for its pioneering initiatives that have shaped private, higher education in Greece.

Being the first private College to be founded in Greece back in 1977, the Mediterranean College prides for its pioneering initiatives that have shaped private, higher education in Greece. Läs mindre
Thessaloniki , Aten + 1 Mer Mindre