BA (Hons) Illustration

Allmänt

Läs mer om det här programmet på institutionens hemsida

Programbeskrivning

Vad du kan förvänta dig på banan

Bli en skicklig visuell kommunikatör och sätt din prägel på ett snabbt omvandlande medielandskap.

Under din tid på att studera BA (Hons) Illustration på HCA kommer du att finslipa din förmåga att förmedla en känsla, väva en berättelse, förklara en komplex fråga och belysa ett häpnadsväckande utbud av ämnen, allt genom kraften i din bildskapande.

Du kommer att beväpnas med den grundläggande kunskap som behövs för att bli illustratör, uppmuntras att utforska en fantastisk bredd av bildtekniker och inspirerad att skapa din egen väg som kreativ professionell under och efter denna kurs.

Att studera illustration vid Hereford College of Arts erbjuder arbetsytor, kontakttid och möjligheter som krävs för att göra ett bra arbete.

På Illustration-graden vid HCA är vår prioritet att hjälpa dig att utveckla din unika, personliga "röst" som illustratör. Vi gör detta genom att köra en bred baskurs, vilket innebär att du kommer att få stöd för att utforska och utveckla en myriad av tekniker och medier innan du fokuserar på vad som gör ditt arbete identifierbart till ditt arbete.

Under hela kursen får du möjlighet att delta i många smågruppsseminarier och ritningskurser. Du kommer också att kunna dra nytta av samtal av våra erfarna kurshandledare, verkstadstekniker och gästande illustratörer. När det är dags att börja arbeta med dina projekt kan du göra det i din individuella, personliga arbetsyta.

Vi uppmuntrar gruppdiskussioner och håller regelbundna gruppåterkopplingssessioner så att eleverna kan uppmuntra och stödja varandra. En-mot-en-handledningstid innebär att du får den individuella hjälp du behöver med en mängd olika projekt, där du kan göra allt från en enskild bild till en tidning till en bildbok eller zine.

Med en stabil grund i traditionella processer, såsom teckning och tryck, håller Illustration på HCA också ett öga på de mest moderna metoderna. Kursen är associerad med många högprofilerade illustratörer och internationellt kända evenemang. Illustrationen på Hereford ger också tillgång till verkstadsanläggningar i världsklass och resor till kulturella epicentrum. Livekort med externa kunder innebär att du får yrkeserfarenhet från första hand innan du ens examen.

HCA Illustration-studenter har också tillgång till teknisk support i fantastiska hantverksorienterade workshops som använder traditionella tryckprocesser, inklusive brevpress, collagrafi, monotryck, gravyr, etsning och screentryck. Studenter drar nytta av utmärkta IT-anläggningar och support som tillhandahåller industristandardprogramvara på både PC- och MAC-system. Detta inkluderar hela Adobes produktserie, inklusive Photoshop, illustrator och After Effects, plus I-stop Motion och Final Cut Pro för efterproduktion av video.

Alternativmoduler ger chansen att anpassa ditt studieprogram och samarbeta över kurser och år. Alla studenter tar kritiska studier, där du kan få fascinerande inblick i ämnet du älskar.

Framför allt är individuell utveckling kärnan i Illustration på HCA .

Vad vi tillhandahåller:

 • Små gruppundervisning i en trevlig studiomiljö.
 • Enskilda arbetsytor som du kan skapa egna.
 • Exceptionell tillgång till handledningssupport och teknisk rådgivning.
 • Inspirerande, högprofilerade gästutövare, inklusive prisbelönta illustratörer: Clive Hicks-Jenkins, Jonny Hannah, Rebecca Gibbon, Matthew Richardson, Laura Carlin, Ian Murray, Geoff Grandfield, reportagekonstnären Xaviere Pick och mästare av tryckmakare Charles Shearer och Nick Morley.
 • Regelbundna ritningskurser och tryckseminarier
 • Möjligheter att producera en rad resultat inklusive grafiska romaner, bildböcker, zines och små publikationer, kartor, tryck och mer.
 • Live-projekt briefar med externa kunder.

Karriärmöjligheter

 • Grafisk designer
 • Produktionsdesigner
 • Animator
 • Videoproduktionstekniker
 • Själv publicerad Illustrator
 • Kreativa frilansutövare

Framgångsberättelser

Nya exempel på uppdrag av HCA akademiker inkluderar:

 • Redaktionell illustration för The Radio Times and the New Your Times
 • Barnbokuppdrag för flera förlag, inklusive Quarto and Wide Eyed Books, Otter-Barry Books och Graffeg Books
 • Skapa konstverk för PR-publikationer för Herefordshire Council och Balfour Beatty
 • Skapa platsspecifika installationer och konstverk av "väggmålning"
 • Grupper av studenter har vuxit 'kollektiva' företag som delar studioutrymme och utvecklar småföretag

”Jag tyckte om så många saker med HCA . Vi hade alltid fantastiska och inspirerande besökande illustratörer och resor. Kursen är så bra ansluten. ”
~ Tina Pearce

Vad du ska studera

År 1

Introduktion till år 1

Undersökande, experimentellt och analytiskt.

Under det första året kommer du att utforska rollen som ritning som en kärnfärdighet samt förhållandet mellan ritning och traditionella tryckprocesser. Du kommer att studera några av de grundläggande formerna för illustration, såsom mode- och reportageillustration, som har ett mycket tydligt beroende av ritningspraxis.

År 2

Introduktion till år 2

Utvecklingspraxis

Det andra året främjar din utforskning av illustrationen i många av dess grundläggande former. Du har möjligheter att utveckla och tillämpa dina bildskapande förmågor genom en rad samtida resultat. Dessa inkluderar engagemang med externt uppsatta projekt och uppgifter i form av samarbeten, tävlingar och utställningar.

År 3

Introduktion till år 3

Bekräftelse av övning

Ditt sista år är där du kommer att finslipa ditt intresseområde och / eller specialism inom illustrationen. Du kommer att ha möjlighet att utveckla din forsknings- och illustrationspraktik under ditt personliga projekt och din avhandling. Vi stöder dig att göra detta genom förhandlingar och diskussioner när du planerar och utvecklar dessa arbeten.

Du skapar en portfölj som visar din individuella, specialiserade illustrationspraxis. Du kommer också att skapa introduktionsmedier och visuella tillgångar, såsom innovativa visitkort och en slående webbnärvaro, för att hjälpa dig att uppnå dina tidiga karriärmål efter examen.

140225_IllustrationAnimation.jpg

© Hereford College of Arts

Ingångskrav

 • Minsta ålder 18.
 • Framgångsrik portföljintervju.
 • Akademisk prestation - vi förväntar oss normalt att sökande har uppnått 80 UCAS-tariffpoäng vid inträde, men även om kvalifikationer är viktiga, är våra erbjudanden inte enbart baserade på akademiska resultat. Vi kan göra erbjudanden baserade på andra bevis på talang och lämplighet för kursen.
 • 80 UCAS-poäng på det nya UCAS-tariffsystemet för 2017 motsvarar 200 UCAS-poäng på det tidigare poängsystemet - för mer information, se tariffförklaring och råd på UCAS-webbplatsen.
 • Sökande vars modersmål inte är engelska - bevis för IELTS totala poäng på 6,0 med minst 5,5 i alla sektioner (läsning, skrivning, lyssnande och tal) krävs.
 • Ansökningar från mogna studenter med relevant erfarenhet kommer också att övervägas.
 • Erkännande av möjligheter till tidigare lärande - högskolan välkomnar ansökningar från studenter med tidigare lärande och / eller tidigare erfarenhet. Mer information om behörighet finns på sidan 15 i vår antagningspolicy.
 • Alternativt kan du kontakta oss på registry @ HCA .ac.uk så kan vi ge ytterligare råd om HCA och UWTSD-tilldelningsorganets krav.

OBS för studenter från början gäller olika behörighetskrav

Ett nytt kreativt campus för Hereford:
Station Approach Studentboende

Med tungt hjärta meddelar vi dig att den nya studentbostadsbyggnaden för Station Approach inte kommer att öppnas för studenter som planerat den 21 september 2020. Byggandet försenades på grund av Covid-19-pandemin och även om de har arbetat outtröttligt för att att komma ikapp byggnaden kommer inte att vara redo för studenter förrän den 2 januari 2021. Vi uppskattar att detta inte är en idealisk nyhet och kommer att påverka planerna för den nya studentergruppen 2020/21. Men City Heart Living-teamet har fått saker på plats så att studenterna kan komma i september och ha ett tillfälligt bekvämt hem att börja den nya terminen i.

Station Approach är ett nytt, specialbyggt boende för Hereford College of Arts-studenter i hjärtat av staden, inom gångavstånd från HCA : s undervisningscampus.

Boendet har utformats speciellt för högskolan och HCA personal och studenter har varit inblandade i designkoncepten och beslutsfattandet kring hur byggnaden ska fungera som ett hemtrevligt, kreativt knutpunkt.

Boendet ligger intill Herefords järnvägsstation och ligger halvvägs mellan de två undervisningscampuserna (College Road & Folly Lane) och stadens centrum. Detta ger enkel åtkomst till alla stadens sociala och kulturella resurser samt förbindelser med samhället i stort.

Majoriteten av rummen är ordnade i kluster med ett gemensamt kök och vardagsrum, alla rum har eget badrum.

Byggnaden har ett unikt fokus på att visa kreativt arbete både internt och externt och det finns ett exceptionellt, rymligt socialt utrymme på bottenvåningen som är utformat för utställningar och föreställningar samt informellt umgänge.

Den här nya byggnaden drar nytta av en innovativ, "smart" byggprocess utanför anläggningen som stöder exceptionell kvalitet.

Plats

Station Approach ligger inom några minuters promenad från många anläggningar för att stödja studerandes oberoende boende inklusive ett stort snabbköp mittemot webbplatsen.

Herefords moderna, multi-GP Medical Center öppnar några hundra meter längs vägen.

Webbplatsen ger studenterna enkel tillgång till Churchill Gardens vackra gröna utrymme samt underhållning som Herefords populära Bowling Alley.

För att resa längre kunde Station Approach inte vara bättre placerad för tåg, buss, cykel och taxi.

Livssyn

Station Approach körs för att främja studentgemenskapen och studenternas välbefinnande.

Det kommer att ha en bemannad mottagning under dagen och kontakttjänst i nödsituationer utanför öppettiderna.

Enskilda sovrum inkluderar kreativa väggskivor för att eleverna ska kunna anpassa sig med en presentation av sitt eget arbete eller inspirationskällor.

Hela evenemang och sociala program som arrangerats av ledningsgruppen för Station Approach i samarbete med studenter kommer att stödja det kreativa samhället.

Studentrepresentanter och HCA personal kommer att vara involverade i pågående beslutsfattande kring campusledning.

Abigail Appleton, rektor, sade: ”Det har varit riktigt spännande för mig att arbeta med partners som är lika engagerade i att stödja studentgemenskapen och studenternas välbefinnande som Cityheart. Vi öppnar Station Approach för det andra och tredje året såväl som de första åren, eftersom detta återspeglar vår etos att utveckla ett sammankopplat college-samhälle. Det främjar sällskaplighet, samarbete, kreativitet och stödjande beteende mellan årsklasser. Vi arbetar också med Herefords nya pionjär inom ingenjörsutbildning NMiTE, och examensstudenter som börjar sitt nya program uppmanas också att ansöka om rum i Station Approach. Kreativ konstutövning och innovativ teknik har mycket gemensamt. Jag är stolt över att HCA : s studenter har denna chans att leva inom samma kreativa knutpunkt och ser fram emot att se många kreativa samarbeten framträda. ”

Några av våra partners

Utvecklingsföretaget Cityheart Partnerships är specialiserat på att arbeta med den offentliga sektorn och har levererat mindre skala studentboende över hela Storbritannien samt vårdbyggnader. Det har en stark etos att arbeta nära partners och leverera hållbara lösningar. Från Director Alastair Gourlay till Operations Manager Sian Evans, Cityheart är lika passionerad som vi är att se till att studenterna är glada och stödda i sina bostäder.

Engie är ett av Storbritanniens största energi- och serviceföretag med ett djupt engagemang för förnyelse, samhälle och placemaking. Engie är glada över att marknadsföra studentkonst över platsens hamstringar och den färdiga byggnaden.

Caledonian Modular är en pionjär inom byggnad utanför anläggningen. Vår Caledonian designer David Wallace har 'Art School' i sitt DNA och är lika glad att prata Bauhaus som badrumsinredning med oss.

Herefordshire Council stöder enormt utvecklingen av Herefords historiska konstskola och att vidareutveckla Herefords internationella rykte om högre utbildning och att göra Hereford till en hållbar stad. Vi älskar att verkställande direktören Alistair Neill kommer för att besöka college på sin cykel.

Boende kostar

Hyresnivån per vecka för ett klusterrum är cirka £ 142 i 42 veckor - motsvarande £ 5964 per år.

Hyresnivån per vecka för en studiolägenhet kommer att vara cirka 163 £ för 42 veckor - motsvarande 6 846 £ per år.

* Med förbehåll för villkor

Senast uppdaterad Nov 2020

Om skolan

HCA’s intimate scale lends itself to natural collaborations and distinctive creative groups. It is the ideal setting for you to discover alternative ways of looking at things – surprising yourself and ... Läs mer

HCA’s intimate scale lends itself to natural collaborations and distinctive creative groups. It is the ideal setting for you to discover alternative ways of looking at things – surprising yourself and each other. Students also experience an excellent amount of contact time with tutors in a forum which is small enough for your voice to be heard. Läs mindre