BA (Hons) I Politik (Internationell Politik)

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Om du överväger en framtid i politiken, måste du förstå frågor om makt, allianser, konflikter och fred på global nivå.

University of Stirling hjälper dig att bygga en säker och väl avrundad kunskap om alla dessa frågor och mer - från beslutsfattande processer av inflytelserika organisationer, till frågan om hur samhällen formas. Du lär dig i en forskningsledad miljö där de senaste politiska händelserna dissekeras av erkända experter. Du kommer också att dra nytta av vårt karriär-fokuserade tillvägagångssätt, som gör att du kan hämta de praktiska och analytiska färdigheter som arbetsgivarna letar efter.

För att ytterligare förbättra ditt internationella perspektiv har du en chans att tillbringa en termin som studerar Politik vid Göteborgs universitet - eller en rad andra partnerinstitutioner. Du kan också kombinera internationell politik med franska eller spanska för att lägga till en annan värdefull fasett på allt du lutar.

University of Stirling är rankad i topp 5 i Skottland för politik, och vår internationella politik BA har en 92% studenttillfredsställelse betyg *. Våra alumner inkluderar en före detta statssekreterare för försvar och parlamentsledamot, och det finns verkligen ingen gräns för var i världen en examen i internationell politik kan ta dig.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1 3rd i Skottland för politik (National Student Survey)

# 2 Tillbringa en semesterstudie vid Göteborgs universitet

# 3 92% studenttillfredsställelse betyg (National Student Survey 2017)

Undervisning

Undervisningen i de flesta politiska modulerna levereras genom föreläsningar och handledning. Du kommer normalt att delta i två föreläsningar och en handledning per vecka för varje modul.

bedömning

Bedömningen är baserad på din prestation i handledning, på en eller två uppsatser och en tentamen i slutet av termin. För hedersexamen kombineras betygen för alla nivå 10-moduler som tas i terminerna 5-8 för att ge din slutbetyg, inklusive din slutavhandling.

Studie abroa d

Som student vid University of Stirling får du möjlighet att bredda dina horisonter och studera utomlands genom våra väletablerade kontakter med flera internationella universitet. Vår avdelning för politik har ett särskilt Erasmus utbytesprogram med Göteborgs universitet. Studenter som har uppfyllt betygskraven och passerade intervjun kunde tillbringa Semester 6 i Sverige genom detta unika partnerskap.

Läs mer om att studera utomlands.

Kontakta

Dr Peter Lynch, Humanistiska fakulteten

44 (0) 1786 467599
palynch@stir.ac.uk

Avgifter - 2018/2019

  • Utländska studenter (icke-EU): £ 12,140
  • Skotska och EU-studenter: £ 1,820
  • Studenter från övriga Storbritannien: 9 250 £
Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre