BA (Hons) In Interior Design

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Översikt

Interiördesignprogrammet ger studenterna möjlighet att utveckla sin kreativa och konstnärliga talang inom en unik, utforskande och mycket designfokuserad kursstruktur där huvudtyngd ligger på internationell samtida design.

Under hela programmet utbildas studenter i designmedvetenhet, förmåga och kritik, metodkonstruktion och tekniska egenskaper som krävs för att främja en karriär inom den stora och komplexa industrin inom inredning.

Varför studera inredning på Heriot-Watt universitets Dubai Campus?

 • Starka länkar och stöd från ett brett sortiment av designindustripartners både i Förenade Arabemiraten och inom vårt globala nätverk.
 • Ett praktiskt baserat program som i detalj behandlar alla aspekter av inredningssektorn.
 • Unik brittisk designutbildning med tonvikt på höga akademiska standarder där studenter utsätts för designfokuserade samarbeten med branschexperter.
 • Berömdes mycket för betydande aktiv press- och mediatäckning under de senaste tre åren.
 • Röstade nummer ett i Skottland för konst och design och nummer åtta i Storbritannien.

Kursinnehåll

Första året

Det första året ger en introduktion till disciplinen inom interiördesignforskning och konceptuella tillvägagångssätt över projektöverdragen. Studenterna får också grundläggande färdigheter genom branschrelaterade projekt och grupparbete. Studenter uppmuntras att utveckla individuella styrkor och färdigheter i analys och utvärdering av deras arbete samt genom kreativa och samtida studier.

Andra året

Studenter vidareutvecklar sina designförmågor och tekniska färdighetsuppsättningar medan de genomför avancerade kurser i designstudio, samtida och kontextuella studier, tekniska studier och byggnadstjänster. Under det andra året förädlar studenterna ytterligare sina designtekniker och utvecklar successivt viktiga disciplinära egenskaper över designförbättring, konstruktionslärningsmaterial och särskilt genom användning av professionell utkastsprogramvara.

Tredje året

Studenter utsätts för en högre nivå av inredningsindustrin erfarenhet genom ett brett spektrum av projekt, tävlingar och samarbeten för att vidareutveckla sin kompetens och kunskapsbas. Studenter kommer att genomföra studier i inredningsdesign i praktik, miljö och beteende, och inredning för kommersiellt sammanhang samt häftklassen designstudio och kurser i kreativa och samtida studier.

Fjärde året

Studenterna kontrollerar själva ämnet för det sista året och kanaliserar riktningen för sitt eget projekt, som utgör huvuddelen av arbetet för BA (Hons) -graden. Ett fullständigt inre projekt av arbete forskas, designas och produceras tillsammans med en akademisk rapport. Denna rapport kompletterar det kreativa och professionella arbetet, som är inriktat på en specifik användarfunktion och specialsektor, för att visa en omfattande nivå av förståelse och kunskap om inredningsindustrin.

Karriär

Efter examen kan studenter följa en rad karriärer och roller inom inredningsindustrin och dess relaterade områden, inklusive:

 • Inredningsarkitekt (kommersiellt, bostadsområde)
 • Ljusdesigner
 • TV-, tidnings- och filmuppsättare
 • Sjukvårddesignspecialist
 • Möbeldesigner
 • Enskilt inredningsdesigner
 • Designdirektör
 • Detaljhandlare i fönster
 • Inre sajtkoordinator
 • Inre rymdplanerare
 • Utställningsdesigner

Engelska språkkrav

Där engelska inte var undervisningsmediet på gymnasiet, måste de sökande visa engelska språkkunskaper motsvarande IELTS 6.0 Academic (utan inslag under 5.5).

Ansökningstiden

Vår Dubai Campus driver en rullande antagningsprocess året runt: så snart ett intag har avslutats börjar vi acceptera ansökningar om nästa. Det är också möjligt för dig att skjuta upp ditt startdatum i upp till ett år.

De flesta studenter tillämpar 6–10 månader före det valda intaget. Vi kan acceptera ansökningar fram till 3 veckor innan varje intag börjar, men du bör notera att en sen ansökan nästan säkert kommer att innebära en försening i tillhandahållandet av väsentliga administrativa tjänster, till exempel ditt studenterutbildningskort (utan vilket du inte kommer att vara kan komma åt biblioteket eller onlinetjänster).

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry.

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry. Läs mindre
Akademisk stad