BA (Hons) i skotsk historia

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Historien om den skotska nationen är dramatisk, överraskande och en oändlig inspirationskälla i populärkulturen. Att studera vid University of Stirling placerar dig rätt i hjärtat av den historien, med några av de viktigaste platserna i Skottlands förflutna precis utanför dörren.

På den här kursen utforskar du både myterna och realiteterna i den skotska historien, unpicking de händelser som bildade en nation - från William Wallaces krig till Skottlands oöverträffade inverkan på den bredare världen. Du kan förvänta dig fördjupad insikt i alla aspekter av skotsk historia - politisk, social, miljö och ekonomisk - som alla kommer att fördjupa din förståelse för dagens Skottland samtidigt.

Historia vid University of Stirling är högt ansedd. I den senaste Research Excellence Framework var 98% av vår forskning klassad som världsledande eller internationellt utmärkt. Denna expertis leder direkt till vår undervisning, vilket ger dig en unik insikt i skotsk historia från några av sina mest respekterade forskare. Varje steg i vägen kommer din anställbarhet att vara en högsta prioritet - med karriärfokuserade moduler, fältturer och gästföreläsare som är alla avsedda att göra dig redo för arbetslivet. Vår plats i skuggan av så många kända skotska händelser hjälper till att skilja dina studier från andra skotskhistoriska kurser.

Föd din passion för Skottlands förflutna och gör den till en integrerad del av din framtid vid University of Stirling .

Skotsk historia på Stirling kan tas som enmanshögskola eller som en del av ett antal kombinerade grader inom den historiska historien i Scottish History.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1 91% av Scottish History-studenterna på Stirling säger att de är nöjda med sin kurs (NSS 2017)

# 2 98% av vår historiaforskning är rankad som världsledande eller internationellt utmärkt (REF 2014)

# 3 Studera skotsk historia i hjärtat av några av dess mest kända och viktiga händelser

Kursinnehåll

Skotsk historia kan tas som enmanshögskoleexamen, såväl som i ett antal kombinerade grader i en historisk historisk historia i historia.

Studenter tar skotsk historia plus två andra ämnen i termin 1-3. Under termin 4-6 tar du normalt minst sex moduler i skotsk historia. I terminerna 7 och 8 tar hedersstudenterna ett "specialämne" som innefattar användning av tryckta dokumentärsamlingar och annat källmaterial. Enstaka hedersstudenter skriver också en övervakad avhandling på mellan 14 000 och 16 000 ord på ett valt ämne.

Undervisning

University of Stirling har ett rykte för excellens inom historiens område, vilket framgår av det faktum att 98% av vår forskning inom ämnet var rankad som världsledande eller internationellt utmärkande i den senaste utvärderingen av forskningsprecisionsramen. Denna expertis strömmar direkt in i läroplanen och hjälper till att skapa en livlig läromiljö där du alltid kommer att lära av historiker med en sann passion för ämnet.

bedömning

Varje termins arbete bedöms separat. Bedömningen baseras på en kombination av uppsatser, tentor och muntliga prov. HHonourclassificeringen är baserad på betyg som erhållits i terminerna 5-8, som innehåller en övervakad avhandling om ett ämne av ditt val.

Studera utomlands

Som student vid University of Stirling får du möjlighet att bredda dina horisonter och studera utomlands genom våra väletablerade kontakter med flera internationella universitet.

Läs mer om att studera utomlands.

Kontakta

Dr Diego Palacios Cerezales

44 (0) 1786 467579
diego.palacioscerezales@stir.ac.uk

Avgifter - 2018/2019

  • Utländska studenter (icke-EU): £ 12,140
  • Skotska och EU-studenter: £ 1,820
  • Studenter från övriga Storbritannien: 9 250 £
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre