Kursöversikt

Utveckla din egen unika stil med en BA (Hons) Fashion Design. Med fokus på hantverk och innovation, utrusta vi dig med en bred kunskap om mode från design, experiment, mönsterskärning och konstruktion för att sätta ihop din egen samling. Om du vill göra ditt märke på modebranschen kan du börja med denna kurs.

Med en stor, välutrustad verkstad och industriutrustning använder du utrymme för att skapa individuella mönster.

Förstå mode

Du kommer att utforska de många vridningarna av mode, liksom hur man forskar och utvecklar idéer för att producera spännande och innovativa mode. Kursen odlar nya sätt att göra och tänka.

Utöver design och konstruktion kommer du också att lära dig hur du presenterar dina idéer för kunder och planläggningskoncept för en bredare publik. På kursen utvecklar du dina individuella styrkor, bygger en liten samling och portfölj för att starta dig i designbranschen efter examen.

Bli involverad i branschen

Du kommer att dra nytta av våra förbindelser med modebranschen och närhet till London. London är en av världens modehuvudstäder, välkänd för att gyta innovation och talang. Förutom att arbeta med egna kort, har du chansen att arbeta på branschbaserade projekt med ledande designers. Gästhögtalare kan täcka en rad områden från modedesign, kostym, styling, varumärkesrådgivning och Fashion PR.

Du kommer att utveckla levande utställningar och modeshower för att visa upp ditt arbete och nätverk med branschpersonal.

Fler placeringar, fler valmöjligheter

Bucks är ett Placements Plus-universitet. Så, oavsett grad du gör, kan du vara säker på att det kommer att finnas gott om branschrelevanta möjligheter som erbjuds, för att hjälpa dig att komma in på ditt valda område.

Vi kommer också att förbereda dig för arbete på förhand, med speciella färdigheter för arbetsutbildning, ytterligare öka ditt CV, och byggkompetens arbetsgivare kommer att värdera. I erkännande av värdet lägger vi på dessa färdigheter har vi införlivat denna erfarenhet i din studietid.

Placements Plus handlar om att hjälpa dig att få lite värdefull erfarenhet under ditt bälte medan du är student. För att öka dina val senare, och hjälpa dig att få jobbet du vill ha på avancerad nivå.

kursinnehåll

UCAS KOD: W230

Vårt team av lärare är alla erfarna designers, nuvarande branschpraktiker och forskare. De arbetar i framkant av trender, tekniker och industrins behov. Du kommer att arbeta med industristandardutrustning som lär dig de senaste teknikerna och framtidsinriktade metoder för modehantverk. I våra workshops får du en-till-en-undervisning, som arbetar nära föreläsare, specialtekniker och tillsammans med medstudenter.

Skapa innovativa mönster i vår professionella standardstudio och workshops

Kursen är 75% träningsbaserad så att du får gott om möjligheter att utveckla ditt ämne genom ett praktisk, experimentellt tillvägagångssätt. Detta kommer att innebära tillgång till workshops för att stödja designprocessen.

Med din egen personliga arbetsyta kommer du att dra nytta av att vara en del av vårt livliga och dynamiska designstudiosamfund. Härifrån har du full tillgång till all utrustning du behöver. Vi har tillbringat mycket kärlek och vård, vilket gör Red Shed till det perfekta kreativa rummet. Vi har en av de bäst utrustade verkstäderna i landet och ett team av specialiserade tekniker. Du kommer att behärska material, både genom traditionella metoder och med hjälp av digital programvara.

Få erfarenhet av att arbeta med live-kort på campus

Tack vare vår närhet till London kan du besöka några av världens bästa butiker, gallerier och museer för inspiration. Du kan arbeta med designers i och runt huvudstaden och få erfarenhet av att anpassa sig till utmaningarna för att arbeta i ett företag. Eleverna får möjlighet att få märka på vår London-utställning.

Vad är kursens krav på inresa?

Ett typiskt erbjudande är ett UCAS-tariffpoäng på 80. Minst två fulla A-nivåer (eller motsvarande) krävs. Varje ansökan behandlas individuellt.

Vid granskning av din ansökan kan du bli inbjuden till en intervju.

Sökande som inte uppfyller minimikraven för det treåriga grundutbildningen eller de som inte känner sig helt förberedda för en examen kan ansöka om ett fyraårigt program inklusive ett stiftelsesår.

Kursmoduler

Modulkarta

Denna modulkarta ger en lista över de moduler som utgör din kurs.

Varje modul är värd ett visst antal krediter (vanligtvis antingen 15 eller 30 poäng för grundutbildningskurser). Obligatoriska (eller "core") moduler täcker nyckelfärdig kunskap, medan alternativmoduler gör att du kan utveckla dina egna intressen. För en heltidskurs måste du ta moduler på totalt 120 högskolepoäng på varje nivå i kursen. Antalet alternativmoduler du kan ta beror på antalet obligatoriska moduler på varje nivå. Du hittar mer information om hur din kurs är strukturerad via Academic Advice-sidorna.

Vår undervisning är informerad av forsknings- och arbetsgivarens krav, och moduler ändras regelbundet för att återspegla utvecklingen inom ämnesområdet. Dessutom, där vi inte har tillräckligt många studenter intresserade av en alternativmodul, kan detta inte erbjudas. Om en alternativmodul inte körs, så hjälper vi dig så snart som möjligt och hjälper dig att välja en alternativ modul.

Modulerna som finns på kursen är följande:

År 1 Moduler

 • Kritiska och historiska studier - Historisk och kritisk tänkande
 • Material och processer
 • Design, tekniker och koncept
 • Portfölj

År 2 Moduler

 • Design och marknadsmedvetenhet
 • Live Industry Project
 • Utställning och marknadsföring
 • Kontextstudier 2

År 3 Moduler

 • Kritiska och historiska studier - Avhandling
 • Slutlig samling
 • Kontextuell rapport

anställbarhet

Vad är min karriärmöjligheter?

Vi ser till att du har alla färdigheter du behöver för att starta en karriär i mode. Med vårt fokus på hantverk och kompetens, utbildar du dig med en stark förståelse för sektorn.

Du kommer att dra nytta av våra förbindelser med modebranschen, som erbjuder möjligheter att arbeta med levande projekt och att höra från branschpersonal. Du kan också få chansen att delta i bransch tävlingar.

Det finns ett brett utbud av karriärmöjligheter, som Fashion Designer, Pattern Cutter, Garment Technologist, Produktutvecklare, Entreprenör, Fashion Buyer, Visual Merchandiser, Retail Management, PR, Press och media, Evenemang och produktionsorganisation eller Fashion Styling.

Kandidater kan också välja att vidare utforska mode i en doktorandkurs.

Hur hjälper du mig att förbereda mig för framtida karriär?

Under hela din tid med oss stöder vi dig på vägen till din valda karriär. Vi hjälper dig att utveckla viktiga färdigheter, uppmuntra dig att bli företagande, anställbara och bra ledare.

Vi uppmanar våra elever att söka arbetsplatser under högskolan, vilket ger dig möjlighet att utveckla dina färdigheter i en arbetsbakgrund. Våra moduler och undervisningsexpertis hjälper dig att bli mer självständig som elev och mer säker på din disciplinkunskap.

Vi hjälper dig också att hitta anställning efter examen.

The Big Deal

På Bucks tror vi på att sätta våra studenter först. Därför har vår studentkår utvecklat vårt exklusiva "Big Deal" -paket. Vi är det enda universitetet i Storbritannien som erbjuder gratis tillgång till ett så varierat och spännande utbud av aktiviteter - allt för att berika universitetets erfarenhet.

Vi erbjuder gratis evenemang och underhållning, ytterligare kompetensverkstäder, sport, fritidsaktiviteter, samhällen och betalda studentrevisionssystem. Allt på en av de 10 bästa studentkårerna i Storbritannien. Det är en stor sak!

avgifter

Hur mycket kostar det

 • Heltidstidshem och EU, september 2019: £ 9 250 per år
 • Fulltid International, september 2019: £ 12,000 per år
 • Heltidstidshem och EU, februari 2020: £ 9 250 per år
 • Fulltid International, februari 2020: 12 000 £ per år

De flesta kurser kommer att innebära vissa extra kostnader som inte omfattas av dina avgifter.

Du kan dra nytta av ekonomiskt stöd genom en stipendium eller stipendium under din tid som student.

Program undervisas på:
 • Engelska

Se 4 fler kurser från Bucks New University »

Senast uppdaterad Maj 14, 2019
Denna kurs är På campus
Startdatum
Sep 2019
Feb 2020
Duration
3 år
Heltid
Pris
9,250 GBP
(Fulltid Hem och EU, september 2019: 9 250 £ per år, Fulltid International, september 2019: 12 000 £ per år, heltid Hem och EU, februari 2020: 9 250 £ per år, Fulltid International, februari 2020: 12 000 £ per år.)
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sep 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Feb 2020
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sep 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum

Feb 2020

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum