BA (Hons) Musik, Prestanda och Produktion

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

På detta spännande nya program utvecklar du dina kreativa färdigheter i prestanda, komposition och musikproduktion. Du lär dig hur du skriver och utför musik i en rad stilar med hjälp av branschstandardteknik. Dina kritiska färdigheter förstärks genom studiet av musikaliska konventioner och hur dessa används i nutida och kommersiella former av musik. Du drar också nytta av en till en undervisning i etapper 1 och 2, med ytterligare ett tillfälle i steg 3, beroende av prestanda.

Våra examensprogram

Våra tre innovativa grundutbildningsprogram uppfyller specifikt behoven hos dem som bedriver karriär inom musikbranschen. De kombinerar rigorös akademisk studie, teknisk instruktion, kreativa resultat och professionella möjligheter.

Förutom detta program erbjuder vi:

 • Musikteknik och ljudproduktion BSc (Hons)
 • Musikbranschen och produktion BA (Hons)

Studera utomlands

Vi har partnerskap med universiteten runt om i världen och erbjuder dig chansen att studera utomlands för en period eller ett år. Att öka utmaningen att bo i ett annat land och fördjupa sig i en annan kultur är en givande upplevelse och visar till potentiella arbetsgivare att du är oberoende och flexibel i ditt perspektiv.

År i branschen

Det är också möjligt att genomföra ett års placering i branschen, antingen hemma eller utomlands, och få erfarenhet av att arbeta i en professionell miljö. Vi erbjuder support och råd för att hjälpa dig att hitta en placering antingen inom musikbranschen eller andra sektorer som välgörenhetsorganisationer och konstorganisationer.

Studieresurser

Vi bygger på en inspirerande havsmiljö i Historic Dockyard Chatham, en del av vår Medway campus. Vi har utmärkta industrianläggningar och våra studioer installeras med toppmodern teknik från ledande tillverkare.

Vårt flaggskeppstudio integrerar en ny Neve Genesys Black G48 blandningskonsol med vårt befintliga Genelec 5.1 surroundsystem, och har ett stort vardagsrum och vokalbod.

Vi har också ett antal andra studior, inklusive en Avid HD-studio med SSL Matrix-blandningskonsol, en Genelec multi-speaker studio, Foley-inspelningsstudio och andra välutrustade efterproduktionssviter och iMac-arbetsstationer.

Dessutom är vår Music and Audio Arts Sound Theatre en av de bästa i Storbritannien.

Studenter kan utföra musik i olika specialutrymmen på Medway campus och kan även använda de fantastiska prestationsutrymmena på vår Canterbury campus.

Undervisningsförmåga Framework

Baserat på tillgängliga uppgifter bedömde TEF-panelen att University of Kent levererar konsekvent enastående undervisning, inlärning och resultat för sina elever. Det är av högsta kvalitet som finns i Storbritannien.

Undervisning och bedömning

Våra medarbetare tar med sig ett brett utbud av erfarenheter, från vår expert akademiska personal till våra högkvalificerade tekniker och praktiserande proffs. Tillsammans stöder de, utvecklar, utmanar och inspirerar dig genom hela ditt studier.

Vi använder olika pedagogiska metoder, inklusive praktiska och tekniska workshops, prestationsplattformar, seminarier, föreläsningar och gruppprojekt.

Karriärer

Kent utrustar dig med väsentliga färdigheter när det gäller att få jobb. Mer än 96% av våra 2016 studenter hittade ett jobb eller vidareutbildning inom sex månader efter examen.

Karriärmöjligheter för musikutexaminerade inkluderar många aspekter av den kreativa industrin, såsom:

 • musikinspelning och produktion
 • ljud mjukvaruutveckling
 • ljud för film
 • musikföreställning
 • musikhantering
 • komposition och låtskrivning
 • forskning och akademi.

Det är också möjligt att bedriva karriär inom områden som:

 • Videospel
 • levande ljud för teatrar och festivaler
 • ljudinstallationer för museer
 • ljudteknik och datormusik.
Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Highly ranked in the UK, the School offers a fantastic location for you to study and an environment rich in academic excellence with staff that will inspire your studies in Fine Art,Music & Audio ... Läs mer

Highly ranked in the UK, the School offers a fantastic location for you to study and an environment rich in academic excellence with staff that will inspire your studies in Fine Art,Music & Audio Arts and Creative Events. Läs mindre