BA (Hons) Drama och kreativ skrivning

Allmänt

Programbeskrivning

Kreativt skrivande

Studien av Creative Writing på Cardiff Met utgör en del av programmet BA Humanities and Education Joint Honors inom Cardiff School of Education och Social Policy.

Det kreativa skrivande elementet i din examen kommer att utveckla ditt tänkande genom textuell och praktisk utforskning och utrusta dig med ett brett utbud av skrivkunskaper och metoder i förhållande till olika genrer (fiktion, poesi, manuskript, icke-fiktion osv.).

Du kommer att uppmuntras att överväga textinflytande och experimentera med olika stilar. Kärnan i graden är din utveckling som författare och honing av färdigheter som du kan använda för att hitta jobb i en mängd olika kreativa branscher som publicering, journalistik och marknadsföring.

Du kommer att odla din individuella röst och skrivstil genom revision och redigering och dela med dig av dina skrivande och tänkande med dina medstudenter i en stödjande och utvärderande miljö. Vi uppmuntrar och stöder våra elever att söka publicering och utveckla en skrivportfölj för potentiella arbetsgivare.

Drama

Studien av Drama vid Cardiff Met utgör en del av BA-programmet för humaniora och utbildningshögskolor inom Cardiff School of Education and Social Policy.

Dramasidan av graden introducerar dig till en rad teatergenrer, dramatiker och utövare som använder både textuell och praktisk prospektering. Du kommer att uppmuntras att överväga de influenser från vilka teatern görs, experimentera med prestationsstilar och analysera teaterpraxis. Dessutom har du möjlighet att utveckla dina egna färdigheter som teatertillverkare, både som artister och regissörer.

Du kommer även att undersöka hur drama kan tillämpas på en rad olika samhälls- och utbildningsinställningar, vilket kommer att komplettera din arbetsbaserade placering i år två.

Inlärning

Vi använder en rad olika undervisningsmiljöer som passar bäst i dina inlärningsbehov. Leverans inkluderar workshops, seminarier, forskningseminarier, föreläsningar, virtuella inlärningsmiljöer, bortdagar, fältresor och besök. När det är möjligt läggs tonvikten på litet grupparbete och individuella lärandebehov som identifieras genom din personliga och professionella utvecklingsplan. Du kommer att tilldelas en personlig handledare som kommer att stödja dig under hela året.

Sessionerna kommer att vara en blandning av praktiska workshops, övervakad övning, individuella handledning och föreläsningar. Det finns också en-till-en och grupp sessioner med avdelningen tekniker. På så sätt kan du dra nytta av användningen av våra fullt utrustade dramateljéer i oberoende repetitionssessioner samt i tidsserierade workshops.

bedömning

Vi är engagerade i innovativa utvärderingsmetoder som matchar identifierade lärandemål för din modul och examen. Det innebär att bedömning, där det är möjligt, är kopplat till att förbättra inte bara din ämneskunskap utan även kompetenser som är viktiga för att utveckla dina anställningsmöjligheter. Exempel på bedömning är forskningsportföljer, kreativa portföljer, kritisk och reflekterande övning, recensioner och presentationer.

anställbarhet

Cardiff har en av de största medierna och kreativa industrisektorerna utanför London, inklusive BBC Wales, ITV Wales, S4C, BBC Radio Wales och Media Wales (walesonline.co.uk, Western Mail och Echo).

Du kommer att ha en bra möjlighet att kombinera teori med "tillämpad praxis" och stödjas och uppmuntras att utveckla en portfölj med högt värderade färdigheter och praktik, vilket ger dig en stark ställning när det gäller att flytta mot en karriär .

Efter kursens slut finns olika alternativ tillgängliga för dig. Du kanske vill fortsätta din akademiska studie eller bedriva en karriär.
Akademiska vägar inkluderar:

  • Ansök om efterstudiestudie i teater, regissör och gemenskapsteater
  • Secondary PGCE Drama Course vid Cardiff Met
  • Primär PGCE-kurs en Cardiff-mätning

Karriärmöjligheter inkluderar:

  • Associerade tjänster med etablerade teater- och konstföretag (t.ex. utbildningsansvarig, marknadsföring och administration)
  • Inrättande av egna samhällskonstprojekt
  • Graduate entry positioner inom en rad branscher.
Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training op ... Läs mer

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training opportunities that are accessible, flexible and of the highest quality to students from over 140 countries worldwide.???? Läs mindre