Read the Official Description

media film tv

BA (Hons) Media och Film

Om du har två ämnen som du verkligen tycker om, eller har karriärambitioner som kräver en viss kompetens, då är en gemensam kandidatgrad ett bra val för dig. Det gör att du kan forma din studie enligt dina styrkor, intressen och karriärambitioner. Kombinera två ämnen kan ge din examen ett internationellt eller industriellt perspektiv som kommer att få dig att stå ut på den akademiska arbetsmarknaden.

Våra kurskombinationer är utformade så att det du lär dig i ett ämne kommer att komplettera och förbättra vad du lär dig i den andra. I ditt sista år kan du välja att dela din tid jämnt mellan dina två ämnen eller att specialisera dig i ett.

Genom att välja Media and Film

Vad du ska studera

Filma

Du lär dig om film- och tv-industrin, liksom andra faktorer som formar filmerna och visar att du ser på skärmen. Kursen ska bygga upp din förståelse för hur filmer och TV-program fungerar, hur vi känner för dem och hur de förmedlar mening. Du kommer också att lära dig om sina publikgrupper och utforska hur de fungerar i åldern av globala företag och digitala medier.

Som en film

Vi står ut för det utbud av kulturer som vår kurs omfattar, och för möjligheten tar vi dig att studera europeisk film på djupet, med moduler tillgängliga under varje år av din examen. Förutom deras specialkunskaper ger vår personal en verklig entusiasm och ett engagemang för sin undervisning.

Media gemensamma heders

Denna populära grad kombinerar teoretiska metoder för media med möjligheter att lära sig praktiska mediekunskaper. Du lär dig av branschpersonal och utforskar alla aspekter av mediekulturer, från sociala nätverk och livstidsmagasiner till anti-globaliseringsrörelser och datorspel.

Hur du lärs

Hur lär jag mig?

Varje år väljer du en rad kärn- och valfria moduler från listorna ovan. Det första året fördelas normalt lika mellan de två gemensamma hedersämnena men i slutet av år ett får du möjlighet att välja mellan en lika viktad gemensam utmärkelsekurs och en mer specialiserad Pathway , beroende på dina intressen.

Undervisningen sker huvudsakligen genom en kombination av föreläsningar, där handledare introducerar nyckelidéerna och seminarierna, där mindre grupper diskuterar dessa idéer.

Kontakt timmar

Om du kämpar med ett ämne eller behöver ytterligare support eller vägledning, kan du ordna att se dina handledare i små grupper eller en-till-en, för att diskutera uppsatsplaner eller för att söka en viss akademisk vägledning.

Det är naturen hos de ämnen som erbjuds i skolan för konst och humaniora, men mycket av din tid kommer att användas till självständig studie. Vi inser att detta markerar en kulturbyte från skolan eller högskolan, och vi har ett system för studiestöd som hjälper dig att anpassa dig till detta.

Utmärkt placeringsmöjligheter

Du kan välja att ta en arbetsmodul under andra halvåret av ditt andra år. Placeringar kommer att vara korta och intensiva och inkludera en akademisk bedömning eller ett projekt som en del av din examen. Skolans anställbarhetskoordinator och placeringshandledare hjälper till med källa och säkra placeringar som är relevanta för din kurs eller föredragna gemensamma hedersämne.

Fler studentmöjligheter

Internationell utbyte

Du får också möjlighet att delta i en internationell utbyte på ett partneruniversitet. Eller du kan källa arbetsplatser utomlands. Dessa alternativ gör att du kan få en imponerande internationell erfarenhet och bredda ditt perspektiv och karriär ambitioner.

Du kommer att uppleva andra kulturer, resa världen och öppna dina ögon för en värld av möjligheter. Vårt utbytespartnerskap med ett antal internationella universitet gör att du kan leva och studera i ett annat land under ditt andra år.

Lär dig ett nytt språk

Utöver din studie har du också möjlighet att lära dig ett nytt språk. Universitets språkprogrammet (ULP) är tillgängligt för alla studenter och ger dig möjlighet att lära dig ett helt nytt språk eller förbättra de färdigheter du redan har.

Att lära sig ett nytt språk kan:

  • förbättra dina kommunikationsförmåga
  • berika din erfarenhet när du reser utomlands
  • öka dina karriärmöjligheter.

Karriär och anställbarhet

Din karriärutveckling

Karriärutveckling ses som en stor del av läroplanen. Viktiga överförbara färdigheter betonas och det finns möjligheter att utveckla kontakter med organisationer och potentiella arbetsgivare. Som en följd av detta har vi en enastående rekord för kandidatexamen.

Joint honors kurser utveckla ett brett spektrum av färdigheter. Dessa inkluderar skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga; kritisk analys; förmågan att arbeta självständigt och i grupper tidsplanering; själv motivation; och en mängd olika IT-färdigheter.

Kandidater har gått på att skapa framgångsrika karriärer både inom stora, välkända organisationer (som Marks and Spencer, BBC etc.) och de små och medelstora företagen som utgör en stor del av den brittiska ekonomin. Nyutbildade roller har inneburit lag, publicering, marknadsföring, PR, detaljhandel och finans.

Tidigare mediekandidater har också gått på jobbet på kandidatnivå med BBC, Sky, Brit Asia TV, Channel 5 och IBM.

Många akademiker väljer också att genomföra ytterligare studier på en av våra masternivå kurser eller MPhil och Ph.D. forskarutbildning.

Ingångskrav

Storbrittanien

Du behöver något av följande:

  • A-nivåer - BCC
  • BTEC Extended Diploma - DMM
  • 104 från tre A-nivåer eller kvalifikationer.

Du behöver också GCSE engelska och matte betyg C / 4.

Internationell

Vi accepterar kvalifikationer från skolor, högskolor och universitet över hela världen för inträde på våra kurser. Om du inte är säker på hur din internationella kvalifikation matchar våra kursbehov, besök vår internationella kvalifikationssida.

Grundkurser

Om du behöver göra en grundkurs för att uppfylla våra kursbehov, besök Nottingham Trent International College (NTIC) . Om du redan studerar i Storbritannien på en skola eller högskola och vill veta om vi kan acceptera din kvalifikation, besök vår pre-master och grundkurs sida.

Engelska inmatningskrav

Om engelska inte är första språket måste du visa oss att dina språkkunskaper är tillräckligt starka för intensiv studie. Vi brukar be om ett IELTS-test och vi accepterar några alternativa engelska språktester.

Diverse

Plats: Clifton campus

Program taught in:
Engelska

See 1 more programs offered by Nottingham Trent University: School of Arts and Humanities »

Last updated October 3, 2018
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 2019
Duration
3 år
Heltid
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum