BA (Hons) Music Industry Management

Vill du skapa en karriär inom musikbranschen som en affärskonstnär eller verkställande? Utformad och levererad av ledande yrkesverksamma inom branschen, kommer vår musikhögskola att hjälpa dig att utveckla kunskapen

Vår BA (Hons) Music Industry Management grad kommer att ge dig de färdigheter du behöver för att skapa en karriär som antingen en kunnig inspelningsartist eller framtida musikchef.

Som med alla grader på LCCM kan du anpassa din Pathway genom graden, specialiserad på musikproduktion, liveevenemang eller digital marknadsföring. Du kommer också att kunna samarbeta med studenter på alla våra andra program, vilket ger dig praktisk erfarenhet av att marknadsföra och hantera evenemang eller arbeta med artister.

Kurskrav

 • Minst 96 UCAS poäng, erhållna från minst två fullständiga nivå 3-kvalifikationer (t.ex. A Level, BTEC Diploma), inom något ämnesområde.
 • En tillträde till högskoleutbildning eller ett BTEC Extended Diploma kommer att betraktas som likvärdigt med två fullständiga nivå 3-kvalifikationer.
 • GCSE-betyg C / 4 eller högre i matematik och engelska eller en nivå 2 ekvivalent (t ex funktionella färdigheter).
 • Förutom din ansökan kommer programmet att bestämmas av din audition och intervju.

intervjuer:

Du kan bli inbjuden till en intervju för att bedöma din behörighet för kursen om:

 • du har inte uppfyllt minimikrav på inlämning, men visar inom ditt program ett starkt intresse och ett löftet om förmåga till kursen; eller
 • Det finns otillräcklig information i din ansökan för oss att fatta ett beslut

Personligt uttalande:

Det personliga uttalandet är en viktig del av din ansökan och är din chans att berätta vad dina mål i musikbranschen är och varför det intresserar dig. Din förmåga att kommunicera effektivt är viktigt, så kvaliteten på ditt skrivande är en faktor i hur vi fattar vårt beslut. Vi kommer särskilt att leta efter att du visar intresse för musikbranschen, som demonstreras av ett eller flera av följande:

 • entusiasm för att lyssna på levande eller inspelad musik
 • läser om musik / musikbranschen
 • utföra musik som en solist, en bandmedlem eller ett band
 • organisera spelningar eller musikevenemang
 • använder sociala medier för att publicera eller marknadsföra musik

Stödberättigande för vissa moduler:

Om du vill studera alternativen från BMus (Hons) som är tillgängliga för din kurs, måste du också visa att du uppfyller kriterierna för musikinträde enligt ovanstående för BMus-studenter.

Program undervisas på:
Engelska

Se 4 fler kurser från London College of Creative Media »

Senast uppdaterad June 7, 2019
Denna kurs är På campus
Startdatum
Okt 2019
Duration
3 år
Heltid
Pris
9,250 GBP
Storbritannien / EES: £ 9250
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Okt 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Okt 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum